Inhoudsopgave:
Bereken je eigen regenwatersysteem:
Revolutionair: Een bovengrondse regenwatertank bespaart water en ruimte!
Een sprankelende innovatie in de wereld van wateropslag: een gloednieuwe bovengrondse regenwatertank. De grote bovengrondse regenwatertank biedt de oplossing voor waterschaarste in de landbouw, industrie en bouw. Deze tank, naadloos uit één stuk geproduceerd, belooft een gamechanger in de landbouw, bouw en industrie te worden. De troef van deze bovengrondse regenwatertank? Een verbluffend aantal liters opgeslagen water per vierkante meter en UV-bestendigheid. Dit betekent een oplossing voor het langdurig opslaan van regenwater zonder kwaliteitsverlies. Met deze nieuwe bovengrondse regenwatertank geven we een antwoord op de groeiende vraag naar efficiënte en duurzame regenwatersystemen. De unieke eigenschappen van deze ondergrondse regenwatertank zijn:
Geschikt voor bovengrondse plaatsing
Revolutionair in waterbeheer, deze nieuwe bovengrondse regenwatertank is speciaal ontworpen voor bovengrondse plaatsing. Voor de sectoren landbouw, bouw en industrie betekent dit eenvoudige installatie en gemakkelijke toegankelijkheid bij onderhoud en inspectie. Advies is wel om deze bovengrondse regenwatertank op een vlakke stabiele ondergrond te plaatsen.
Naadloos, uit één stuk geproduceerde regenwatertank
Wat deze regenwatertank bijzonder maakt? Hij is naadloos en uit één stuk geproduceerd, wat betekent dat waterdichtheid gegarandeerd is. Geen zorgen meer over lekkages of corrosie, deze tank biedt superieure betrouwbaarheid binnen elke industriële en agrarische omgeving.
Ruimtebesparend ontwerp
Efficiëntie staat voorop, zeker in de beperkte ruimte van bouwterreinen of boerderijen. Dat is precies wat de nieuwe bovengrondse regenwatertank biedt. De compacte vormgeving biedt een enorm voordeel, aangezien er veel liters water per m2 oppervlak opgeslagen worden. Zo haal je het maximale uit de beschikbare ruimte zonder concessies te doen aan tankvolume.
Wil je een offerte van deze bovengrondse regenwatertank?
Mail of bel me dan! We helpen je graag!
Hoge regenwatertanks met veiligheid voorop
Vanzelfsprekend kan de nieuwe bovengrondse regenwatertank uitgerust worden met valbeveiliging, volledig conform de Arbo-richtlijnen. We vinden het erg belangrijk dat de veiligheid van het personeel gegarandeerd is, ongeacht de werkomgeving. Deze aandacht voor veiligheid is een onmisbare eigenschap in de ontwikkeling van als onze producten.
Heb je hulp nodig bij het plaatsen van een bovengrondse regenwatertank?
Stel je vraag hier! De ingenieurs van GEP ontzorgen je volledig.
Verschillende soorten bovengrondse regenwatertanks en waterzakken
GEP levert verschillende soorten watertanks en waterzakken in diverse formaten. Van thuis tot aan de industrie, wij hebben voor iedere toepassing een oplossing. Hieronder laten we een aantal verschillende oplossingen zien om regenwater op te vangen.
Bovengrondse regenwatertanks
Er zijn verschillende uitvoeringen van de bovengrondse regenwatertanks leverbaar. De kleinste regenwatertank is 5.000 liter en de grootste watertank is 20.000 liter. Bovendien zijn er koppelsets leverbaar om de tanks te koppelen tot één heel groot watervolume. Vanwege veiligheidseisen en technische normen zijn er voor de hoge uitvoeringen van deze regenwatertank ladders met valbeveiliging leverbaar. De technische specificaties van de tanks vind je hier.
Kleine bovengrondse regenwatertanks
Voor degene voor wie de grote bovengrondse regenwatertanks een maatje te groot is zijn er ook kleine bovengrondse tanks leverbaar. Die hebben ook een relatief kleine voetprint in combinatie met een relatief grote hoogte. Het kleinste type is 570 liter en de grootste tank is 1.000 liter. De afmetingen zijn zodanig ontworpen dat ze door een normale standaard deuropening passen. De gegevens van deze tanks, de zogenaamde keldertanks, vind je hier.
Bovengrondse regenwatertanks voor industrie
GEP heeft, naast de grote en de kleine, bovengrondse regenwatertanks ook bovengrondse watertanks voor de insustrie. Deze tanks hebben een stalen frame zodat ze ook geschikt zijn voor mobiele of transportabele toepassingen zoals waterkarren, schepen en vrachtwagens. Deze tanks zijn leverbaar is uv-ondoorlaatbaar PE of semi transparant PE. De volumes variëren van 1.000 tot 4.000 liter uit één stuk. Technische specificaties van deze watertanks vind je hier.
