Break-2 Breaktank

De Break-2 Breaktank is een automatische AB beveiliging met hoogwaardige pomp. Het is een stekkerklare, compacte pompinstallatie beveiliging van drinkwaterleidingen in woningen en kleine utiliteitsbouw. De breaktank die in het toestel ingebouwd is voorziet in een automatische besturing van de pomp op basis van watervraag en druk. Deze breaktank is, geheel conform EN1717 type AB categorie 5 water, ontworpen en in dat kader KIWA- en Belgaqua gecertificeerd.

De inhoud van de breektank in het regenwatersysteem is ongeveer 13 liter. De Break-2 Breaktank beschikt over een meertraps centrifugaalpomp (type GEP waterpomp RC-3) voorzien van automatische drukbesturing met pompbeveiliging.

De Break-2 Breaktank is voorzien van resonantie-dempers en een wandbeugel met rubber profiel wat deze waterpomp relatief stil maakt. De Break-2 Breaktank is geschikt voor wandmontage en plaatsing op de vloer. Het omschakelsysteem met regenwaterpomp is conform de EN1717 norm, dus waterleidingtechnisch veilig.

Artikelnummer: 405120 Categorieën: ,
Gewicht 22 kg
Afmetingen 73,0 × 51,7 × 21,0 cm
Hoogte A (mm)

Breedte B (mm)

Diepte C (mm)

Drinkwateraansluiting (inch)

Persleiding F (inch)

Noodoverloop Ø G (mm)

Volume breaktank (ltr)

Spanning (V)

Vermogen (W)

Max. debiet (L/min)

Max. opvoerhoogte (m)

Gewicht (kg)

Aantal waaiers

Condensator (µF)

Breaktank

Pers- aanzuigzijde

Waaiers

Motorbehuizing

Luchtafscheider leiwiel

 

YouTube video

Toepassingsgebied

De breaktanks van GEP kunnen worden toegepast waar een onderbreking van de waterleiding noodzakelijk of verplicht is. Daarbij dient men o.a. te denken aan slachterijen, mortuaria, tandartspraktijken, tuinberegening, irrigatie, laboratoria, drinkwaterbakken voor (pluim)vee, autowasserettes, wasserijen etc. Maar ook bij leidingsystemen met stilstaand water zoals sprinklersystemen, bluswater, etc. Ook op plaatsen waar men stoffen toevoegt aan het water, zoals bijvoorbeeld antibiotica, is men verplicht een onderbrekingstank te plaatsen tussen de drinkwateraansluiting en de binneninstallatie.

De GEP Breaktank Break-2 wordt in de praktijk veel toegepast bij watersystemen waar geluidsoverlast beperkt moet worden en waar een normaal huishoudelijk debiet vereist is en waar soms langdurig continue waterverbruik op kan treden. Toepassingen ziet men veel bij professionele vaatwassers, laboratoria, kleine beregeningssystemen, slachterijen etc.

De Breaktank Break-2 van GEP bestaat uit een zeer kleine tank. De drinkwateraansluiting bevindt zich aan de zijkant van het toestel en deze voldoet aan de EN1717. Deze is gecertificeerd door Belgaqua en KIWA. De tank zelf bevat een vlotter die het waterpeil in de tank op peil houdt. Op de tank bevindt zich een prefab gemonteerde centrifugaalpomp.

Deze pomp houdt het secundaire leidingnet op een constante druk middels een drukbesturing met droogloopbeveiliging. Alles is prefab voorgemonteerd en demontabel voor snel onderhoud en service. Het systeem is geschikt voor wandmontage en plaatsing op de grond.

 

Aansluitschema

aansluitschema van breaktank

Aansluitschema Break-2

Het toestel met ingebouwde regenwaterpomp bedoeld voor wandmontage of vloermontage. Esthetische design van dit pompsysteem voorziet erin dat alle aansluitingen (zuigleiding, persleiding, drinkwaterleiding, en overloop) zich aan één zijde van het toestel bevinden. De waterleidingen zijn allemaal voorzien van afsluiters en 2-delige koppelingen voor optimaal installatiegemak en service vriendelijkheid. Het regenwatertoestel is voorzien van een interne AB beveiliging, een atmosferische onderbreking conform de EN1717.

