Regenwater opvangen thuis, op het werk en in de publieke ruimte

GEP biedt een brede waaier aan klimaatadaptieve oplossingen voor het gebruik, bufferen, infiltreren en vertraagd afvoeren van regenwater.

BEKIJK PROJECTEN

GEP’s oplossingen voor

  • Huis & tuin

  • Op het werk

  • Publieke buitenruimten

Als u er nu drinkwater voor gebruikt, is er ook een alternatief voor

Regenwater gebruiken is logisch. Je kunt ermee schoonmaken, het toilet doorspoelen en de wasmachine van zuiver en kalkvrij water voorzien. Dat is goedkoop én goed voor het milieu. Hoe kun je regenwater opvangen onder de grond? Hoe werkt een regenwateropvangsysteem? En hoe kun je het regenwater filteren en veilig gebruiken?

Welke regenwater oplossing past bij uw vraagstuk of uitdaging?

Heeft u zelf geen tijd voor de nodige research naar de opvang en gebruik van regenwater? Geen probleem. In dat geval helpen onze specialisten u graag verder. Schets hier eenvoudig uw situatie. Wij sturen deze dan binnen enkele dagen een maatwerk offerte voor een compleet regenwatersysteem toe.

Regenwater gebruiken in huis & tuin

De beste manier om een wezenlijke waterbesparing te realiseren is om het regenwater te gebruiken. Daarmee zijn besparingen tot 50% mogelijk. Regenwatergebruik is het opvangen en gebruiken van regenwater. Regenwater is een goed alternatief voor duur drinkwater bij toepassingen waar geen dure drinkwaterkwaliteit noodzakelijk is. Regenwater kan gebruikt worden voor toiletspoeling, tuinberegening, wasmachine, het wassen van de auto, sprinklersystemen en alle andere toepassingen waar drinkwater niet wordt gedronken.

Waarom en waarvoor regenwater toepassen?
Er zijn vele redenen om regenwater in plaats van drinkwater te gebruiken; – stijgende waterkosten – duurzaam waterbeheer – buffering van regenwater op het perceel – milieuvriendelijk – onafhankelijkheid. Of een levensfilosofie waarbij men met alle soorten weer kan genieten, bij zon van je zonnepanelen en bij regenachtig weer van je regenwatertank. 

Thuis regenwater opvangen, maar vindt u niet wat u zoekt?

Voordelen regenwateropvangsysteem voor op het werk

Op het werk regenwater opvangen, maar vindt u niet wat u zoekt?

Waterbesparende oplossingen voor de publieke buitenruimten

Als overheid regenwater opvangen, maar vindt u niet wat u zoekt?

Stille systemen

Wij leveren de stilste systemen, door gebruik te maken van stillere pompen, resonantie vrije profielen en leidingen.

KIWA en Belgaqua Gecertificeerd

GEP is als enige KIWA- en Belgaqua gecertificeerd in regenwatersystemen conform de EN1717.

Eigen servicedienst = Betrouwbaar systeem

De eigen servicedienst van GEP biedt een hoge bedrijfszekerheid van het watersysteem door geheel België en Nederland.

Neem contact op met GEP

Heeft u behoefte aan informatie, advies of een regenwatersysteem op maat? Berekening van het volume van de regenwaterput, of de capaciteitsberekening van uw regenwaterpomp? Een berekening volgens Breeam WAT5 of Breeam WAT1? Neem dan contact met onze adviseurs op en u ontvangt van ons een offerte voor uw specifieke watersysteem.