GEP Watermanagement

GEP Watermanagement biedt een brede waaier aan klimaatadaptieve oplossingen voor het gebruik, bufferen, infiltreren en vertraagd afvoeren van regenwater.

GEP Watermanagement

Wil jij jouw steentje bijdragen aan verduurzaming en regenwater opvangen op jouw perceel of terrein? In dat geval biedt GEP een brede waaier aan klimaatadaptieve oplossingen voor het gebruik, bufferen, infiltreren en vertraagd afvoeren van regenwater. Daarnaast levert GEP systemen voor afvalwater, grijswater en drinkwater zoals bijvoorbeeld breaktanks, alles voor goed decentraal watermanagement.

Bovendien gaat GEP verder waar anderen stoppen: we werken voortdurend aan nieuwe producten en systemen om een innovatief antwoord te bieden aan de ecologische behoeftes van vandaag en morgen.

#rethinkingwater

  • Regenwater

  • Grijs water

  • Afvalwater

  • Drinkwater

  • Aquathermie

Kennis van water door ervaring

De afgelopen 25 jaar ontwikkelde GEP zich tot een vooraanstaande leverancier van regenwatersystemen, systemen voor grijswater, drinkwater en afvalwater. Onze ontwerpen en producten bieden totaaloplossingen voor milieuverantwoord decentraal watermanagement. Met drie vestigingen in België, Duitsland en Nederland, hebben we de optimale mix gevonden van kennisoverdracht, product- en marktoptimalisatie. GEP is uitgegroeid tot een vooraanstaande speler op het gebied van regenwatersystemen.

Met de drie merken: Varitank Regenwatertanks, Trident regenwaterfilters en IRM Watermanagers beschikken we over een volledig product gamma, waarmee we ieder project met decentraal watermanagement optimaal kunnen bedienen. Daarnaast blijven we continue op zoek naar methodes om de eigenschappen van regenwater te combineren met duurzame thema’s, zoals water- en energiebesparing en reducering van de negatieve gevolgen die extreme neerslag en regenwateroverlast kan veroorzaken. Ons motto is daarom dan ook: “GEP benut de mogelijkheden van regenwater!”

Uw watermanagement onder één dak

Eigen adviseurs

GEP heeft ervaren en deskundige adviseurs in dienst die samen met de klant naar de best mogelijke oplossing, op het gebied van decentraal watermanagement te zoeken.

Eigen Productie en R&D

GEP staat dicht bij de klant en ontwikkelt op basis van dit nauwe contact de GEP producten zodat ze aan alle klantwensen voldoen. Onze producten zijn KIWA en Belgaqua gecertificeerd.

Eigen servicedienst

GEP werkt met gespecialiseerde installateurs en met eigen gecertificeerde servicemonteurs en een technische helpdesk, om snel en deskundig te kunnen helpen bij inbedrijfnames, onderhoud en service.

YouTube video

YouTube video
YouTube video
YouTube video

Onze regenwaterspecialisten en de GEP water rethinkers

Thijmen

R&D

Teken-Thijmen is zijn bijnaam. Thijmen is werkzaam op het gebied van ontwikkeling, ondersteuning van productie en engineering binnen GEP. Alle ideëen die binnen GEP leven of wensen van klanten worden door Thijmen omgezet in technische tekeningen en 3D animaties.

Kay

Productie

Kay is werkzaam in de productie van GEP. In vrijwel alle onderdelen en producten die GEP fabriceert is de hand van Kay zichtbaar. Zijn specialiteit ligt echter bij de Trident regenwaterfilters. Zijn favoriete product om te maken is het Varitank filter.

Ed

Service

Ed kan terugvallen op jarenlange ervaring in de techniek. Pompen en elektronische besturingen kennen geen geheimen voor Ed. Geen technisch probleem zo groot of Ed lost het op. “Als Ed het niet maken kan, kan niemand het” is hier een veel gehoorde uitspraak.

Marc

Operations

Marc is ooit stage komen lopen bij GEP en zat direct op zijn plek, hij is na zijn stage bij GEP afgestudeerd en daarna nooit meer bij GEP weg gegaan. Inmiddels woont hij in een duurzaam huis, is vader geworden en doorgegroeid naar de functie van operationeel manager. Marc zorgt ervoor dat alle processen en goederenstromen binnen GEP net zo vloeiend stromen als water zelf.

