Watermanagement systemen waarmee u uw doelstelling behaalt

GEP biedt een groot scala aan decentrale watermanagement systemen voor opvangen en toepassen van regenwater.

BEKIJK PROJECTEN

GEP’s oplossingen voor

  • Regenwatersystemen

  • Gijswatersystemen

  • Afvalwatersystemen

  • Drinkwatersystemen

  • Aquathermie

Met een kleine ingreep dagelijks drinkwater en het milieu sparen

We gaan steeds meer drinkwater gebruiken. De economie groeit, er komen meer mensen bij en de zomers worden, als gevolg van de klimaatverandering, steeds warmer en droger. Daarom is het belangrijk om bewust met ons drinkwater om te gaan, zodat we nu én in de toekomst voldoende drinkwater ter beschikking hebben. Drinkwater is een waardevol natuurproduct waar we zuinig mee om moeten gaan. In België en Nederland gebruiken we per persoon meer dan 100 liter drinkwater per dag. Bijna 50% spoelen we door het toilet en gebruiken we voor de wasmachine, toepassingen waar helemaal geen dure drinkwaterkwaliteit voor nodig is. Dat kan en moet anders: De oplossing is gelukkig eenvoudig: regenwater opvangen.

Welke watermanagement systeem past bij uw situatie en doelstellingen?

Heeft u behoefte aan informatie, advies of een systeem op maat? Berekening van het volume van de regenwaterput, of de capaciteitsberekening van uw regenwaterpomp? Een berekening volgens Breeam? Neem dan contact met onze adviseurs op en u ontvangt van ons een offerte voor uw specifieke watersysteem.

Regenwatersystemen

Regenwater gebruiken is logisch. Je kunt ermee schoonmaken, het toilet doorspoelen en de wasmachine van zuiver en kalkvrij water voorzien. Dat is goedkoop én goed voor het milieu. Het is zeker niet nieuw, we maken deze regenwatersystemen al meer dan 25 jaar.

Regenwatersystemen voor particulieren

De regenwatersystemen van GEP bieden een duurzame oplossing voor het opvangen van regenwater thuis. Om de kwaliteit van dit opgevangen water te waarborgen, introduceert GEP de gepatenteerde Trident regenwaterfilters. Een reeks van hoogwaardige regenwaterpompen, regenwaterputten, telescopische filterschachten en speciale putdeksel zorgen voor een esthetisch en operationeel perfect renderend regenwateropvangsysteem. 

Afwateringsoplossing-vuilwater-naar-afvalwatersystemen

Regenwatertanks om thuis regenwater op te vangen

De Kunststof regenwatertanks van GEP hebben een zeer laag gewicht, dus zijn zeer eenvoudig te plaatsen. Deze regenwatertanks zijn in diverse modellen leverbaar.

beste-manier-regenwater-te-filteren

Beste manier om regenwater te filteren

De kwaliteit van regenwater is belangrijk. Dankzij de speciaal ontwikkelde Trident regenwaterfilters van GEP is de kwaliteit van het gefilterde regenwater gegarandeerd hoog.  

Regenwater verpompen naar woning

Hoe werkt een regenwaterpomp of regenwatersysteem in uw woning? Louis van GEP legt duidelijk uit hoe een regenwaterpomp werkt en welke type regenwaterpompen er zijn.

Putdeksel precies gelijk met het maaiveld

De Varitanks zijn de nieuwe generatie regenwaterputten, waarbij de filterschacht draaibaar, telescopisch en in te korten is.

Wil jij een regewatersysteem voor thuis maar weet je niet hoe je moet beginnen?

Stel je vraag. Of bezoek het GEP Experience Center in Arkel. Want wij zijn er om je te helpen.

