Frequentieregelaar F Speed-box 400 V / 25A

GEP Frequentieregelaar Speed-Box

Een frequentiebesturing, frequentieomvormer of frequentieregelaar is een elektronische vermogensschakeling die de frequentie van een aangeboden elektrische voeding naar de motor van de waterpomp kan variëren terwijl de elektrische spanning mee varieert, hierdoor blijft het koppel van de pompmotor behouden. Het principe is dus het aanpassen van de frequentie om de snelheid van de pomp te regelen. In het vakjargon wordt dit ook vaak aangeduid als “pompdrive”

Voordelen van een frequentieregelaar voor waterpompen 

Grote voordeel van de frequentieregelaar is dus dat de pomp dankzij deze vorm van besturing constant kan draaien, dus met een vast toerental. Het werkpunt van de pomp schuift niet over de pompkarakteristiek heen maar is heel constant. Dat uit zich in een constante waterdruk dat de gebruiker ervaart als een comfortabele waterdruk. Met name bij een douche wordt een constante waterdruk als zeer comfortabel ervaren.

Artikelnummer: 409175 Categorieën: ,
Gewicht 10 kg
Afmetingen 37,8 × 16,3 × 28,5 cm
Hoogte H (mm)

Breedte C (mm)

Gewicht in kg

Spanning (V)

Max stroom in A

25A

Lengte (mm)

Energie besparen

Het gebruik van een frequentieregelaar voor waterpompen heeft, naast het voordeel van een constante waterdruk nog een aantal grote voordelen. Maatschappelijk en financieel gezien is het voordeel dat een dergelijke elektronische besturing veel energie bespaart in vergelijking met traditionele aan/uit besturingen. De elektronica in de besturing voorziet in een slimme elektronische aansturing van de waterpomp zodat extreme energieverslindende pieken worden vermeden.

Door het invoeren van een standaard waterdruk in het menu van de besturing zorgt de frequentieregelaar dat de motor van de pomp gevoed wordt met een minimale hoeveelheid energie. Deze frequentiebesturing stemt de ingangsstroom af op het actuele motortoerental van de waterpomp, en neemt alleen het vermogen op dat nodig is om de motor van de pomp te bekrachtigen en met de actuele belasting te draaien. Dat voorkomt extra thermische verliezen in de motor. Pompinstallaties kunnen hierdoor tot 30% aan energie besparen. Dus een frequentiebesturing zorgt voor een comfortabele waterdruk en energie besparing.

Geïntegreerde beveiligingen

– Controle- en veiligheidssysteem tegen overbelasting.
– Elektronisch regel- en veiligheidssysteem tegen drooglopen.
– Besturings- en beveiligingssysteem tegen verkeerde voedingsspanning.
– Controle- en veiligheidssysteem tegen kortsluiting tussen fasen.

frequentiebesturing dubbele pomp
Frequentiebesturing voor de aansturing van één of meerdere pompen, geschikt voor wandmontage.

Informatie GEP Frequentiebesturingen

Frequentiebesturing voor wandmontage voor één enkele pomp met variabel toerental. Ontworpen voor de frequentie afhankelijke aansturing van driefasige waterpompen via een frequentieomvormer. Algemene elektrische voeding is: ~3×400 Vac. Deze frequentieregaar is ontwikkeld voor relatief grote waterpompen en grote pompinstallaties. De besturing kan individueel draaien voor één waterpomp maar kan ook in groepen tot maximaal 4 pompen communiceren. Er kan dan een pompinstallatie gebouwd worden die werkt in een MASTER-SLAVE-modus met afwisselende volgorde van pompaansturing. Dus als cascade werking.

Functionaliteiten GEP Frequentiebesturingen

– Automatische resettest. Als de pomp is gestopt vanwege de alarmering van het geïntegreerde veiligheidssysteem, tegen bijvoorbeeld droogloop, dan probeert de reset functie de pomp automatisch weer op te starten.
– Automatisch restart na een stroomonderbreking. Systeem herstelt zich met behoud van alle ingestelde configuraties.
– Elektronische ingang voor detectie van minimaal waterniveau in regenwater. Deze droogloopbeveiliging functioneert onafhankelijk van de elektronische beveiliging tegen droogloop.
– Potentiaalvrij contact voor het bewaken van de, op het LCD display weergegeven.
– STC-functie (Smart Temperature Control): wanneer de temperatuur van het elektronische circuit hoger is dan 85 ºC vermindert automatisch de frequentie van de pomp en vermindert de warmte-ontwikkeling. De waterstroom blijft desondanks behouden.
– Bedienings- en informatiepaneel met LCD-scherm.
– Externe drukopnemer met 4-20 mA ingang. Bij een meerpompsinstallatie is iedere pomp voorzien van een eigen druksensor. Dus bij een defect blijft het systeem operationeel omdat de andere sensor dan voorziet in de drukopneming.
– Geïntegreerde sensor met digitale uitlezing.
– Uitgebreide menu functies en uitlezingen. Informatie over: draaiuren, teller van starts, teller van de voeding.
– Historie van alarmen. Informatie over type en aantal alarmen sinds de opstart van de pomp.
– Open PID in het expertmenu.
– Koeling door natuurlijke of geforceerde convectie, afhankelijk van het model

LCD Display van Frequentieregelaar

frequentiebesturing pomp display
Bedieningspaneel van de frequentieregelaar omvat een LCD-display, waarschuwingsleds, drukknoppen, een START-STOP, AUTOMATISCH en configuratie systeem.pomp

 

frequentieregelaar voor grote pompen

Bestelgegevens

Artikelnr. Productbeschrijving Prijscategorie
409175 Frequentieregelaar F Speed-box 400V – 25A 1
409176 Frequentieregelaar F Speed-box 400V – 32A 1

 

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.