Riet

Boekhouding

Riet hoort bij water en zeker bij GEP. Riet was één van de allereerste medewerkers bij GEP en nog steeds werkzaam op financiën. Ondanks het feit dat ze haar pensioengerechtigde leeftijd reeds lang heeft bereikt, (zou je niet zeggen hé) blijft ze gewoon lekker bij GEP werkzaam. Haar wasmachine draait overigens op regenwater dankzij één van de eerste prototypes van de GEP Watermanager.

gep-fred-water-rethinker-regenwater

Fred

Adviseur

In 2000 was Fred één van de oprichters van GEP en nog steeds even gepassioneerd over de mogelijkheden van regenwater als toen. Als adviseur en waterrethinker is Fred beschikbaar om met een analyserende blik voor ieder bouwproject in een klimaatadaptief ontwerp te voorzien. In zijn vrije tijd zeilt hij op het water en is bestuurlijk actief binnen het waterschap voor de algemene waterschapspartij.

daniel gep regenwater waterrethinker

Daniel

Adviseur en Service

Daniel is reeds meer dan 25 jaar werkzaam in de regenwaterbranche. Aanvankelijk als monteur en later als service monteur. Na een uitstapje in de pompenbranche is hij bij GEP terug gekomen en nu als adviseur en service monteur werkzaam in de buitendienst. In zijn vrije tijd is hij veel in zijn eigen tuin te vinden en speelt hij met zijn kinderen in zijn eigen zwembad.

Johan

Productie en Service

Johan heeft veel praktische ervaring opgedaan in de bouw en deelt dat tegenwoordig in ons GEP team. Johan draait momenteel mee in de productie en gaat daarnaast, samen met onze service monteur Eddie, de weg opgaan voor serviceklussen, onderhoudscontracten en inbedrijfnames van pompen door het hele land!

gep-sander-water-rethinker-regenwater

Sander

R&D en Operations

In 2000 was Sander één van de oprichters van GEP en hij is nog steeds actief betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. Sander heeft als echte water rethinker een drive op het gebied van alles wat met R&D, grijswater en organisatie binnen GEP te maken heeft. In zijn vrije tijd beweegt hij op bevroren water, dat wil zeggen op schaatsen of op een board in de sneeuw.

Watermanagement

Martha

Facilitair

Martha is als dochter van een molenaar ver onder de zeespiegel geboren en zich terdege bewust van het feit dat modern watermanagement en waterbeheer essentieel is voor droge voeten. Martha houdt de facilitaire zaken binnen GEP vol moederlijke zorgen draaiend zodat alles binnen GEP blijft draaien.

Menno

Productie

Menno is reeds enkele jaren werkzaam op de productieafdeling van GEP. De expertise en uitdaging van Menno zit vooral op het gebied van de IRM-technologie. Vrijwel alle IRM regenwatersystemen en RC regenwaterpompen zijn gebouwd of getest door Menno.

Dennis GEP Water rethinker Regenwater

Dennis

Productie

Dennis is vanuit de functie van servicemonteur bij GEP uitgegroeid tot productieleider en kan zich inmiddels buigen op meer dan 11 jaar werkervaring bij GEP. Zijn drive en passie vind hij door de kwaliteit van de producten telkens te verhogen met zijn input van jaren ervaring in de praktijk. Over zijn voorliefde voor een bepaalde voetbalclub gaan we hier geen uitspraken doen.

gep-louis-water-rethinker-regenwater

Louis

Adviseur

Louis probeert niet alleen op het voetbalveld, maar ook bij GEP Watermanagement de lijnen uit te zetten van de sanitaire afdeling. Als aanspreekpunt voor de sanitaire aannemer en sanitaire groothandel volgt hij de projecten op van A tot Z.

gep-thomas-water-rethinker-regenwater

Thomas

Service

Thomas is onze service technieker. According to all sources legt hij in z’n vrije tijd de lat hoog tijdens het volleyballen en volgens vele klanten doet hij dat ook op het vlak van klantenservice en technische expertise.

gep-philippe-water-rethinker-regenwater

Philippe

Adviseur

Met z’n voorliefde voor mens, milieu en architectuur is hij de ideale persoon om dagelijks te jongleren tussen de algemene leiding van het bedrijf en het opmaken van voorontwerpen in decentraal waterbeheer voor onze klanten studiebureau technieken en architecten.