Stijn, de specialist vor uw vragen over regenwater opvangen en te verpompen, de regenwaterpomp specialist

Regenwatersystemen voor bedrijven

Onze regenwatersystemen vormen de kern van modern en geavanceerd regenwaterbeheer voor de zakelijke markt. Vergaande automatiseringen, opschaalmogelijkheden binnen bewezen opstellingen tezamen met certificeringen maken GEP de ideale partner voor het MKB.  

beste-manier-regenwater-te-filteren

Gepatenteerde filtertechniek voor regenwatersystemen

Het belangrijkste onderdeel van het regenwatersysteem is het filter.
Het Trident Filter is zeer onderhoudsvriendelijk, het is voorzien van een uniek automatisch filterreiniger.

Hoe-wekrt-een-breektank

Voorkom bacteriën van veeteelt drinkwater

Breektanks zorgen voor een onderbreking van het waterleidingnet. Zo voorkom je bacteriën e.d. zich niet kunnen verspreiden in de drinkwaterleiding. Onze breektanks zijn KIWA & Belgaqua gecertificeerd.

Bereken inhoud regenwatertank voor industrie

De grootte van de tank is afhankelijk van het dakoppervlak en het verbruik. De rekenwatermodule op onze website is een uitstekende tool om dit zelf te berekenen.

Wil jij een regenwatersysteem voor jouw bedrijf ?

Stel je vraag. Je ontvangt binnen 2 uur antwoord van een specialist.

Hemelwaterverordening amsterdam specialist lianne gepwater

Grijswater systemen

Grijswater, niet te verwarren met regenwater, is water twee keer gebruiken! Dus recycling van water, afkomstig van bad en douche. Dus nogmaals: grijswater is niet het gebruik van regenwater. Bij grijswatersystemen wordt het grijze water afkomstig van douche, wastafel en bad afgevoerd naar een opvangtank. Het licht vervuilde grijze water wordt daar eerst biologisch gereinigd. Door middel van een computergestuurde beluchting wordt het water actief gereinigd door bacteriën die de organische verontreinigingen afbouwen. Het biologisch gereinigde water wordt vervolgens door het membraamfilter geleidt waarna het in de schoonwatertank wordt opgeslagen. Vanuit de schoonwatertank wordt het behoefteafhankelijk middels een pomp naar de secundaire waterleiding gevoerd. Deze waterleiding is aangesloten op wasmachine, tuinkranen, urinoirs en toiletten. Indien de schoonwatertank na veelvuldig gebruik leeg dreigen te geraken dan wordt deze aangevuld vanuit de regenwatertank. Mocht deze regenwatertank ook leeg-, of niet aanwezig zijn, dan schakelt het systeem automatisch over op drinkwater. Grijs water, we recycle!

Grijswater-hergebruiken-hoe-werkt-dat

Thuis grijswater hergebruiken

Vergelijkbaar met regenwatersysteem, echter o.b.v. de afvoer van bad en douche. Dit kan, na filtering worden hergebruikt.

Heb je een vraag over een grijswatersysteem?

Stel je vraag. En je ontvangt binnen 2 uur antwoord van een specialist.

Hemelwaterverordening amsterdam adviseur fred prins gepwater

Afvalwatersystemen

De systemen voor afvalwater van GEP zijn opgebouwd uit pompputten van kunststof of beton en zijn optioneel met enkele of dubbele vuilwaterpompen leverbaar. De afvalwatersystemen van GEP kenmerken zich door flexibiliteit en plaatsingsgemak. De flexibiliteit geldt niet enkel voor de pompput zelf, maar ook voor de pompen, vlotters en sensoren die prefab ingebouwd kunnen worden en feilloos communiceren met de systeembesturingen van GEP. De servicemonteurs van GEP kunnen tot slot zorgen voor een adequate inbedrijfname van het gehele afvalwatersysteem.

