Regenwaterput deksel precies gelijk met maaiveld

Het aansluiten van een regenwaterput is tegenwoordig heel eenvoudig te realiseren. Voorheen was dat een ingewikkelde klus. Er werd dan een put geplaatst met een vaststaande hoogte. Met behulp van betonnen stelringen werd ervoor gezorgd dat de bovenkant van de opening ter hoogte van het maaiveld kwam te liggen.

Varitank Flexoline in plaats van betonnen stelringen

Het probleem daarbij was dat de hovenier of de stratenmaker bepaalde hoe hoog dat maaiveld kwam te liggen. Het kon zomaar gebeuren dat dat een paar centimeter hoger of lager was dan de bovenkant van de opening van de regenput. Maar die put was dan al geplaatst en het was dus niet meer mogelijk de hoogte van de put zelf te veranderen.

Het probleem van de betonnen stelringen

Om toch ter hoogte van het maaiveld te komen, ging men dan aan de gang met betonnen stelringen. De stelring moest daarbij gemorteld worden op de regenput. Dat betekende dat de installateur er een taak bijkreeg: hij moest met cement aan de slag, terwijl dat toch niet echt bij het takenpakket van een installateur hoort.

Varitank Flexoline

We zeggen weliswaar ‘voorheen’ maar eigenlijk gebeurt het nog heel vaak precies op deze bewerkelijke manier. Het kan echter ook anders en daar komt de Varitank Flexoline van GEP om de hoek kijken.

Op het probleem van de betonnen stelringen te omzeilen, heeft GEP een nieuw product ontwikkeld: de gepatenteerde Varitank Flexoline. Met de Flexoline worden alle nadelen van het oude systeem met de betonnen stelringen en het mortelen omzeild. De Varitank Flexoline heeft bovendien nog enkele bijzondere eigenschappen die hem uitermate geschikt maken als professionele oplossing voor de regenwaterput.

regenwater opvangen voor bedrijven
regenwater opvangen voor bedrijven

De eigenschappen van de Varitank Flexoline

De Varitank Flexoline heeft enkele specificaties die hem tot het ideale product maken voor installateur, aannemer, hovenier of stratenmaker.

Afdekking van de Varitank Flexoline

Bij de Varitank Flexoline wordt een kunststofring in het beton gestort van de regenwaterput zelf. Kunststof ring en betonnen put zijn dus geïntegreerd. Op de ring is een afdekking geplaatst. Deze afdekking is niet het deksel maar een tijdelijke voorziening die om verschillende redenen wordt aangebracht.

In de eerste plaats, kan je op de afdekking staan. Dus als bij het plaatsen van de betonnen put de kraanmachinist besluit op de put te springen om te kijken of alles goed gaat om vervolgens de hijslussen los te maken, is er geen gevaar dat hij bij een misstap door de opening van de put naar beneden valt. De put is vaak drie meter diep. Wie door de opening naar beneden valt, kan dat dus mogelijk niet meer navertellen.

Daarnaast zorgt de afdekking ervoor dat er geen vuil in de put rolt tijdens de installatie. De arm van de graafmachine beweegt natuurlijk voortdurend heen en weer over de put. Het is daarom onvermijdelijk dat er zand, blubber en troep door de opening in de put terecht komt. Dat is jammer want iedereen wil gewoon graag een schone put voor zijn regenwater. De afdekking verhoogt dus niet alleen de veiligheid maar voorkomt ook vervuiling. Uiteindelijk zal de put regenwater bevatten dat voor heel veel verschillende doeleinden gebruikt gaat worden. Het is dus zaak dat de put zo schoon mogelijk blijft.

Waterdichte putschacht van de Varitank

Wanneer de put eindelijk staat en de haken los zijn gemaakt wordt de tijdelijke afdekking van de putopening afgehaald. Vervolgens wordt de kunststof schacht geplaatst. Deze schacht heeft een inkeping waar een rubberen ring in zit. Die ring wordt ingesmeerd met glijmiddel om de plaatsing over de opening te vergemakkelijken en om voor een waterdicht systeem te zorgen. Het glijmiddel wordt meegeleverd met het systeem zelf.

Wanneer de schacht over de opening is geplaatst, is er dankzij het glijmiddel een hermetisch afgesloten systeem met een kolomhoogte van zo’n 60 centimeter. Grondwater kan niet langer de tank binnenstromen.

Draaibare schacht van de Flexoline

Een andere eigenschap van de Varitank Flexoline is dat de schacht gewoon gedraaid kan worden ten opzichte van de tank. Zo kan de invoeropening nauwkeurig afgesteld worden op de richting van waaruit het regenwater wordt aangevoerd. De installateur behaalt hiermee een enorme snelheidswinst.

Ook besparen met regenwater?

