Breaktank met pomp tot 60 m3/h

Een beveiliging tussen het leidingnet van drinkwater en het leidingnet van een binneninstallatie is soms wettelijk voorgeschreven. De EN1717 voorziet vervolgens in een aantal technische mogelijkheden. Bij water uit de veiligheidsklasse 5, zoals bijvoorbeeld regenwater, grijswater, stilstaand water of water van onduidelijke herkomst is een “vrije uitloop” verplicht.

 

De Breaktank Sprinklerpomp van GEP voldoet aan de EN1717 en heeft in

dat kader een DVGW certificaat.

Categorieën: ,
Hoogte in cm

180

Breedte in cm

160

Diepte in cm

80

Drinkwateraansluiting in bar

DN 100, 4

Persleiding

DN 100

Aantal pompen

2

Daarvan redudant

1

Voeding

400 V / 50 Hz / 45 A

Capaciteit L/h

48.000

Amperage

19,2 A

Noodoverloop

DN 150

TOEPASSINGSGEBIED

De breaktanks van GEP kunnen worden toegepast waar een onderbreking van de waterleiding noodzakelijk of verplicht is. Daarbij dient men o.a. te denken aan slachterijen, mortuaria, tandartspraktijken, tuinberegening, irrigatie, laboratoria, drinkwaterbakken voor (pluim)vee, autowasserettes, wasserijen etc. Maar ook bij leidingsystemen met stilstaand water zoals sprinklersystemen, bluswater, etc. Ook op plaatsen waar men stoffen toevoegt aan het water, zoals bijvoorbeeld antibiotica, is men verplicht een onderbrekingstank te plaatsen tussen de drinkwateraansluiting en de binneninstallatie.

 

De GEP Breaktank Break 60 wordt in de praktijk veel toegepast bij watersystemen waar een groot industrieel debiet vereist is en waar soms langdurig continue waterverbruik op kan treden. Toepassingen ziet men veel bij grote professionele vaatwassers, grote beregeningssystemen, irrigatie, slachterijen, drinkbakken voor vee, melkveebedrijven, wasserijen, autowasserettes etc.

 

De Breaktank Break 60 van GEP bestaat uit een kunststof binnentank. De drinkwateraansluiting bevindt zich aan de bovenkant middels een type AA trechter en deze voldoet aan de EN1717. De tank zelf bevat een niveausensor en 2 prefab gemonteerde drukdompelpompen. Deze houden het secundaire leidingnet op een druk middels een drukbesturing. De pompen zijn cascadegestuurd. De Breaktank 60 is leverbaar met verschillende pompen.

 

Alles is prefab voorgemonteerd en demontabel voor snel onderhoud en service. De breaktank is voorzien van handvaten voor eenvoudige hanteerbaarheid. Naast de klantwensen ten aanzien van drinkwateraansluiting, capaciteit en druk is ook het volume variabel. Neem voor speciale wensen of specificaties contact op met GEP.

TECHNISCHE SCHEMA’S

Springklerpomp 16

Springklerpomp 60

 

 

Art nr NAAM PG
590100 GEP Break Sprinklerpomp 60 5
590101 GEP Break pompspecificatie 5
590102 Inbedrijfname van Break Sprinklerpomp 5
590120 GEP GSM SMS Module voor sprinklerpomp 5

 

BESTELGEGEVENS                                                             LEVEROMVANG

Toestel wordt compleet voorgemonteerd geleverd. Inbedrijfsname door

GEP gecertificeerd personeel is aan te bevelen.

 

 

 

 

 

 

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.