Regenwater in de tuin met Regenwatersysteem met platte tank 1.500 liter

Dankzij uniek regenwatersysteem altijd regenwater in de tuin: In ‘n ochtend geplaatst, jaren gemak

Altijd regenwater in de tuin, het is mogelijk met de Flatline regenwatertank. De zeer geringe inbouwdiepte van de GEP Flatline Regenwatertank zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk in een ochtendje plaatst (gewoon even doorspitten). Bovendien breng je hem door de demontabele schacht al even gemakkelijk door een deur naar je tuin. En dankzij het stevige deksel, kun je je auto erop parkeren. Maar het allerbelangrijkste: met de Flatline Regenwatertank beschik je tientallen jaren over gratis regenwater in de tuin, de 1.500 Liter uitvoering past in iedere tuin.

Uniek ingebouwd filter voor schoon regenwater

Om regenwater in de tuin te gebruiken moet het eerst gefilterd worden. Daarom is dit tuinsysteem uitgerust met het ingenieuze, professionele Trident filtersysteem. Hiermee worden alle vuildeeltjes gescheiden en naar het riool getransporteerd. Het Trident filter bestaat uit een oppervlak van speciale lamellen, die haaks op de stroomrichting van het regenwater staan. Het filtersysteem is leverbaar met een zeer handige sproeier, die automatisch het filter schoonhoudt. Al met al een unieke toepassing.

Regenwater in de tuin, voor het milieu, voor uzelf

Nederland en Vlaanderen beschikken misschien wel over het beste leidingwater ter wereld. Het is geen probleem zo uit de kraan te drinken. In andere landen is dat geen vanzelfsprekendheid. Maar waarom zou je (duur) drinkwater gebruiken om de tuin te sproeien, het toilet door te spoelen, de auto te wassen, het terras schoon te spuiten?

Met uw eigen voorraad regenwater kan dat net zo goed. Het is een duurzame oplossing die op veel vlakken beter is voor het milieu! Er is minder energie nodig om drinkwater te vervaardigen, met het gebruik van regenwater bespaart u, naast drinkwater, ook wasmiddelen. Kalkaanslag in wasmachine en toilet zijn verleden tijd. Scheelt ook weer in de schoonmaak.

Regenwater in de tuin, Extra’s op maat

Er zijn verschillende deksels voor de regenwatertanks. Twee beloopbare kunststof versies, waarvan één met een aftapkraan. Daarnaast is er een verkeersbelastbaar deksel. De kunststofdeksels hebben een kinderveilige sluiting. Alle toebehoren zijn slim geconstrueerd: een speciale vlotterschakelaar voor een optimaal netto tankvolume, diverse koppelingssets en draaibare telescopische schachtverlengingen. Perfect om aan al je wensen te beantwoorden. ‘t Is maar net wat je nodig hebt. Duur drinkwater wordt weggespoeld. We gebruiken zo’n 120 liter water per persoon per dag. Dat is nogal wat. Meer dan de helft hiervan is duur drinkwater dat we gebruiken voor zaken waar in feite geen drinkwater voor nodig is. Een verspilling van jewelste. We zouden met z’n allen veel beter (gefilterd) regenwater kunnen gebruiken dat ten slotte gratis uit de hemel komt vallen. Je hoeft geen milieuactivist te zijn om de voordelen daarvan in te zien.

Artikelnummer: 9123456 Categorieën: ,
Gewicht 80 kg
Afmetingen 240 × 120 × 88 cm
Volume (ltr)

Lengte (mm)

Breedte (mm)

Hoogte A (mm)

Hoogte B (mm)

Hoogte C (mm)

Gewicht (kg)

Diepte toevoer (mm)

Diepte overloop (mm)

Veel regenwater in de tuin met regenwatertank met slim pomphuis voor hoog netto volume

regenwater in de tuin
Dankzij pomphuis heeft de regenwatertank een hoog netto volume

Het ingenieuze pomphuis onderin de Flatline regenwatertank zorgt voor een optimaal netto volume. 3.000 liter betekent daadwerkelijk 3.000 liter. In de meeste andere regenwatertanks blijft altijd 10 cm restwater achter. Zo wordt het netto volume aanzienlijk verlaagd. In de Flatline regenwatertank zit het restwater alleen in het pomphuis, in totaal hooguit een emmer. Dit zorgt, samen met de door ons ontwikkelde speciale vlotter, voor een hoger waterrendement, dus altijd genoeg regenwater in de tuin.