Op de millimeter af te stellen

Nog belangrijker is de afwerking van de schacht naar het maainiveau. Op het bovenste gedeelte van de tank zijn ringen of ribbels aangebracht. Dat zijn zaagringen. Met een decoupeerzaag is het heel eenvoudig om precies dat gedeelte van de schacht dat boven het maaiveld uitsteekt, weg te zagen. Geen betonnen stelringen meer die met cement moeten worden vastgezet. Het zagen is in luttele minuten voltooid.
De dekselconstructie komt hier bovenop te staan. Deze constructie is telescopisch beweegbaar zodat daarmee de hoogte van de rand tot op de laatste millimeter nauwkeurig afgesteld kan worden. Mocht dus met de decoupeerzaag net iets teveel weggezaagd zijn dan komt het met de dekselconstructie alsnog helemaal goed.

Kindveilige tankdeksels

De deksels die op de tank geplaatst worden, zijn volledig kindveilig. Kinderen kunnen het deksel nooit zomaar optillen. Het deksel kan niet zonder gereedschap worden geopend. Alleen deze eigenschap kan al een goede reden zijn om dit systeem aan te schaffen.

Esthetische afwerking regenwatertank

Met het ontwerp van de deksels die bij de Varitank Flexoline worden geleverd, is ook gelet op het esthetische aspect. Er zijn verschillende deksels. Alle deksel hebben gemeen dat ze licht beweegbaar zijn zodat ze mooi aan kunnen sluiten op het talud.

Sommige deksels hebben een vierkant ontwerp, speciaal ontwikkeld voor de stratenmaker die het deksel zo mooi aan kan laten sluiten op het voegwerk van de bestrating. Het mooie hierbij is dat ook het deksel onafhankelijk van de schacht gedraaid kan worden zodat in elke situatie een mooie afwerking gerealiseerd kan worden.

Voor architecten en luxe woningen heeft GEP bovendien speciale klinkerdeksels. Denk bijvoorbeeld aan een terras op de zuidzijde van een huis dat voorzien is van mooi Belgisch hardsteen. Met deze klinkerdeksels wordt het mogelijk de bestrating mooi door te leggen.

regenwater opvangen voor bedrijven regenwaterputten
regenwater opvangen voor bedrijven regenwaterputten

Mis niets en meld je aan op de nieuwsbrief

  Gepatenteerde Varitank Flexoline

  De Varitank Flexoline is een gepatenteerd product van GEP. Het kan ingekort worden voor de afstelling van het maaiveld, het is draaibaar voor de aansluiting op de regenwateraanvoer, het is telescopisch voor de finetuning van de hoogte en het is veilig voor zowel installateur als kinderen.

  Voor de Varitank Flexoline is geen hijskraan of zwaar montagematerieel nodig. Het aansluiten kan gewoon met de hand worden gedaan. Dit is de nieuwe generatie regenwaterput!

  Voor wie is de Varitank Flexoline bedoeld?

  De Varitank Flexoline is uitermate geschikt voor de aannemer, de hovenier of de stratenmaker die professionele kinderveilige systemen wil leveren die relatief snel en zonder veel manuren geplaatst kunnen worden.

  Toepasbaarheid van de Varitank Flexoline

  De schachten passen zowel op de betonnen putten maar ook op de kunststof regenwatertanks, de pompputten en de pompschachten die GEP levert. Kortom, alles wat van GEP onder de grond gaat, is geschikt voor de schachten van de Varitank Flexoline. Het hele assortiment van de Varitank Flexoline past op alle GEP ondergrondse opslagmogelijkheden.

  regenwater opvangen voor bedrijven regenwaterputten regenwatersysteem
  regenwater opvangen voor bedrijven regenwaterputten regenwatersysteem regenwatersysteem

  GEP helpt je graag verder

  Ben je een professionele aannemer, hovenier of installateur die geïnteresseerd is in regenwaterputten of -tanks, pompschachten en -putten die snel maar wel professioneel te installeren zijn, neem dan contact met ons op. We leggen je graag alles tot in de kleinste details uit en staan klaar om je te adviseren over jouw specifieke vraag of situatie.

  Klantenservice van 8.30h tot 17.00h

  We helpen je graag bij vragen over onze producten, systemen of oplossingen en ondersteunen.

  Marktleider met 25 jaar ervaring

  Wij adviseren, leveren, monteren en onderhouden voor particulieren, groothandel en bedrijven.

  Breeam = Geen probleem

  Dient het regenwatersysteem conform de Breeam eisen ontworpen te worden? Geen probleem, GEP helpt graag.

  U wilt als bedrijf ook regenwater gaan opvangen?

  En u heeft behoefte aan advies of een offerte voor de opvang van regenwater bij uw bedrijf? Neem dan contact met onze adviseurs op voor een gesprek over het opvangen van regenwater bij bedrijven.

   Leave a Reply