Kruipruimte Droog Box 125 Liter

De Kruipruimte droog box is de oplossing voor alle kruipruimten waar teveel grondwater in staat.

Heb je last van water in de kruipruimte?

Vocht in de kruipruimte is een veel voorkomend, hardnekkig en lastig probleem. Omdat we in Nederland en Vlaanderen het grondwater relatief hoog staat en de huizen op een lager niveau gebouwd worden, kan het voorkomen dat de kruipruimte soms volloopt met water. Het water zorgt voor slechte isolatie, voor geurhinder en voor wegzakkend zand onder de fundering. Tevens zorgt optrekkend vocht voor schimmelvorming op muren in de woning zelf. Hierdoor verslechteren de leefomstandigheden in de woning.

Een belangrijk nadeel van een natte kruipruimte is een hoge  luchtvochtigheid waardoor het op de vloer en in huis koud aanvoelt. Tevens verspreiden bacteriën en virussen zich beter in vochtige lucht en  kunnen muggen zich in kruipruimtes makkelijk voortplanten. Meer vocht  in huis kan ook leiden tot een zilvervisjesplaag. GEP biedt de oplossing in de vorm van de kruipruimte droog box van GEP.

 

Artikelnummer: 404145 Categorieën: ,
Gewicht 15 kg
Afmetingen 41 × 44 × 69 cm
Perszijde C (inch)

Vermogen (W)

Max. opvoerhoogte (m)

Max. debiet (L/min)

Toerental (min)

Gewicht (kg)

Aantal waaiers

De kruipruimte droog box, de oplossing tegen natte kruipruimte

Water in de kruipruimte kan een probleem te zijn. Een natte kruipruimte zorgt voor een koud huis en hierdoor ga je meer stoken. Zo krijg je een hogere energierekening. Maar dat is niet het enige ongemak. Slechte ventilatie en isolatie dragen ook bij aan een vochtige kruipruimte. Geen of slechte kruipruimte-isolatie zorgt tot condensvorming. Condensdruppels hechten die zich aan het plafond van de kruipruimte. Dit condens veroorzaakt schimmels en die zijn de oorzaak van gezondheidsproblemen, zoals astma en allergieën. Schimmels veroorzaken ook schade aan de constructie van het huis. Daarom is het zaak om de kruipruimte droog te houden. GEP heeft daarvoor een kant en klaar product, de Kruipruimte Droog Box.

De kruipruimte droogbox is een compleet set bestaande uit geotextiel, matrixbox en pomp met vlotter. De box bestaat uit losse platen zodat de box door ieder kruipluik naar beneden past, ongeacht de afmetingen. De platen kan men in elkaar klikken zodat er een box ontstaat. Deze wordt ingepakt met geotextiel waarna de pomp erin gezet wordt. Men kan de box zelfs ingraven zodat de kruipruimte zelfs kurkdroog wordt.

De pomp is voorzien van een vlotterschakelaar. Zodra de vlotter water in de box signaleert, wordt de pomp bekrachtigd zodat het water weggepompt wordt (meestal naar het riool) Het geotextiel beschermt de pomp tegen vuil en zorgt ervoor dat de box niet dichtslibt met zand. Op klantwens kunnen grotere boxen en pompen met een grotere capaciteit geleverd worden.

YouTube video

De pomp in de Kruipruimte droogbox 125 Liter

De pomp die in de droogbox gemonteerd wordt is een duurzame, gebruiksvriendelijke pomp. Doordat de pomp over een magneetvlotter beschikt heeft de pomp weinig ruimte nodig. Het vlotter is gemonteerd aan een vaste constructie waardoor de vlotter rechtstandig werkt en mooi in de kruipruimte droogbox past.

De dompelpomp is  voorzien van een waaier gemaakt van technopolymeer en beschikt over een ingebouwde thermische beveiliging. De pomp-as is gemaakt van roestvast AISI 430F staal. De oliekamer heeft een dubbele sealafdichting dat zorgt voor een lange levensduur. Dankzij de dubbele mantel wordt hij optimaal gekoeld. De  pomp wordt geleverd met een 5 meter kabel met eurostekker.

 

kruipruimte droog maken box
Pomp wordt gemonteerd in de droogbox

 

kruipruimte droog box
Kruipruimte droogbox bestaat uit losse platen

 

kruipruimte nat
Afmetingen van droogbox 125 Liter

 

Infiltratiekratten van GEP.

De Kruipruimte droogbox wordt geassembleerd met platen waarmee de infiltratiekratten van GEP gemaakt worden. Dit model is 125 liter groot maar er kunnen grotere volumes gemaakt worden. Dat geldt ook voor de pompcapaciteit, ook die kan wat opvoerhoogte of capaciteit betreft vergroot worden.

 

Bestelgegevens

Artikelnr. Productbeschrijving Prijscategorie
404145 Kruipruimte droog box 125 Liter met WW 2-20 pomp 1
404146 Kruipruimte droog box 125 Liter met Top-2 GM pomp 1
Grotere volumes op aanvraag leverbaar

 

kruipruimte droog pompen
Foto: Twee kruipruimte droog boxen op elkaar

 

Foto: kruipruimte droog box met ingebouwde pomp ww 2-20

 

Foto: Kruipruimte droog box met pomp met vlotterschakelaar

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.