Compleet Regenwatersysteem om regenwater in de tuin te gebruiken

Alle voordelen op een rij

 • Gemakkelijk zelf te plaatsen
 • Kan door een deur dankzij demontabele schacht
 • Inclusief uniek Trident filtersysteem
 • Inclusief rustige toevoer
 • Slimme constructie pomphuis: absoluut waterrendement
 • Groot volume van 1.500 liter netto
 • 25 jaar garantie
 • Kinderveilig 600 kg belastbaar deksel
 • Bestand tegen vorst en hoog grondwater
 • Inclusief automatische regenwaterpomp
 • Inclusief aansluitset voor de pomp
 • Inclusief deksel met kraantje met gardena aansluiting
 • Hoogwaardige pomp met drijvende aanzuiging, met hoge druk, ideaal om de tuin te sproeien!

 

regenwater in de tuin
Ideaal: Regenwater in de tuin, ondergrondse tank met ingebouwde pomp

Regenwater in de tuin

Regenwater gebruiken in de tuin is eenvoudiger dan men denkt. GEP heeft hiervoor een compleet kant-en-klaar tuinset. Het regenwatersysteem bestaat uit het Trident filter voor bladeren en grof vuil, de platte Flatline regenwatertank, een stevig deksel met gardena aansluiting en een drukdompelpomp voor het gebruik van regenwater. Deze flatline regenwatertank is uniek en kenmerkt zich door de platte bouwwijze en speciale pomphuis.

PLATTE TANK, WEINIG GRONDWERK
Dankzij de platte vorm hoeft de tank niet diep ingegraven te worden zodat dit zelfs manueel kan gebeuren. Verder bevindt er zich een speciale regenwaterpomp in het set, deze regenwaterpomp
wordt in de tank geplaatst en is voorzien van een ingebouwde drukbesturing. Dankzij deze besturing houdt de pomp de persleiding op druk en schakelt automatisch aan en uit als men een tuinkraan opent of sluit. De pomp zorgt voor een bovengemiddelde druk voor optimale tuinberegening. Dit set wordt compleet gemaakt met een speciaal tuindeksel. Dit deksel heeft een kader
dat telescopisch over de schacht van het mangat past zodat het altijd op hetzelfde niveau van het maaiveld kan worden afgewerkt. Bovendien heeft dit deksel een kraantje met Gardena-aansluiting. Dus het is slechts een kwestie van tuinslang op de Gardena koppeling aan te sluiten, kraantje openen en sproeien maar.

Dit set is leverbaar met tankvolumes van 1.500, 3.000, 5.000 of 7.500 liter. Dit tuinsysteem vormt een ideale basis om later uit te breiden naar een volwaardig regenwatersysteem waarbij het regenwater ook gebruikt wordt voor wc-spoeling en wasmachine.

Tuinsysteem toebehoren

GEPRESS DRUKDOMPELPOMP
De GEPress dompelpomp is een volautomatische onderwaterhydrofoor voor het verpompen van gefilterd regenwater. De GEPress dompelpomp heeft een ingebouwde elektronische besturing die de pomp beveiligt en regelt in functie van de druk. De pomp wordt gebruikt voor het gebruik van regen water (toiletten, wasmachines, etc.) en voor beregeningsdoeleinden. Het systeem wordt in de regenwaterput op de bodem geplaatst. De pomp is volledig vervaardigd uit kunststof en roestvrije materialen en is voorzien van:

– Ingebouwde elektronische druk- en stroomsensor
– Automatische start-stop functie op basis van druk
– Droogloopbeveiling en ingebouwde terugslagklep
– Drijvende aanzuiging

TRIDENT 150 TANKFILTER
Het Trident tankfilter is geschikt voor het filteren van regenwater afkomstig van daken. Het Trident tankfilter bestaat uit een filterbehuizing van polyethyleen (PE) en een filterplaat van roestvrij staal voorzien van driehoekige lamellen die haaks staan op de waterstroom. De afstand tussen de lamellen is ca. 0,5 mm. Doordat de lamellen haaks op de stroomrichting staan wordt het regenwater afgeremd en naar de tank afgevoerd.

