Breaktank installatie met pomp 5m³

De Breaktank Break 5 HQ van GEP voldoet aan de EN1717 en heeft in dat kader een type AB onderbreking. Deze is gecertificeerd door Belgaqua en KIWA. De breaktank Break  5 is voorzien van een prefab gemonteerde zelfaanzuigende centrifugaalpomp. Op de pomp bevindt zich een drukbesturing zodat er op alle aftappunten waterdruk gegarandeerd kan worden. De HQ-uitvoeringen zijn gemonteerd in een gesloten behuizing van geluidsisolerend schuim. Bovendien is deze voorzien van resonantie dempende pompsteunen en wandbeugel.

 

Toepassingsgebied Breaktank

De breaktanks van GEP kunnen worden toegepast waar een onderbreking van de waterleiding noodzakelijk of verplicht is. Daarbij dient men o.a. te denken aan slachterijen, mortuaria, tandartspraktijken, tuinberegening, irrigatie, laboratoria, drinkwaterbakken voor (pluim)vee, autowasserettes, wasserijen etc. Maar ook bij leidingsystemen met stilstaand water zoals sprinklersystemen, bluswater, etc. Ook op plaatsen waar men stoffen toevoegt aan het water, zoals bijvoorbeeld antibiotica, is men verplicht een onderbrekingstank te plaatsen tussen de drinkwateraansluiting en de binneninstallatie.

De GEP Breaktank 5 HQ wordt in de praktijk veel toegepast bij watersystemen waar geluidsoverlast beperkt moet worden en waar een normaal huishoudelijk debiet vereist is en waar soms langdurig continue waterverbruik op kan treden. Toepassingen ziet men veel bij professionele vaatwassers, laboratoria, kleine beregeningssystemen, slachterijen etc.

De Breaktanks 5 HQ van GEP bestaan uit een zeer kleine tank met een volume van 7 liter. De drinkwateraansluiting bevindt zich aan de zijkant van het toestel en deze voldoet aan de EN1717. Deze is gecertificeerd door Belgaqua en KIWA. De tank zelf bevat een vlotter die het waterpeil in de tank op peil houdt. Op de tank bevindt zich een prefab gemonteerde centrifugaalpomp.

Deze pomp houdt het secundaire leidingnet op een constante druk middels een drukbesturing met droogloopbeveiliging. Alles is prefab voorgemonteerd en demontabel voor snel onderhoud en service. De gehele pomp en breektank zijn afgedekt met een stijlvolle geluidsisolerende schuimkap. Het systeem is geschikt voorwandmontage.

Artikelnummer: 405110 Categorieën: ,
Gewicht 28 kg
Afmetingen 67 × 60 × 37 cm
Vermogen in Watt

1.350

Max. capaciteit m³/h:

5,4

Max. druk (Bar)

Gewicht (leeg) in kg

28

Temperatuur (°C)

Condensator (µF)

Aansluiting UIT:

1’’ bi

Aansluiting IN:

3/4” bi

Lengte L (mm)

Hoogte H (mm)

Diepte D in mm

365

Toerental in mm:

2.900

Volume breaktank (ltr)

 

YouTube video

Norm waterleidingtechnische beveiliging

De uitvoering, aansluitingen en volume van een breaktank kunnen sterk variëren per type. Het belangrijkste echter zijn de wettelijke eisen waar de breaktank aan moet voldoen. Deze worden gehandhaafd door het waterleidingbedrijf en zijn vastgelegd in de Europese waterleiding technische norm, de EN1717.

Die EN 1717 draagt de officiële titel „Bescherming van het drinkwater tegen verontreiniging in drinkwaterinstallaties en algemene eisen aan veiligheidsvoorzieningen ter voorkoming van verontreiniging van drinkwater door terugstroom“. In deze norm is sprake van soorten water, dat wil zeggen de grenswaarden waarbinnen gevaarlijke stoffen zich in het drinkwater voor menselijk gebruik mogen bevinden. Hoogste kwaliteit, drinkwater, wordt getypeerd als vloeistofcategorie 1.

Water dat niet voldoet aan de eisen voor drinkwater, wordt afhankelijk van het gevarenpotentieel voor de menselijke gezondheid ingedeeld in de vloeistofcategorieën twee tot vijf. De EN 1717 norm onderscheidt vervolgens een aantal groepen beveiligingen met verschillende types. Regenwater valt onder categorie 5 water en daarvoor zijn de belangrijkste beveiligingen gecategoriseerd als groep A, oftwel “vrije uitloop”

In België is deze EN1717 norm vastgelegd in de technische voorschriften voor binnen installaties, oftewel het repertorium, gepubliceerd door de Belgische federatie voor de watersector “Belgaqua”.

In Nederland geschiedt de publicatie via de waterwerkbladen van de KIWA. Voor deze specifieke materie geldt het waterwerkblad 4.2. De breektanks die conform de reglementen en wettelijke vereisten geproduceerd zijn kan men eenvoudig herkennen aan de KIWA- en Belgaqua certificaten van de betreffende onderbrekingstanks. Daarmee weet men zeker dat men een breektank heeft die, in zowel België als Nederland, voldoet aan de reglementen en in alle opzichten veilig is.

GEP is in dit kader door KIWA en Belgaqua gecertificeerd, zie voor de details van de certificering de beoordelingsrichtlijn van KIWA.

breaktank breektanks type AB onderbreking categorie 5 drinkwater
Breaktank-type AB onderbreking categorie 5 drinkwater

 

Afmetingen Breaktank

 

Pompkarakteristiek Breaktank

Aansluitschema Breaktank

LEVEROMVANG

Toestel wordt geleverd inclusief beugel voor wandmontage, twee flexibele panzerslangen met twee afsluiters.

Bestelgegevens

Art nr NAAM PG
405107 GEP Breektank Breek 3 HQ 1
405110 GEP Breaktank Break 5 HQ 1

 

De Break 5 is ook leverbaar met een kleinere pompcapaciteit, dat is de Breek 3.

 

 

 

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.