 

Afmetingen

breaktank break-2 afmetingen

Tekening: Afmetingen

Opties

Waterslot IRM® 2/3/4/5

Indien er zich geen noodoverloop aansluiting in de technische ruimte bevindt waar de Breaktank gemonteerd, kan het toestel uitgebreid worden met een waterslot, die de drinkwatertoevoer afsluit bij een lekkende drinkwaterklep.

Automatische spoeling

Automatische tijd gestuurde spoeler 1/2” Set bestaande uit: instelbare automatische timer, magneetventiel 1/2” inclusief 1,5m kabel en stekker. Digitaal display.

 

Pompkarakteristiek

Pompkarakteristiek van Break-2 Breaktank voor drinkwater

Grafiek: Pompkarakteristiek van Break-2

 

Leveromvang

Toestel wordt geleverd inclusief beugel voor wandmontage, twee flexibele panzerslangen met twee afsluiters. De Break-2 Breaktank is een stekkerklare, compacte drinkwaterbeveiliging. De breaktank voor drinkwatervoorziening is conform EN1717 type AB. Inhoud 13 liter. De Break-2 beschikt over een meertraps centrifugaalpomp van het type, GEP waterpomp RC-3,  voorzien van automatische drukbesturing met geïntegreerde droogloopbeveiliging. Bevestiging van het toestel gaat middels de meegeleverde muurbeugel met rubber resonantiedemper.

Bestelgegevens

Artikelnr Productbeschrijving Prijsgroep
405120 Break-2 Breaktank 1
op aanvraag Break-4 Breaktank 1
402138 Waterslot IRM® 3/5 voor omschakelsysteem met regenwaterpomp 1
401155 Automatische tijdgestuurde spoeling 1/2” 2

 

Norm waterleidingtechnische beveiliging

De uitvoering, aansluitingen en volume van een breaktank kunnen sterk variëren per type. Het belangrijkste echter zijn de wettelijke eisen waar de breaktank aan moet voldoen. Deze worden gehandhaafd door het waterleidingbedrijf en zijn vastgelegd in de Europese waterleiding technische norm, de EN1717.

Die EN 1717 draagt de officiële titel „Bescherming van het drinkwater tegen verontreiniging in drinkwaterinstallaties en algemene eisen aan veiligheidsvoorzieningen ter voorkoming van verontreiniging van drinkwater door terugstroom“. In deze norm is sprake van soorten water, dat wil zeggen de grenswaarden waarbinnen gevaarlijke stoffen zich in het drinkwater voor menselijk gebruik mogen bevinden. Hoogste kwaliteit, drinkwater, wordt getypeerd als vloeistofcategorie 1.

Water dat niet voldoet aan de eisen voor drinkwater, wordt afhankelijk van het gevarenpotentieel voor de menselijke gezondheid ingedeeld in de vloeistofcategorieën twee tot vijf. De EN 1717 norm onderscheidt vervolgens een aantal groepen beveiligingen met verschillende types. Categorie 5 water dient beveiligt te worden met een AB-onderbreking (zoals deze Break-2 Breaktank) of middels een AA onderbreking, beide gekenmerkt als “vrije uitloop”

In België is deze EN1717 norm vastgelegd in de technische voorschriften voor binnen installaties, oftewel het repertorium, gepubliceerd door de Belgische federatie voor de watersector “Belgaqua”.

In Nederland geschiedt de publicatie via de waterwerkbladen van de KIWA. Voor deze specifieke materie geldt het waterwerkblad 4.2. De breektanks die conform de reglementen en wettelijke vereisten geproduceerd zijn kan men eenvoudig herkennen aan de KIWA- en Belgaqua certificaten van de betreffende onderbrekingstanks. Daarmee weet men zeker dat men een breektank heeft die, in zowel België als Nederland, voldoet aan de reglementen en in alle opzichten veilig is.

GEP is in dit kader door KIWA en Belgaqua gecertificeerd, zie voor de details van de certificering de beoordelingsrichtlijn van KIWA.

 

 

 

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.