Het meegevoerde vuil blijft achter op de filterplaat. Het filter is tevens voorzien van twee skimmeroverlopen. Wanneer de tank vol is, loopt het overtollige regenwater hierdoor weg naar de overloop. Bij hevige regenval zal het overtollige regenwater direct via de filterplaat wegstromen en spoelt het achtergebleven vuil op de filterplaat weg.

VARITANK DEKSELSET ROND, TUINDEKSEL MET KRAAN.
Het kunststof deksel is belastbaar voor licht verkeer tot 600 kg wiellast. Is voorzien van een klein deksel met koppeling voor tuinslang. Voorzien van kindveilige sluitingen, en anti-slip profiel. Set
is inclusief 10 cm telescopische schacht en dichtingsring.

 

regenwater in de tuin
regenwater in de tuin

Opties: Regenwater in de tuin

Binnenschacht 60 cm

De schacht met bijgeleverde afdichtingsring kan op de filterschacht van de regenwatertank gemonteerd worden. De schacht is eenvoudig inkortbaar. Elk type Varitank deksel kan zo heel snel en zeer eenvoudig op elke gewenste hoogte gelijkgesteld worden aan het maaiveld.

Koppelingsset om regenwatertanks te koppelen

Complete set ten behoeve van koppeling van twee regenwatertanks aan elkaar. Set bestaat uit twee tankdoorvoeringen en knelkoppelingen voor een 50 mm verbindingsbuis. Zo kunnen meerdere regenwatertanks aan elkaar gekoppeld worden zodat er een groot volume aan waterberging gecreëerd wordt.

Deksels voor platte regenwatertanks

Voor elke platte regenwatertank is een breed gamma aan deksels verkrijgbaar in verkeersklasse A, B en D. Kijk hiervoor op de speciale Varitank deksel pagina om te kiezen welke deksel het meest geschikt is voor uw situatie. Let bij uw keuze altijd op de kinderveiligheid van het deksel, dat wil zeggen zwaar in gewicht of afsluitbaar.

Filterset voor platte regenwatertank 1.500 Liter
Trident Filterset voor platte regenwatertank 1.500 Liter

Leveromvang

Regenwatersysteem bestaat uit:

Flatline regenwatertank, uit één stuk, voorzien van mangat, inclusief drie voorgemonteerde aansluitingen van ø110 mm, voorzien van rubber manchet en dop. Automatische regenwaterpomp met drijvende aanzuiging, Trident regenwaterfilter, rustige toevoer, deksel met gardena aansluiting, aansluitmateriaal om de pomp aan het deksel aan te sluiten. Regenwatertank wordt geleverd in de kleur zwart.

Bestelgegevens

Artikelnr. Productbeschrijving Prijscategorie
9123456 Flatline regenwatertankset 1.500 Liter, regenwater in de tuin 3
9123457 Flatline regenwatertank 3.000 Liter, regenwater in de tuin 3
9123458 Flatline regenwatertank 5.000 Liter, regenwater in de tuin 3
9123459 Flatline regenwatertank 7.500 Liter, regenwater in de tuin 3
403512 Varitank binnenschacht 60 cm 3
403515 Koppelingsset 50 mm om platte regenwatertanks te koppelen 3
Platte regenwatertank Flatline
Platte Flatline regenwatertanks van GEP, uit voorraad leverbaar
Platte regenwatertank type Flatline
Platte regenwatertank type Flatline, we kunnen het bezorgen  🙂

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.