Henri Goussaerts

Henri

Adviseur

Je kan hem overstapjes zien maken op de voetbal, nu maakt hij de overstap van zwembaden naar decentraal watermanagement.
Hij zal de klanten, groothandel sanitair en bouwmaterialen, assisteren bij al hun vragen m.b.t. tot onze Trident regenwaterfilters, PE tanks, infiltratie en vuilwatersystemen.

Jan

Productie

Jan is de allroundman wordt vaak gezegd binnen GEP. Afhankelijk van de drukte runt Jan de productie van filterschachten, pompputten of Trident regenwaterfilters. De recente vernieuwingen aan de warmteputten komt ook van Jan. Techniek en duurzaamheid is de combinatie die Jan iedere dag aanzet tot het zetten van zijn wekker.

gep-stijn-water-rethinker-regenwater

Stijn

Sales NL

Stijn heeft tijdens zijn vorige baan, als adviseur Infra & Milieu bij een groothandel in bouwmaterialen, reeds veel ervaring opgedaan met GEP. Hij is uiteindelijk zijn duurzame hart gevolgd en bij GEP aan de slag gegaan. Met zijn ervaring zal Stijn u graag helpen door met u mee te denken en decentrale oplossingen voor allerlei uitdagingen op het gebied van water aan te bieden.

GEP Water Rethinker Laurens Regenwater

Laurens

Adviseur

Laurens is ondernemer in hart en nieren, na het behalen van zijn “Master’s Degree” aan University of Technology te Delft, stond hij samen met Philippe in voor de opstart van GEP Watermanagement in Vlaanderen.
Laurens stuurt, als stille vennoot de dagelijkse gang van zaken binnen de GEP vestiging in België, en adviseert waar nodig.

gep-gertjan-c-water-rethinker-regenwater

Gertjan

Adviseur

Gertjan is vertegenwoordiger van onze producten voor de bouwsector. Dankzij zijn jarenlange ervaring in de sector van regenwaterrecuperatie en betonputten is hij een ervaren en first class #waterrethinker. Rumour says dat bij Gertjan eerder water dan bloed door de aderen stroomt.

Lianne

Binnendienst

Lianne is de spin in het commerciële web van de binnendienst van GEP. Ze zorgt ervoor dat al je vragen worden beantwoord en dat je van de gewenste adviezen, productinformatie of offertes wordt voorzien. Ze brengt privé veel tijd op het water door in een Schotse St. Ayless Skiff en bij GEP bekijkt ze het concept “water” vanaf de andere kant, een echte “Water Rethinker” dus!

Martijn

Productie en R&D

Martijn is onlangs toegevoegd aan het GEP team.
Behalve dat hij actief is binnen onze productieafdeling, is hij daarnaast ook tekenaar bij de afdeling Research & Development
Martijn is een echte hobbyist en knutselt graag met allerlei elektronica met zijn zoontje van 5.

GEP regenwater

Emile

Adviseur en Service

Als hobbymatig navigator weet Emile als geen ander hoe hij aannemers en projectontwikkelaars de juiste richting moet aanwijzen omtrent duurzaam omgaan met regenwater. Met zijn jeugdig enthousiasme en passie voor de bouw, staat hij altijd klaar om de klant bij te staan waar nodig.

Eric van Inge

Eric

Sales NL

Na jarenlang actief te zijn in de waterbranche met lijngoten, afscheiders en pompputten, volgde Eric zijn duurzame hart en kwam bij GEP terecht. Eric is vertegenwoordiger van onze producten voor de Nederlandse markt. Met zijn jarenlange ervaring in de bouw en infra sector en passie voor water, is hij een ervaren #waterrethinker en gewild sparingspartner voor een ieder die duurzaam om wil gaan met water.

Gertjan

Werkvoorbereiding

Maak kennis met Gertjan, de schakel tussen R&D en productie. Voordat Gertjan bij GEP kwam werken heeft hij 5 jaar voor de klas gestaan heb als docent natuurkunde.
Hij is van mening dat we anders moeten kijken naar het gebruik van natuurlijke bronnen, zoals water. “We moeten ons realiseren dat het klimaat veranderd en dat water schaarser zal worden”. Zijn natuurkundige interesse en ervaring passen uitstekend binnen GEP.

gep erkend leerbedrijf regenwater

Jij?

