Regenwaterrecuperatie bij One Broel

Een exclusief woonproject met regenwaterrecuperatie bij One Broel te Kortrijk

Project Regenwater
-recuperatie bij
One Broel

Projectontwikkelaar
Immogra
Studiebureau:
VK Engineering
Architect:
Lens°Ass Architecten bv
Realisatie:
Jan de nul
Aannemer sanitair:
CT-O
Fotograaf:
Philippe Vangelooven
Regenwatersysteem:
GEP Watermanagement

Regenwaterrecuperatie bij One Broel
Regenwaterrecuperatie bij One Broel
Regenwaterrecuperatie bij One Broel
Regenwaterrecuperatie bij One Broel
Regenwaterrecuperatie bij One Broel
Regenwaterrecuperatie bij One Broel

Historisch woonproject regenwaterrecuperatie bij One Broel in hartje Kortrijk

Wonen aan de Broeltorens, Kortrijkser dan dat wordt het niet. Woonproject One Broel omvat vier verschillende gebouwen, omringd door rust, groen, water en fantastische uitzichten. Met zijn locatie vlak aan de Broeltorens slaat het woonproject One Broel een brug tussen oud en nieuw Kortrijk. Een historische hotspot verrijkt met hoogwaardige en eigentijdse architectuur.

Ook besparen met regenwater?

Regenwaterrecuperatie bij One Broel
Regenwaterrecuperatie bij One Broel

De 68 appartementen en 2 handelsruimtes in vier unieke gebouwen zijn een ontwerp van architect Bart Lens en werden ontwikkeld door vastgoedontwikkelaar Immogra. Jan De Nul Group stond in voor de realisatie van de vier gebouwen, ondergrondse parkeergarage en inplanting.

Gebouw 1: De Paulinen
Gebouw 2: De Waterspiegel
Gebouw 3: De Ode
Gebouw 4: Kwatrijn

Regenwater opvangen voor regenwaterrecuperatie bij One Broel

Op de site bevinden zich in totaal 3 regenwaterputten. Twee van 10.000l (A+B) en 1 van 40.000l (CD). Regenwaterputten A en B voeden put CD die op zijn beurt wordt gebruikt voor de regenwaterrecuperatie in de omringende gebouwen.

Mis niets en meld je aan op de nieuwsbrief

  In regenwaterput A zit een dompelpomp RW175 die het regenwater verpompt naar de regenwaterput CD. Deze pomp wordt gestuurd door onze WWM-stuurkast op basis van het niveau in de regenwaterput. Zo kunnen we vrij bepalen hoeveel volume van de regenwaterput wordt vrijgehouden als buffer bij hevige regenval.

  In regenwaterput B bevinden zich ook 2 dompelpompen type RW175. De ene dompelpomp wordt gestuurd via de centrale regenwaterinstallatie. Deze pomp zorgt ervoor dat de hoofdput wordt bijgevuld van zodra het niveau in deze regenwaterput daalt tot bijvoorbeeld 30%. De 2e dompelpomp wordt aangestuurd door de WWM-1 sturing en zorgt ervoor dat een deel van de regenwaterput opnieuw kan gebruikt worden als buffer bij hevige regenwater.

  Regenwaterrecuperatie bij One Broel
  Regenwaterrecuperatie bij One Broel

  KIWA-en Belgaqua gecertificeerde omschakeling naar drinkwater voor regenwaterrecuperatie bij One Broel

  De regenwaterunit IRM-7H bevindt zich in gebouw ‘De Waterspiegel’. Deze wordt gevoed via een toevoerpomp in regenwaterput CD of via een intern buffervat met stadswater. Hierop worden een 40-tal toiletten aangesloten, goed voor een jaarlijkse waterbesparing van maar liefst 500.000 liter.  

  De IRM-7 Watermanager is een compleet systeem voor bodemopstelling met IRM-besturing, geïntegreerde disconnectietank van 270 liter en ingebouwde dubbele zelfaanzuigende pompinstallatie. De IRM-besturing controleert de waterniveaus in de disconnectietank en de grote regenwaterput. De besturing voorziet tevens in een cascadeaansturing en een bedrijfsurenregeling voor de pompen.

  Regenwaterrecuperatie bij One Broel
  Regenwaterrecuperatie bij One Broel

  Bij gebrek aan regenwater, systeemstoring of handmatige bediening schakelt het systeem over op drinkwater uit de disconnectietank. Het drinkwater wordt via een speciale proportionele vlotter bijgevuld in de disconnectietank. Dit gebeurt via een Type AB onderbreking, conform de EN1717 en het toestel is gecertificeerd met het Belgaqua en KIWA certificaat. Het regenwatersysteem kan ook manueel op stadswater geplaatst worden.
   
  De installatie geplaatst in ‘One Broel’ is tot slot voorzien van een antihevelset. Dit zorgt ervoor dat er geen heveling kan ontstaan wanneer het niveau in de regenwaterput het maximale niveau van de breaktank overschrijdt.

  Klantenservice van 8.30h tot 17.00h

  We staan je graag te woord bij vragen over onze producten, watersystemen of oplossingen.

  Marktleider met 25 jaar ervaring

  Wij adviseren, leveren, monteren en onderhouden watersystemen voor particulieren, groothandel en overheden.

  Grote voorraad = snelle verzending

  Dankzij de grote voorraden die GEP aan houdt, kunnen we snel leveren.

  Neem contact op met GEP

  Heeft u behoefte aan informatie, advies of een systeem op maat? Berekening van het volume van de regenwaterput, of de capaciteitsberekening van uw regenwaterpomp? Een berekening volgens Breeam? Neem dan contact met onze adviseurs op en u ontvangt van ons een offerte voor uw specifieke watersysteem.