Bovengrondse waterzakken voor regenwater
GEP heeft, naast bovengrondse regenwatertanks, ook waterzakken voor regenwater. Deze waterzakken kunnen in een kruipruimte of onder een vlonder geplaatst worden. De waterzakken zijn leverbaar van 2.000 tot 20.000 liter uit één stuk. Meer informatie over de waterzakken vind je hier.
Wil je advies over bovengrondse regenwatertank? Of over regenwaterputten, waterzakken of ondergrondse tanks?
Stel je vraag hier! De specialisten van GEP ontzorgen je volledig.
Maak gebruik van onze ruime kennis en ervaring!
Maak gebruik van 25 jaar kennis en ervaring van GEP. We helpen je graag om ervoor te zorgen dat je regenwatersysteem voldoet aan de eisen van KIWA, Belgaqua, Breeam of hemelwaterverordeningen. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.
Laat GEP je helpen met je bovengrondse regenwatertank
Mail of bel me dan! We helpen je graag!
FAQ Bovengrondse regenwatertanks
Het Duitse onderzoek van Prof. Dr. R. Holländer toont aan dat regenwater probleemloos gebruikt kan worden voor wc spoeling. Het vormt geen enkel gevaar voor de volksgezondheid. De conclusie van het wetenschappelijk onderzoek naar de kwaliteit van regenwater was zeer duidelijk. Volgens dit onderzoek vormt het gebruik van regenwater als bedrijfswater ten behoeve van toiletspoeling en tuinberegening geen hygiënisch risico.
Gefilterd regenwater is geen probleem voor een wasmachine, sterker nog: technisch gezien is het zelfs beter want er zit geen kalk in. Duits wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat het wassen van kleding met regenwater geen verhoogd risico vormt voor de volksgezondheid, aldus Prof. Dr. R. Holländer.
Er wordt vaak gedacht dat vogelpoep op daken zeer bedreigend is voor de kwaliteit van regenwater. Bij het bovenstaande wetenschappelijke onderzoek is daarop heel gericht op getest door een extreme hoeveelheid duivenpoep aan het regenwater toe te voegen. Zelfs bij een toevoeging van maar liefst 1 gram duivenpoep per liter regenwater kon geen vermeerdering van salmonella bacteriën vastgesteld worden.
Regenwater wordt ondergronds, dus koel en donker opgeslagen. Dat is letterlijk aardedonker, dus geen algen mogelijk. Daarnaast is het ondergronds, dus koel van van ca 11 a 12 graden, dus geen legionella mogelijk.
Ja, dat kan maar dat geldt ook voor gas, elektra en alles wat met techniek te maken heeft. Er gelden strenge eisen voor regenwatersystemen die vastgelegd zijn in de waterwerkladen en de EN1717. Daardoor heb je een waterleiding technisch veilig systeem. Het beste wat je daarom kunt doen is een KIWA gecertificeerd regenwatersysteem aan schaffen of een dergelijk KIWA gecertifieerd systeem aan laten leggen. Dan weet je zeker dat het conform de geldende normen is, dat wil zeggen 100% waterleiding technisch veilig. Zo staat het zelfs op het logo van het KIWA certificaat.
Ja er gelden strenge regels voor regenwater. Regenwater wordt gezien als vloeistofklasse 5 waardoor iedere vorm van aansluiten verboden is. Er MOET een atmosferische onderbreking zijn, oftwel GEEN verbinding. Het beste wat je daarom kunt doen is een KIWA gecertificeerd regenwatersysteem aan schaffen of een dergelijk KIWA gecertifieerd systeem aan laten leggen. Dan weet je zeker dat het conform de geldende normen is, dat wil zeggen 100% waterleiding technisch veilig. Zo staat het zelfs op het logo van het KIWA certificaat.
Regenwater is schoon genoeg voor toiletspoeling, wasmachine en tuin.
Klantenservice van 8.30 uur tot 17.00 uur
We staan je graag te woord bij vragen over onze producten, systemen of oplossingen.
One Stop Shop
GEP biedt een totaaloplossing. Dus rechtstreeks kopen bij diegene die engineert en produceert.
Eigen servicedienst
GEP heeft een eigen servicedienst om te ondersteunen bij projecten, inbedrijfnames, service en onderhoud.
Neem contact op met GEP
Heb je behoefte aan informatie, advies of een systeem op maat? Berekening van het volume van de regenwaterput, of de capaciteitsberekening van uw regenwaterpomp? Een berekening volgens Breeam? Neem dan contact met onze adviseurs op en je ontvangt van ons een offerte voor jouw specifieke watersysteem.