Vacature

Zoek jij plezier in je werk en heb je de ambitie om echt wat te willen betekenen voor een duurzamere wereld? Wij zoeken geregeld medewerkers met deze passie! Dus stuur gerust je open sollicitatie. Verder is GEP Watermanagement een erkend leerbedrijf, dus in principe hebben we altijd plek voor gemotiveerde stagiaires die de eerste stappen in hun carrière willen gaan zetten.

Geschiedenis van GEP Watermanagement

1996 De twee studenten, Fred Prins en Sander van Langeveld, schrijven het ondernemingsplan voor de oprichting van de firma “Prins van Langeveld”. De ambitie was om duurzame regenwatersystemen op de Nederlandse markt te brengen. Maar ja, hun strenge ouders wilden dat ze eerst af studeerden dus het begon pas een jaar later echt.

1997 De firma Prins van Langeveld wordt in Enschede opgericht. Het bedrijf gaat via een studentenkamer naar een drive-in woning waar de tuinkamer ingericht werd als kantoor en de garage als magazijn. Prins van Langeveld maakt snel naam als leverancier van regentonnen en de eerste regenwatersystemen worden in Nederland op de markt gebracht.

2000 Het 8 jaar oude Duitse GEP neemt de Nederlandse firma “Prins van Langeveld” over en richt GEP Benelux BV op in Enschede. Doel van deze dochter is om de gehele Benelux te bedienen van advies en produkten voor regenwateropvang. Rotasign GmbH wordt opgericht die als dochter van GEP onder meer de kunststof tanks produceert. De GEP-Combitank van beton wordt op de markt gebracht, de eerste tank met prefab ingebouwd filter.

2001 – 2003 Oprichting van GEP Industrie dat zich als volle dochter van GEP volledig op de ontwikkeling van grote regenwatersystemen voor scholen, industrie, gemeentehuizen etc. concentreert. Marktintroductie van de IRM besturing MAX, de IRM besturing RME en de kunststof Combitank. Marktintroductie van de regenwater infiltratiesystemen van GEP, de Matrix-Box. Bovendien wordt de waterzak voor in kruipruimten ontwikkeld. GEP Benelux BV koopt de eerste bedrijfshal en verhuist naar Numansdorp. Eerste vaste personeel komt in dienst.

2004 – 2006 Ontwikkeling van de IRM – Watermanager C-Class, het compacte complete regenwatersysteem voor middelgrote toepassingen zoals scholen, bejaardenhuizen, bedrijven etc. Ontwikkelingstraject ten einde van de nieuwe IWM-Technologie dat  resulteert in de grijswatersystemen van GEP, recycling van bad- en douchewater is vanaf nu mogelijk. Ontwikkeling en opstart van de productie van het Inline C-Class filter, geschikt voor dakoppervlakten van 3.000 tot maar liefst 40.000 m2 dakoppervlak. GEP heeft hiermee zowel de productie van grote filtersystemen als systeembesturingen in eigen hand. In de Benelux is er marktintroduktie van de 52 mm infiltratieplaten t.b.v. infiltratie bij hoge grondwaterstanden en zware verkeersbelasting, speciaal voor België en Nederland ontwikkeld en de 30 mm drainageplaten t.b.v. daktuinen en parkeergarages.

2007 – 2009 Productontwikkeling van de DBS besturing voor regenwatersystemen in projectbouw. En de ontwikkeling van de eerste online rekenmodule. Produktontwikkeling van de Trident 1.650. Certificering van GEP regenwatersystemen door KIWA. Daarmee is GEP het eerste bedrijf in de Benelux dat op de regenwatersystemen zowel Belgaqua als KIWA-certificering heeft. Verhuizing naar het nieuwe pand van GEP Benelux BV in Arkel om meer voorraad voor een snelle levering binnen de Benelux te garanderen. Octrooi voor de basis van de Varitanks wordt verkregen.

2010 – 2013 Marktintroductie van de Flatline-Regenwatertanks, een tank voor moeilijk bereikbare bouwlocaties en hoge grondwaterstanden. Start productie van Trident 150 Tankfilter met de nieuwe Varitank 150. Bovendien wordt de B-Class ontwikkelt voor middelgrote gebouwen zoals scholen en kantoren. Er wordt geïnvesteerd in de productiematrijs voor de nieuwe IRM-1 Watermanager. GEP koopt het gebouw van de buurman om de oppervlakte van de hal uit te breiden. GEP groeit gestaag door.

