Regenwateropvangsysteem op Universiteit Twente

In de Technohal op de campus van de Universiteit Twente is een regenwateropvangsysteem geplaatst waarmee alle toiletten van gefilterd regenwater worden voorzien..

Project

Opdrachtgever:
Universiteit Twente
OInstallatieadvies:
Arcadis
Architect:
Team T
Aannemer:
Dura Vermeer
Installateur:
Homij Installaties
Regenwatersysteem:
GEP Watermanagement

Regenwateropvangsysteem op Universiteit Twente

Tussen ‘The Gallery’ en het ‘Nanolab’, aan de zuidzijde van het Universiteitsterrein in Enschede, ligt de Technohal. Het industrieel ogende bouwwerk dateert uit de jaren 70 en is destijds gebouwd voor het onderkomen van de Faculteit Procestechnologie. Het gebouw was sterk verouderd en daarom is gekozen voor renovatie.

De renovatie zorgt voor een nieuw multifunctioneel Universiteitsgebouw waarin verschillende faculteiten zich huisvesten. Totaal BVO bedraagt 12.400 m2. Het atrium staat centraal in het ontwerp en is zoveel mogelijk gehandhaafd. De vloeren en de staalconstructies zijn blijven staan. En er is een geheel nieuwe gevel geplaatst.

Met de nieuwe gevel is Technohal transparanter en opener, waarbij de industriële uitstraling is  behouden. Het gebouw wordt ‘opgedeeld’ in drie elementen in de lengte van het gebouw: studieruimtes, een open gedeelte met enkele hoge bomen en een podium en een grote ‘tribunetrap’ die naar de eerste verdieping leidt. Op die eerste verdieping komen kantoorruimtes aan de buitenzijde en project/studieruimtes aan de kant van het atrium. Op de tweede verdieping komen voornamelijk collegezalen. De gehele buitengevel is voorzien van slanke stalen kozijnen in geïsoleerde uitvoering met zonwerende beglazing.

Uiteraard was er ook aandacht voor water. Het regenwater van het dak wordt afgevoerd naar één filter, dit filter bevindt zich bovenop een betonnen regenwaterput van 15.000 liter. Naast deze filterput bevindt zich een tweede regenwaterput met hetzelfde volume die als communicerend vat gekoppeld is. Zo wordt een regenwateropvangsysteem met een bergingsvolume gerealiseerd van 30 m3. Dit gefilterde regenwater wordt via een toevoerpomp naar de technische ruimte verpompt waar een IRM-8 Watermanager opgesteld staat. Dit regenwateropvangsysteem maakt het mogelijk dat alle toiletten en urinoirs in het gebouw gespoeld worden met gefilterd regenwater.

Ook besparen met regenwater?

Mis niets en meld je aan op de nieuwsbrief

    Regenwateropvangsysteem met een IRM
    Regenwaterputten, twee keer 15 m3
    Regenwateropvangsysteem bij UTwente
    Gebouw met regenwateropvangsysteem

    Klantenservice van 8.30h tot 17.00h

    We staan je graag te woord bij vragen over onze producten, watersystemen of oplossingen.

    Marktleider met 25 jaar ervaring

    Wij adviseren, leveren, monteren en onderhouden watersystemen voor particulieren, groothandel en overheden.

    Grote voorraad = snelle verzending

    Dankzij de grote voorraden die GEP aan houdt, kunnen we snel leveren.

    Neem contact op met GEP

    Heeft u behoefte aan informatie, advies of een systeem op maat? Berekening van het volume van de regenwaterput, of de capaciteitsberekening van uw regenwaterpomp? Een berekening volgens Breeam? Neem dan contact met onze adviseurs op en u ontvangt van ons een offerte voor uw specifieke watersysteem.