Regenwaterput Circulair beton 7.000 Liter 325 m2 dakoppervlak

De eerste regenwaterput van circulair beton ter wereld

De regenwaterput circulair beton wordt gemaakt van gerecycled betonpuin. De energie voor dit proces wordt geleverd door een veld van zonnepanelen op het dak van de installatie. Dus duurzaam in alle opzichten!

De grondstof voor cement is mergel. Van mergel wordt vervolgens een poeder gemaakt dat in de oven wordt omgezet naar cement. Nadeel van dit proces is het hoge energieverbruik en de hoge carbon footprint. Voor elke kilo aan cement heb je een kilo CO2 nodig. Daarnaast wordt zand en grind als grondstof voor beton steeds schaarser.

De levensduur van een betonnen product in Nederland is tussen de 30 en 40 jaar, daarna wordt het vaak gesloopt. Tijdens de sloop verdwijnt circa 95% van het betonpuin gemengd met andere materialen zoals baksteen als gebroken puin onder de straat. Een grote desinvestering als je kijkt naar de tijd en energie die het heeft gekost om beton te produceren. Dus het is zaak dat we hier anders en duurzaam mee omgaan, dus tijd voor een regenwaterput van circulair beton.

Wat is circulair bouwen?

Circulair bouwen wil zeggen: ontwikkelen, gebruiken en hergebruiken van gebouwen, gebieden en infrastructuur, zonder natuurlijke grondstoffen onnodig uit te putten, de leefomgeving te vervuilen en ecosystemen aan te tasten. Voor circulair beton en voor circulair bouwen gelden de volgende uitgangspunten:

  • Maak gebruik van wat er al is: gebouwen, herbruikbare componenten en materialen afkomstig van sloopprojecten.
  • Zijn er geen herbruikbare materialen of componenten beschikbaar? Gebruik dan hernieuwbare, natuurlijke materialen.
  • Gebruik alleen nieuwe bouwmaterialen als het niet anders kan. Kies bouwmaterialen met zo min mogelijk impact en gebruik er zo weinig mogelijk van. Maak het ontwerp zo, dat het gebouw en alle componenten lang mee gaan.
  • Bouw het gebouw zo dat na de levensduur van het gebouw (of onderdeel) alle materialen en componenten geschikt zijn voor hergebruik of hoogwaardige recycling.

En dat is precies wat we doen met onze regenwaterput circulair beton.

Artikelnummer: 403840 Categorie:
Gewicht 5,230 kg
Afmetingen 185 × 185 × 270 cm
Volume (ltr)

Hoogte (mm)

Mangat Ø in mm

Gewicht in kg (excl. pompen|)

5.230

Materiaal behuizing

Lengte (mm)

1.850

Breedte (mm)

1.850

Regenwaterput Circulair beton 7.000 Liter

regenwaterput circulair beton afmetingen

regenwaterput circulair beton regenwater afmetingen
Tekening: afmetingen van regenwaterput circulair beton 7.000 Liter

Opties:

Sproeierset voor Trident 150, 325 en 450 tankfilter

Maakt een eenvoudige en automatische reiniging van het filter mogelijk. De sproeier reinigt het filteroppervlak door middel van waterdruk via een speciale krachtige kegelsproeier van messing (zie 1).

Automatische tijdgestuurde filterreiniger 1/2’’

Tijdgestuurde filterreiniger maakt een automatische filterreiniging mogelijk. De sproeier spuit het filteroppervlak op vrij instelbare tijden schoon.

Fijnfilter filterzak

Het fijnfilter kan onder de Trident filterplaat aangebracht worden. Deze filterzak filtert zeer fijn tot een maasgrootte van 150 µm. Dit fijnfilter kan gebruikt worden op plaatsen waar hogere eisen gesteld worden aan de waterkwaliteit (zie 3).

Terugstroomalarm voor Trident filters

Het filter kan uitgerust worden met een alarmsensor dat terugstroom vanuit de overloop signaleert. Deze alarmsensor kan aangesloten worden op een IRM-regenwatersysteem dat op drinkwater overschakelt zodra een alarmsignaal van de sensor komt. Daarmee wordt vervuiling van pomp, sanitaire leidingen en toestellen voorkomen (zie 2).

Rattenklep roestvrij staal

Rattenklep van roestvrij staal kan in het Trident 150 en 325 tankfilter gemonteerd worden. Voorkomt binnendringen van ongedierte vanuit de overloop naar riool of oppervlaktewater (zie 4).

Keerklep voor Trident 150 tankfilter

Klep om achter het filter in de afvoer te plaatsen. Insteekmodel, geschikt voor 110 mm buisstukken. Vermindert het risico op terugstuwing vanuit de overloop richting de tank. Materiaal polypropyleen zwart, voorzien van flexibele rubbervoering.

Technische schema’s

regenwaterput beton flexoline 325 regenwater
regenwaterput beton flexoline 325 regenwater

Leveromvang

Betonnen regenwaterput circulair beton met kunststof instortring, voorzien van twee hijsogen, filterschacht met ingebouwde kindveilige filterschotel, kunststof afdekking, rubber ring, glijmiddel, telescopische buis, rustige toevoer en Trident filterplaat met uitnamebeugel.

Bestelgegevens

Artikelnr. Productbeschrijving Prijsgroep
403840 GEP Regenwaterput Circulair beton 7.000 Liter 8
Voor de regenwaterputten van beton is een ruim assortiment aan deksels leverbaar, zie daarvoor de Varitank deksels van GEP.
regenwaterput circulair beton dekplaat
Foto: productie van dekplaat van regenwaterput circulair beton
regenwaterput circulair beton
Foto: dekplaat van regenwaterput circulair beton

 

regenwaterput van circulair beton
Foto: Regenwaterput van circulair beton met dekplaat

 

circulaire regenwaterput
Foto: Regenwaterput van circulair beton met anti opdrijfflens

 

 

 

 

 

 

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.