Afwateringsoplossing-vuilwater-naar-afvalwatersystemen

Afwateringsoplossing voor vuilwater

GEP heeft een volwaardig assortiment voor afvalwater; pompputten, pompschachten, afvalwater systeembesturingen en pompen voor vuil water.

pompput-vuilwaterpomp-op-maat

Maatwerk pompput & vuilwaterpompen

GEP is uw “One-Stop-Shop” voor het leveren en installeren van een maatwerk pompput en vuilwaterpompen. Vanaf de engineering tot aan installatie en nazorg.

alles over vuilwaterpompen uitgebreid behandeld

Verschillende vuilwaterpompen voor elke toepassing

GEP heeft een uitgebreid assortiment aan vuilwaterpompen. Zo is er voor elke situatie een passende oplossing voor het afvoeren van vuil water.

Wil je meer weten over een afvalwater-systeem?

Stel je vraag. Of bezoek het GEP Experience Center in Arkel. Want wij zijn er om je te helpen.

Stijn, de specialist vor uw vragen over regenwater opvangen en te verpompen, de regenwaterpomp specialist

Drinkwatersystemen

GEP produceert diverse, KIWA gecertificeerde, breaktanks met type AB en AA onderbreking conform EN1717, oftewel categorie 5 water. GEP waarborgt zo een veilig drinkwaternet. Daarnaast levert GEP ook tanks voor opslag van drinkwater en UV Filters voor de desinfectie van water middels ultraviolet technologie.

Hoe-wekrt-een-breektank

Breektank beschermt uw waterleiding

Wat is de functie van een breektank? Een breaktank is een essentieel onderdeel van het watersysteem. GEP Regenwater biedt diverse KIWA en Belgaqua gecertificeerde EN1717 categorie 5 breaktanks.

Heb je een vraag over de drinkwatersystemen van GEP?

Stel gerust je vraag. En je ontvangt binnen 2 uur antwoord van een specialist.

Hemelwaterverordening amsterdam specialist lianne gepwater

Aquathermie

Met de warmteputten van GEP is het verwarmen en koelen van gebouwen mogelijk door het gebruik van warmte en kou uit regenwater. De warmte uit het regenwater wordt opgeslagen in de regenwater en daarna via warmtewisselaars opgewaardeerd met een warmtepomp. Dus de regenwaterput fungeert als bron voor de warmteput. Grote voordeel is dat er geen geboorde bron nodig is en men toch de voordelen van een water/water warmtepomp kan ervaren.

warmteput-huis-koelen-verewarmen

Koelen en verwarmen met regenwatersysteem

Met het oog op duurzaamheid hebben wij een regenwaterput, met daarin warmtezuilen met ingebouwde warmte wisselaars. Hiermee kunnen we het gebouw via de warmtepomp verwarmen maar ook passief koelen.

Regenwaterput-als-thermische-accu

Regenwaterput als thermische accu voor warmtepomp

Verwarmen met energie uit regenwater en zonne-energie, koelen met energie uit regenwater, warm water via de warmtepomp en regenwater gebruiken voor tuin, wc en wasmachine. Dat is regenergie!

Wil je meer weten over een aquathermie systeem?

Stel je vraag. Je ontvangt z.s.m een antwoord van een specialist.

Hemelwaterverordening amsterdam adviseur fred prins gepwater

Vindt u niet het watermanagement systeem dat u zoekt?

Klantenservice van 8.30 uur tot 17.00 uur

We staan je graag te woord bij vragen over onze producten, systemen of oplossingen.

One Stop Shop

GEP biedt een totaaloplossing. Dus rechtstreeks kopen bij diegene die engineert.

Eigen servicedienst

GEP heeft een eigen servicedienst om te ondersteunen bij projecten, inbedrijfnames, service en onderhoud.

Neem contact op met GEP

Heeft u behoefte aan informatie, advies of een systeem op maat? Berekening van het volume van de regenwaterput, of de capaciteitsberekening van uw regenwaterpomp? Een berekening volgens Breeam? Neem dan contact met onze adviseurs op en u ontvangt van ons een offerte voor uw specifieke watersysteem.

    Stel je vraag over een watermanagement systeem: