Hallo, ik ben

Fred Prins

Eigenaar en oprichter van GEP Water B.V.

Mijn passie voor water bestaat al sinds mijn jeugd. Ik heb vroeger heel veel gesurfd en gezeild en dat zeilen doe ik nog steeds erg graag. Na die jeugd ben ik vanuit een studentenhuis in Enschede ben ik samen met mijn compagnon, Sander van Langeveld, het bedrijf GEP gestart.

Inmiddels zijn we 25 jaar verder, hebben we 3 vestigingen in 3 landen en produceren we duizenden watersystemen voor regenwatergebruik, grijswater en energie uit regenwater.  Ik prijs mezelf gelukkig dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken en dat ik aan de wieg gestaan heb van het ontwerp van vele verschillende duurzame regenwatersystemen, regenwaterputten en regenwaterfilters.

Die passie heb ik nog steeds en ik ben nog steeds heel actief bij het ontwerp van systemen die regenwater opvangen en gebruiken. Ik ben nog lang niet klaar met mijn missie om deze wereld beter en duurzamer te maken . . . . .

Hemelwaterverordening amsterdam adviseur fred prins gepwater

Fred als spreker op jouw water- of duurzaamheid event?

Ben je op zoek naar een bekwaam spreker met een duurzame boodschap voor jouw water- of duurzaamheids event? Maak dan kennis met Fred Prins. Fred kan specifieke onderwerpen over regenwaterberging, regenwater opvangen, watergebruik en duurzaamheid op een begrijpelijke technische en praktische manier overbrengen.

Mijn ervaring met regenwatermanagement

Ik ben na de middelbare technische school eerst gaan werken als installateur en daarna pas gaan studeren. De praktische kijk op technische zaken heb ik altijd gehouden zodat de producten die ik na mijn studie binnen GEP heb mogen ontwikkelen gebaseerd zijn op installatiegemak, efficiënte werking en hoog rendement. Vanuit mijn passie is de basis voor alle producten die ik heb mogen ontwerpen altijd duurzaam.  

Projecten en werkervaring:

Mijn expertise in het opvangen van regenwater

Opleidingen en biografie:

De praktische kennis over hemelwaterafvoeren en pompen heb ik opgedaan tijdens mijn werk als installateur waarna ik ben gaan studeren. Na mijn studie ben ik begonnen met het ontwerp en de productie van systemen voor regenwatergebruik en grijswater waarbij ik in verschillende technische commissies, expertgroepen en verschillende normcommissies zitting genomen heb. Mijn expertise over regenwater opvangen is daarom zowel theoretisch als praktisch van aard en is gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring.

Mijn deskundigheid als duurzaamheidspecialist

Erkenning en certificering:

Na al die jaren dat ik actief ben in de specifieke markt van regenwatersystemen zijn er vele duizenden watersystemen operationeel die dagelijks miljoenen liters drinkwater besparen. Ik heb de afgelopen 25 jaar een groot aantal systemen die regenwater opvangen en gebruiken voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw ontworpen. Die insteek bij al de ontwerpen die ik maak is duurzaamheid en bedrijfszekerheid. De laatste jaren gebruik ik Breeam als theoretisch kader waarbinnen ik mijn ontwerpen realiseer.

Mijn referenties over de kennis en passie in mijn dagelijkse werk

Hoewel ik regenwatersystemen verkoop ben ik niet opgeleid als verkoper en feitelijk kan ik dat ook helemaal niet. Ik ben pas in staat om gepassioneerd te raken over mijn eigen producten en mijn passie en ontwerpen “te verkopen” als ik er zelf ook echt in geloof. En om in mijn eigen producten te geloven moet ik ze eerst zelf voelen, zelf ervaren en zelf beleven. Daarom draaien bijna alle prototype regenwaterpompen en regenwaterfilters ook eerst bij mij zelf thuis voordat ze op de markt komen. Ik ervaar het dus eerst zelf, mijn eigen huis is mijn R&D speeltuin.

Gegevens en profielen:

Bak koffie drinken met Fred Prins?

Wil je een bak koffie drinken met Fred Prins en filosoferen over jouw duurzame watersysteem, gebrouw of plannen? Of heb je een vraag voor Fred Prins over regenwater of iets anders? Stel je vraag gerust . . . . .

Hemelwaterverordening amsterdam adviseur fred prins gepwater

Schrijf hier je bericht aan Fred: