Breektank installatie 750 liter 5-60

De Breaktank Break 10 van GEP voldoet aan de EN1717 en heeft in dat kader een type AA onderbreking. Deze is gecertificeerd door Belgaqua en KIWA. De breaktank Break 10 is voorzien van een prefab ingebouwde drukdompelpomp. Op de tank bevindt zich een drukbesturing zodat er op alle aftappunten waterdruk gegarandeerd kan worden.

 

Categorieën: ,
Volume breaktank (ltr)

Hoogte H1 (mm)

Hoogte H2 (mm)

Breedte (mm)

Drinkwateraansluiting

1’’

Persleiding

6/4’’

Noodoverloop in mm

DN 110

Gewicht in kg

 

TOEPASSINGSGEBIED

De breaktanks van GEP kunnen worden toegepast waar een onderbreking van de waterleiding noodzakelijk of verplicht is. Daarbij dient men o.a. te denken aan slachterijen, mortuaria, tandartspraktijken, tuinberegening, irrigatie, laboratoria, drinkwaterbakken voor (pluim)vee, autowasserettes, wasserijen etc. Maar ook bij leidingsystemen met stilstaand water zoals sprinklersystemen, bluswater, etc. Ook op plaatsen waar men stoffen toevoegt aan het water, zoals bijvoorbeeld antibiotica, is men verplicht een onderbrekingstank te plaatsen tussen de drinkwateraansluiting en de binneninstallatie.

De GEP Breaktank Break 10 wordt in de praktijk veel toegepast bij watersystemen waar een groot industrieel debiet vereist is en waar soms langdurig continue waterverbruik op kan treden. Toepassingen ziet men veel bij grote professionele vaatwassers, grote beregeningssystemen, irrigatie, slachterijen, drinkbakken voor vee, melkveebedrijven, wasserijen, autowasserettes etc.

De Breaktank Break 10 van GEP bestaat uit een kunststof binnentank. De drinkwateraansluiting bevindt zich aan de bovenkant middels een type AA trechter en deze voldoet aan de EN1717. De tank zelf bevat een niveausensor en 2 prefab gemonteerde drukdompelpompen. Deze houden het secundaire leidingnet op druk middels een drukbesturing. De pompen zijn cascadegestuurd. De Breaktank 10 is leverbaar met verschillende pompen.

Alles is prefab voorgemonteerd en demontabel voor snel onderhoud en service. De breaktank is voorzien van handvaten voor een voudige hanteerbaarheid. Naast de klantwensen ten aanzien van drinkwateraansluiting, capaciteit en druk is ook het volume variabel. De tankinhoud van de Breaktank 10 is leverbaar in 750 of 1.000 liter. Neem voor speciale wensen of specificaties contact op met GEP.

 

technische schema’s

 

pompkarakteristiek

 

 

 

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.