2013 – 2017 Opening van het Vlaamse filiaal om de Belgische markt nog beter te bedienen. Produktontwikkeling van de nieuwe Watermanager RM-5 op basis van de IRM-Technologie conform de KIWA- en Belgaqua eisen wordt gestart. De ontwikkeling van de nieuwe generatie Trident 1.650 filters waarmee het gehele assortiment regenwatertanks uitgerust kan worden, dus zowel de kunststof als betonnen regenwatertanks. Daarmee heeft GEP een zeer efficiënt assortiment voor kleine daken tot grote industriële dakoppervlakken van 40.000 m2.

2017-2019 Ontwikkeling van de breaktanks wordt ingezet en ook KIWA gecertificeerd. Marktintroductie van de Neoline regenwatertank, de eerste tank die bestand is tegen hoog grondwater. Productlijn voor afvalwater wordt opgezet. Eerste personeelslid gaat met pensioen. Achter de schermen wordt er geëxperimenteerd met nieuwe grijswatersystemen.

2020-2022 Octrooi van de regenwater warmtewisselaar wordt toegekend. Start nieuwbouw van het bedrijfspand van GEP België in Kortrijk met kantoor, toonzaal en bedrijfshal. Eerste warmteputten voor aquathermie worden ontwikkeld en in de praktijk geplaatst. Eerste nieuwe generatie grijswater systemen worden in België op de markt gebracht. De eerste systeembesturingen die in de cloud draaien worden getest. De eerste serie industriële breaktanks voor spoorwegen worden uitgeleverd.

2023 Start van de nieuwbouw van het nieuwe pand van GEP in Vlaanderen in Kortrijk. GEP Nederland opent het regenwater experience center in Gorinchem en de matrijs voor de nieuwe IRM-9 Watermanager wordt ontworpen. De outdoor grijswater systemen worden ontwikkeld en de eerste geplaatst in de praktijk.

Anno 2024 is GEP is uitgegroeid tot een volwaardig en toonaangevend fabrikant van Regenwater-, Grijs water-, Aquathermie- en systemen voor afvalwater met vestigingen in België, Duitsland en Nederland. Wat kunnen we nu voor jou betekenen?

Ondernemingsplan, de start van GEP

Eerste pagina uit het ondernemingsplan in 1996

Vliegende start met de verkoop van regentonnen

Vliegende start dankzij verkoop van regentonnen

gep regenwatergebruik

Eerste eigen productiematrijs voor regenwaterfilters draait

gep regenwaterfilter

Eerste productielijn voor Trident tankfilters

gep regenwaterpompen

Eerste serie IRM-1 Watermanagers is geproduceerd

gep systeembesturing

Eerste eigen ontworpen printplaten voor besturingen

gep aquathermie

Fred Prins bij eerste prototype warmteput voor aquathermie

Eigen productie

De productie van de GEP producten geschiedt grotendeels in eigen huis, zodat we hoge kwaliteit kunnen garanderen en flexibel zijn naar klantwensen.

Hoge kwaliteit

Eigen productontwikkeling en eigen productie zorgen voor KIWA- en Belgaqua gecertificeerde producten.

Verzekerd van een veilige waterleiding

Onze systemen voldoen aan de gevraagd technische voorschriften (EN 1717)

Neem contact op met GEP Watermanagement

Wil je regenwater afkoppelen? Of regenwater infiltreren? Of regenwater gebruiken? Heb je vragen over onze regenwatersystemen? Of wil je informatie over onze pompputten, grijswatersystemen of breaktanks? Of wil je gewoon onze producten eerst zien voordat je ze aanschaft? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers voor een afspraak of een bezoek aan onze showroom bij GEP Watermanagement in Arkel (NL).

In onze showroom kun je de verschillende regenwatersystemen bekijken, de regenwaterfilters zien en een goede indruk krijgen van onze regenwatertanks. We geven uitleg over de mogelijkheden van regenwater en adviseren je graag welk regenwatersysteem het meest voor jou specifieke situatie geschikt is. Uiteraard kun je ons ook gewoon bellen op +31 183 610520 of +32 (0)56-299701.