IRM-2 Watermanager Omschakelsysteem met zelfaanzuigende regenwaterpomp

Uniek omschakelsysteem met regenwaterpomp

De IRM-2 Watermanager is een automatisch omschakelsysteem met regenwaterpomp. Het is een stekkerklare, compacte pompinstallatie voor gebruik van regenwater in woningen en kleine utiliteitsbouw. De breaktank die in de watermanager ingebouwd is voorziet in een automatische omschakeling naar de drinkwatervoorziening in het geval de regenwaterput leeg is. Dit omschakelsysteem met regenwaterpomp heeft dus een ingebouwde automatische omschakeling van regenwater naar drinkwater, geheel conform EN1717 type AB categorie 5 water.

De inhoud van de breektank in het regenwatersysteem is ongeveer 13 liter. De IRM-2 Watermanager beschikt over een zelfaanzuigende centrifugaalpomp (type GEP Regenwaterpomp RC-3) voorzien van automatische drukbesturing met pompbeveiliging. De motorgestuurde kraan in het regenwatersysteem zorgt voor de omschakeling tussen regenwater- en drinkwaterbedrijf.

Bij gebrek aan regenwater schakelt het regenwatersysteem automatisch over op drinkwater door middel van de vlotter met 20 meter kabellengte. Zodra er weer voldoende regenwater in de regenwaterput aanwezig is schakelt de watermanager automatisch weer terug naar regenwater. De IRM-2 Watermanager is voorzien van resonantie-dempers en een wandbeugel met rubber profiel wat deze regenwaterpomp relatief stil maakt. De IRM-2 Watermanager is geschikt voor wandmontage en plaatsing op de vloer. Het omschakelsysteem met regenwaterpomp is conform de EN1717 norm, dus waterleidingtechnisch veilig.

Artikelnummer: 402100 Categorieën: ,
Gewicht 22 kg
Afmetingen 73,0 × 51,7 × 21,0 cm
Hoogte A (mm)

Breedte B (mm)

Diepte C (mm)

Drinkwateraansluiting (inch)

Aanzuigleiding E (inch)

Persleiding F (inch)

Noodoverloop Ø G (mm)

Volume breaktank (ltr)

Spanning (V)

Vermogen (W)

Max. debiet (L/min)

Max. opvoerhoogte (m)

Gewicht (kg)

Aantal waaiers

Condensator (µF)

Breaktank

Pers- aanzuigzijde

Waaiers

Motorbehuizing

Luchtafscheider leiwiel

 

YouTube video

Toepassingsgebied

Dit type omschakelsysteem met regenwaterpomp is toepasbaar voor het gebruik van gefilterd regenwater voor toiletspoeling, aansluiten van wasmachines, buitenkranen en tuinberegening. Dit omschakelsysteem met regenwaterpomp is ook geschikt voor continue verbruik zoals bijvoorbeeld beregeningssystemen. Het toestel met ingebouwde regenwaterpomp is geschikt voor wandmontage en vloer opstelling, bedoeld voor woningen en kleine gebouwen in de utiliteitsbouw. Unieke en esthetische design van dit pompsysteem voorzien erin dat alle aansluitingen (zuigleiding, persleiding, drinkwaterleiding, en overloop) zich aan de onderzijde en zijkant van het toestel bevinden. Dus voor een installateur met passie voor zijn werk een ideale basis om een stijlvolle installatie met een kwalitatief hoogwaardig regenwatersysteem op te kunnen leveren.

 

Aansluitschema Omschakelsysteem met regenwaterpomp

Aansluitschema omschakelsysteem met regenwaterpomp irm-2

Aansluitschema IRM-2 Watermanager, omschakelsysteem met regenwaterpomp

Het toestel met ingebouwde regenwaterpomp bedoeld voor wandmontage of vloermontage. Esthetische design van dit pompsysteem voorziet erin dat alle aansluitingen (zuigleiding, persleiding, drinkwaterleiding, en overloop) zich aan één zijde van het toestel bevinden. De waterleidingen zijn allemaal voorzien van afsluiters en 2-delige koppelingen voor optimaal installatiegemak en service vriendelijkheid. Het regenwatertoestel is voorzien van een interne AB beveiliging, een atmosferische onderbreking conform de EN1717.

 

Afmetingen omschakelsysteem met regenwaterpomp

omschakelsysteem met regenwaterpomp irm2 afmetingen

Tekening: Afmetingen van IRM-2 Omschakelsysteem met regenwaterpomp

Opties

Waterslot IRM® 2/3/4/5

Indien er zich geen noodoverloop aansluiting in de technische ruimte bevindt waar de Watermanager gemonteerd, kan het toestel uitgebreid worden met een waterslot, die de drinkwatertoevoer afsluit bij een lekkende drinkwaterklep.

Automatische filterreiniger

Automatische tijd gestuurde filterreiniger 1/2” Set bestaande uit: instelbare automatische timer, magneetventiel 1/2” inclusief 1,5m kabel en stekker. Digitaal display.

 

Pompkarakteristiek IRM-2 Watermanager

omschakelsysteem met regenwaterpomp pompkarakteristiek

Grafiek: Pompkarakteristiek van IRM-2 Watermanager

 

Leveromvang

De IRM®-2 Watermanager is een stekkerklare, compacte installatie voor gebruik van regenwater in eengezinswoningen. De breaktank voor drinkwatervoorziening is conform EN1717 type AB. Inhoud 13 liter. De IRM®-2 Watermanager beschikt over een zelfaanzuigende centrifugaalpomp van het type, GEP Regenwaterpomp RC-2,  voorzien van automatische drukbesturing met geïntegreerde droogloopbeveiliging. De motorgestuurde kraan zorgt voor de automatische omschakeling tussen regenwater- en drinkwaterbedrijf. Regenwatersysteem wordt geleverd inclusief vlotterschakelaar met 20 meter kabel en voedingskabel van 1,5 meter. Bevestiging van het toestel gaat middels de meegeleverde muurbeugel met rubber resonantiedemper.

De intelligente IRM®–Technologie van GEP

GEP ontwikkelde als eerste fabrikant een regenwatersysteem dat de trotse omschrijving IRM® mocht dragen. IRM® staat voor Intelligent Regenwater Management en zorgt ervoor dat de regenwaterpomp automatisch omschakelt op drinkwater als de regenwaterput leeg dreigt te raken. Oftewel: bij een lege regenwaterput wordt deze niet bijgevuld met duur leidingwater, maar schakelt de IRM®-besturing automatisch over op leidingwater zonder de regenwaterput te vullen. Na een regenbui schakelt het systeem automatisch weer terug op regenwater. Deze omschakeling kan ook manueel of aangestuurd bij calamiteiten. De IRM®-systeembesturing levert u dus meer waterbesparing en garandeert een hogere bedrijfszekerheid.

irm intelligent regenwater management

Bestelgegevens

Artikelnr Productbeschrijving Prijsgroep
402100 IRM®-2 Watermanager, omschakelsysteem met regenwaterpomp 1
402145 IRM®-4 Watermanager, omschakelsysteem met regenwaterpomp 1
402138 Waterslot IRM® 3/5 voor omschakelsysteem met regenwaterpomp 1
401155 Automatische tijdgestuurde filterreiniger 1/2” 2

Aansluitschema van omschakelsysteem met regenwaterpomp en flatline platte regenwatertank

Aansluitschema van omschakelsysteem met regenwaterpomp en flatline platte regenwatertank

 

Aansluitschema van IRM-2 Watermanager, omschakelsysteem met regenwaterpomp

Aansluitschema: IRM-2 Watermanager, omschakelsysteem met regenwaterpomp met platte Flatline regenwatertank

 

Bovenaanzicht van aansluitschema van omschakelsysteem met regenwaterpomp en flatline platte regenwatertank

Bovenaanzicht van aansluitschema van omschakelsysteem met regenwaterpomp en flatline platte regenwatertank

 

Zijaanzicht van aansluitschema van omschakelsysteem met regenwaterpomp en flatline platte regenwatertank

Aansluitschema: IRM-2 Watermanager, omschakelsysteem met regenwaterpomp met platte Flatline regenwatertank

 

 

 

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.