GEP Disconnectiesysteem Break 7 5-30 type AB beveiliging

De noodzaak voor een breektank met type AB beveiliging is iets wat de laatste jaren steeds meer is gaan opspelen. Er is de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekomen voor de type AB beveiliging en veiligheid van technische installaties, met name voor de waterleiding. Zo is er de laatste jaren steeds meer aandacht voor legionella ontstaan. Daar worden vaak preventieve maatregelen genomen die gericht zijn op het voorkomen en bestrijden van legionella.

Maar er worden ook steeds meer beveiligingen geplaatst die ons drinkwaternet beveiligen tegen verontreiniging. Deze type AB beveiliging wordt een breektank , ook wel breaktank of disconnectietank genoemd. Ze dienen allemaal een belangrijk doel; het verhinderen dat verontreinigd water in ons drinkwatersysteem terecht komt. Oftewel: ze zorgen voor een waterleiding technisch veilig watersysteem.

De Breaktank Break 7 van GEP voldoet aan de EN1717 en heeft in dat kader een type AB beveiliging. Deze is gecertificeerd door Belgaqua en KIWA. De breaktank Break 7 is voorzien van een prefab ingebouwde drukdompelpomp. Op de tank bevindt zich een drukbesturing zodat er op alle aftappunten waterdruk gegarandeerd kan worden.

Artikelnummer: 405111 Categorieën: ,
Gewicht 50 kg
Afmetingen 59 × 49 × 170 cm
Hoogte H (mm)

Hoogte h in mm

1.300

Lengte L (mm)

Breedte B (mm)

Drinkwateraansluiting

3/4’’

Persleiding

5/4’’

Noodoverloop in mm

DN 75

Gewicht in kg

Volume breaktank (ltr)

Max. Capaciteit in l/min

160

Max. Druk in bar

3.4

Beschermingsklasse

Spanning in V (50Hz

230

Vermogen pomp in Watt

1.100

Breektank met type AB beveiliging

Een vrije AB-uitloop is een verticale en permanente onderbreking tussen het laagste punt van de voedingsopening van de drinkwaterleiding en het kritisch niveau. De norm omschrijft dit als ‘atmosferische onderbreking met niet-ronde overloop’ De overloop mag niet cirkelvormig zijn uitgevoerd en moet ‘het maximum intlaatdebiet kunnen afvoeren onder foutcondities bij positieve druk.’

Dergelijke beveiligingen zien we niet zo vaak binnen de woningbouw maar ze kunnen hele praktische oplossingen bieden. Zeker in combinatie met een pomp voor de drukverhoging kunnen hele compacte en normgerechte beveiligingen gerealiseerd worden.

 

Toepassingsgebied type AB beveiliging

De breaktanks van GEP kunnen worden toegepast waar een onderbreking van de waterleiding noodzakelijk of verplicht is. Daarbij dient men o.a. te denken aan slachterijen, mortuaria, tandartspraktijken, tuinberegening, irrigatie, laboratoria, drinkwaterbakken voor (pluim)vee, autowasserettes, wasserijen etc.

Maar ook bij leidingsystemen met stilstaand water zoals sprinklersystemen, bluswater, etc. Ook op plaatsen waar men stoffen toevoegt aan het water, zoals bijvoorbeeld antibiotica, is men verplicht een onderbrekingstank te plaatsen tussen de drinkwateraansluiting en de binnen installatie.

De GEP Breaktank Break 7 wordt in de praktijk veel toegepast bij watersystemen waar een industrieel debiet vereist is en waar soms langdurig continue waterverbruik op kan treden. Toepassingen ziet men veel bij grote professionele vaatwassers, middelgrote beregeningssystemen, irrigatie, slachterijen, drinkbakken voor vee, wasserijen, autowasserettes etc.

De Breaktank Break 7 van GEP bestaat uit een kunststof binnentank met een volume van 270 liter. De drinkwateraansluiting bevindt zich aan de bovenkant van het toestel middels een type AB beveiliging en deze voldoet aan de EN1717. Deze drinkwateraansluiting is gecertificeerd door Belgaqua en KIWA. De tank zelf bevat een vlotterschakelaar die het waterpeil in de tank op peil houdt. Binnenin de tank bevindt zich een prefab gemonteerde drukdompelpomp. Deze pomp houdt het secundaire leidingnet op een druk.

De Breaktank 7 is leverbaar met drie verschillende drukdompelpompen zodat speciale wensen ten aanzien van maximale druk of capaciteit realiseerbaar zijn. Alles is prefab voorgemonteerd en demontabel voor snel onderhoud en service. De breaktank is voorzien van handvaten voor een eenvoudige hanteerbaarheid en montage.

 

Technische schema’s

Breaktank met type AB beveiliging EN1717 klasse 5 waterBreaktank met type AB beveiliging EN1717 klasse 5 water

Pompkarakteristiek

Alternatieven voor een Breaktank?

Over de alternatieven voor een breaktank kunnen we kort zijn; die zijn er niet! In de installatietechniek worden veelvuldig de bekende EB, EA en BA kleppen in de drinkwaterleiding gebruikt maar die zijn niet toegestaan voor water dat onder de categorie 5 valt. Kortom: bij categorie 5 water moet altijd en onder alle omstandigheden een breaktank toegepast worden, aan u de keuze of dat een AA of AB is.

Aansluitschema

Breaktank met type AB beveiliging EN1717 klasse 5 water

Leveromvang

Breaktank met AB beveiliging wordt prefab voorgemonteerd geleverd, inclusief drukdompelpompen en type AB Onderbreking, inclusief drukbesturingen en expansievaten. Officieel is de Break-7 een Terugstroombeveiligingen Familie A, Type B, en is in dat kader gecertificeerd door KIWA en Belgaqua. Toestel wordt in dat kader geleverd met een KIWA certificaat.

 

BESTELGEGEVENS                                                         LEVEROMVANG

Art nr NAAM PG      
405111 GEP Disconnectiesysteem Break 7 5-30 4
405112 GEP Disconnectiesysteem Break 7 5-60 4
405113 GEP Disconnectiesysteem Break 7 5-80 4

 

                                                       

 

 

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.