Omschakelsysteem regenwater met zelfaanzuigende membraampomp – IRM -1

Productomschrijving

De IRM®-1 Watermanager is een stekkerklare, compacte installatie voor gebruik van regenwater in eengezinswoningen. De breaktank voor drinkwatervoorziening is conform EN1717 type AB. Inhoud 3 liter. De IRM®-1 Watermanager beschikt over een 24 Volt energiezuinige regenwaterpomp, type zelfaanzuigende membraampomp voorzien van automatische drukbesturing. De motorgestuurde kogelkraan zorgt voor de omschakeling tussen regenwater- en drinkwaterbedrijf.

Besturing voorziet in een automatische drinkwaterverversing die het systeem regelmatig overschakelt op drinkwater. Zo wordt de inhoud van de breaktank regelmatig ververst en voorkomen dat het leidingwater in de drinkwaterleiding te lang stil staat. Bij gebrek aan regenwater schakelt het systeem automatisch over op drinkwater door middel van de vlotter met 20 meter kabellengte.

De IRM®-1 Watermanager is voorzien van een geluidswerende EPP-behuizing. Het drukvat van 8 liter inclusief montagebeugel en afsluitkraan zorgt voor een optimale werking van de membraampomp. De IRM®-1 Watermanager is geschikt voor wand- en bodemmontage. Om resonantie te verminderen dient het toestel bij voorkeur op een massieve vloer, geplaatst te worden. Het toestel is KIWA en Belgaqua gecertificeerd.

Toepassingsgebied IRM-1 Watermanager met energiezuinige regenwaterpomp

Het systeem is toepasbaar voor het gebruik van gefilterd regenwater voor toiletspoeling en voor het aansluiten van een wasmachine. Niet geschikt voor continue verbruikers zoals bijvoorbeeld beregening. Kenmerkende eigenschap van deze pomp is het zeer lage energieverbruik.

Gewicht 6 kg
Afmetingen 27,9 × 34 × 34 cm
Hoogte A (mm)

Breedte B (mm)

Diepte C (mm)

Drinkwateraansluiting (inch)

Aanzuigleiding E (inch)

Persleiding F (inch)

Noodoverloop Ø G (mm)

Volume breaktank (ltr)

Spanning (V)

Vermogen (W)

Max. debiet (L/min)

Max. opvoerhoogte (m)

Gewicht (kg)

Geluidswerende kap

Breaktank

Drukvat

Pomphuis

Membraam

Motorbehuizing

Elektrokabel pomp

Pers- aanzuigzijde

Leveromvang

De IRM®-1 Watermanager wordt geleverd inclusief: geluidsisolerende schuimkap, ingebouwde energiezuinige regenwaterpomp, flexibele RVS slangen voor aansluiting van de drinkwater-, aanzuig-, en persleiding inclusief afsluitkranen, vlotter met 20 meter kabel en kabelklem voor tankmontage, netsnoer van 2 meter, drukvat 8 liter inclusief montagebeugel en afsluitkraan en montagehandleiding.

 

YouTube video

Toepassingsgebied

Dit type omschakelsysteem met regenwaterpomp is toepasbaar voor het gebruik van gefilterd regenwater voor toiletspoeling, aansluiten van wasmachine en een tuinkraan. Dit omschakelsysteem met regenwaterpomp is niet geschikt voor continue verbruik zoals bijvoorbeeld beregeningssystemen. Het toestel met ingebouwde energiezuinige regenwaterpomp is geschikt voor vloer opstelling, bedoeld voor kleine duurzame woningen. Unieke en esthetische design van dit pompsysteem voorzien erin dat alle aansluitingen (zuigleiding, persleiding, drinkwaterleiding, en overloop) zich aan de zijkant van het toestel bevinden. Dus voor een installateur met passie voor zijn werk een ideale basis om een stijlvolle installatie met een kwalitatief hoogwaardig regenwatersysteem op te kunnen leveren.

 

Aansluitschema Omschakelsysteem met regenwaterpomp

energiezuinige regenwaterpomp irm-1 watermanager

Aansluitschema IRM-1 Watermanager, omschakelsysteem met energiezuinige regenwaterpomp

Het toestel met ingebouwde regenwaterpomp bedoeld voor vloermontage. Esthetische design van dit pompsysteem voorziet erin dat alle aansluitingen (zuigleiding, persleiding, drinkwaterleiding, en overloop) zich aan één zijde van het toestel bevinden. De waterleidingen zijn allemaal voorzien van afsluiters en 2-delige koppelingen voor optimaal installatiegemak en service vriendelijkheid. Het regenwatertoestel is voorzien van een interne AB beveiliging, een atmosferische onderbreking conform de EN1717.

De intelligente IRM®–Technologie van GEP

GEP ontwikkelde als eerste fabrikant een regenwatersysteem dat de trotse omschrijving IRM® mocht dragen. IRM® staat voor Intelligent Regenwater Management en zorgt ervoor dat de regenwaterpomp automatisch omschakelt op drinkwater als de regenwaterput leeg dreigt te raken. Oftewel: bij een lege regenwaterput wordt deze niet bijgevuld met duur leidingwater, maar schakelt de IRM®-besturing automatisch over op leidingwater zonder de regenwaterput te vullen. Na een regenbui schakelt het systeem automatisch weer terug op regenwater. Deze omschakeling kan ook manueel of aangestuurd bij calamiteiten. De IRM®-systeembesturing levert u dus meer waterbesparing en garandeert een hogere bedrijfszekerheid.

irm intelligent regenwater management

energiezuinige regenwaterpomp irm-1

Opties

Waterslot IRM®-1
Indien er geen noodoverloop aansluiting aanwezig is, (indien de watermanager bijvoorbeeld in een kelder gemonteerd wordt, onder rioolpeil) kan het toestel uitgebreid worden met een waterslot, die de drinkwatertoevoer afsluit bij een lekkende drinkwaterklep.

Bestelgegevens

Artikelnummer Productbeschrijving Prijsgroep
402101 IRM®-1 Watermanager Energiezuinige regenwaterpomp 1
402234 Waterslot IRM®-1 1

 

IRM-1 Watermanager, de energiezuinige regenwaterpomp
IRM-1 Watermanagers, regenwatersystemen met de ingebouwde energiezuinige regenwaterpomp. Geproduceerd door GEP in Europa, KIWA e Belgaqua gecertificeerd.

 

irm-1 watermanager van gep met energiezuinige regenwaterpomp
IRM-1 Watermanager met ingebouwde energiezuinige pomp gemonteerd in een keukenkastje.

 

irm-1 watermanager gep met energiezuinige regenwaterpomp
IRM-1 Watermanager met ingebouwde energiezuinige pomp gemonteerd in een keukenkastje.

 

irm-1 watermanager met energiezuinige regenwaterpomp
IRM-1 Watermanager met ingebouwde energiezuinige regenwaterpomp.

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.