Watermanagement systemen waarmee u uw doelstelling behaalt

GEP biedt een groot scala aan decentrale watermanagement systemen voor opvangen en toepassen van regenwater.

BEKIJK PROJECTEN

GEP’s oplossingen voor

  • Regenwatersystemen

  • Gijswatersystemen

  • Afvalwatersystemen

  • Drinkwatersystemen

  • Aquathermie

Met een kleine ingreep dagelijks drinkwater en het milieu sparen

We gaan steeds meer drinkwater gebruiken. De economie groeit, er komen meer mensen bij en de zomers worden, als gevolg van de klimaatverandering, steeds warmer en droger. Daarom is het belangrijk om bewust met ons drinkwater om te gaan, zodat we nu én in de toekomst voldoende drinkwater ter beschikking hebben. Drinkwater is een waardevol natuurproduct waar we zuinig mee om moeten gaan. In België en Nederland gebruiken we per persoon meer dan 100 liter drinkwater per dag. Bijna 50% spoelen we door het toilet en gebruiken we voor de wasmachine, toepassingen waar helemaal geen dure drinkwaterkwaliteit voor nodig is. Dat kan en moet anders!

Welke watermanagement systeem past bij uw situatie en doelstellingen?

Heeft u behoefte aan informatie, advies of een systeem op maat? Berekening van het volume van de regenwaterput, of de capaciteitsberekening van uw regenwaterpomp? Een berekening volgens Breeam? Neem dan contact met onze adviseurs op en u ontvangt van ons een offerte voor uw specifieke watersysteem.

Regenwatersystemen

Regenwater gebruiken is logisch. Je kunt ermee schoonmaken, het toilet doorspoelen en de wasmachine van zuiver en kalkvrij water voorzien. Dat is goedkoop én goed voor het milieu. Het is zeker niet nieuw, we maken deze regenwatersystemen al meer dan 25 jaar.

Regenwater voor particulieren

Regenwater voor bedrijven

Vindt u niet het regenwatersysteem dat u zoekt?

Grijswater systemen

Grijswater, niet te verwarren met regenwater, is water twee keer gebruiken! Dus recycling van water, afkomstig van bad en douche. Dus nogmaals: grijswater is niet het gebruik van regenwater. Bij grijswatersystemen wordt het grijze water afkomstig van douche, wastafel en bad afgevoerd naar een opvangtank. Het licht vervuilde grijze water wordt daar eerst biologisch gereinigd. Door middel van een computergestuurde beluchting wordt het water actief gereinigd door bacteriën die de organische verontreinigingen afbouwen. Het biologisch gereinigde water wordt vervolgens door het membraamfilter geleidt waarna het in de schoonwatertank wordt opgeslagen. Vanuit de schoonwatertank wordt het behoefteafhankelijk middels een pomp naar de secundaire waterleiding gevoerd. Deze waterleiding is aangesloten op wasmachine, tuinkranen, urinoirs en toiletten. Indien de schoonwatertank na veelvuldig gebruik leeg dreigen te geraken dan wordt deze aangevuld vanuit de regenwatertank. Mocht deze regenwatertank ook leeg-, of niet aanwezig zijn, dan schakelt het systeem automatisch over op drinkwater. Grijs water, we recycle!

Vindt u niet het grijswatersysteem dat u zoekt?

Afvalwatersystemen

De systemen voor afvalwater van GEP zijn opgebouwd uit pompputten van kunststof of beton en zijn optioneel met enkele of dubbele vuilwaterpompen leverbaar. De afvalwatersystemen van GEP kenmerken zich door flexibiliteit en plaatsingsgemak. De flexibiliteit geldt niet enkel voor de pompput zelf, maar ook voor de pompen, vlotters en sensoren die prefab ingebouwd kunnen worden en feilloos communiceren met de systeembesturingen van GEP. De servicemonteurs van GEP kunnen tot slot zorgen voor een adequate inbedrijfname van het gehele afvalwatersysteem.

Vindt u niet het vuilwatersysteem dat u zoekt?

Drinkwatersystemen

GEP produceert diverse, KIWA gecertificeerde, breaktanks met type AB en AA onderbreking conform EN1717, oftewel categorie 5 water. GEP waarborgt zo een veilig drinkwaternet. Daarnaast levert GEP ook tanks voor opslag van drinkwater en UV Filters voor de desinfectie van water middels ultraviolet technologie.

Vindt u niet het drinkwatersysteem dat u zoekt?

Aquathermie

Met de warmteputten van GEP is het verwarmen en koelen van gebouwen mogelijk door het gebruik van warmte en kou uit regenwater. De warmte uit het regenwater wordt opgeslagen in de regenwater en daarna via warmtewisselaars opgewaardeerd met een warmtepomp. Dus de regenwaterput fungeert als bron voor de warmteput. Grote voordeel is dat er geen geboorde bron nodig is en men toch de voordelen van een water/water warmtepomp kan ervaren.

Vindt u niet het aquathermie-systeem dat u zoekt?

Klantenservice van 8.30 uur tot 17.00 uur

We staan je graag te woord bij vragen over onze producten, systemen of oplossingen.

One Stop Shop

GEP biedt een totaaloplossing. Dus rechtstreeks kopen bij diegene die engineert.

Eigen servicedienst

GEP heeft een eigen servicedienst om te ondersteunen bij projecten, inbedrijfnames, service en onderhoud.

Neem contact op met GEP

Heeft u behoefte aan informatie, advies of een systeem op maat? Berekening van het volume van de regenwaterput, of de capaciteitsberekening van uw regenwaterpomp? Een berekening volgens Breeam? Neem dan contact met onze adviseurs op en u ontvangt van ons een offerte voor uw specifieke watersysteem.