Infiltratieput beton voor infiltratie van regenwater 20.000 liter

Productomschrijving

De gepatenteerde Flexoline regenwater infiltratieputten (ellipsvormig) zijn gemaakt van waterdoorlatend beton.

De wanden en bodem van deze unieke put vormen een monolithisch geheel. De Flexoline zakput is geschikt voor het tijdelijk opslaan van regenwater afkomstig van daken. De betonnen zakput bestaat uit een betonnen kuip en dekplaat, afgedicht met kit. In de dekplaat is een PE ring ingestort dat als mangat dient. De PE ring is voorzien van een beloopbare afdekking ter voorkoming van vervuiling in de put tijdens de bouw. De PE ring steekt ca. 8 cm boven de dekplaat uit. Hierop kan een PE ophoging met of zonder geïntegreerd regenwaterfilter gemonteerd worden. De zakputten voor regenwater worden ook vaak infiltratieput of zinkput genoemd. Feitelijk is het een zeer oud principe, de zakput heeft zich door eeuwen heen bewezen als een perfect waterbergend, bufferend en afvoerend systeem voor regenwater.

Eigenlijk is een zakput een lekke regenwaterput

De zakputten voor regenwater zijn feitelijk hetzelfde als de regenwaterputten, grote verschil is dat we ons best gedaan hebben om de regenwaterputten waterdicht te maken en bij zakputten zijn we dit “vergeten”. De zakputten zijn rondom voorzien van gaten. Het waterdoorlatende vermogen van deze gaten is zo groot dat de infiltratiesnelheid afhankelijk is van de mate waarin de bodem het regenwater kan infiltreren en opnemen. Door om de zakput heen, voldoende grind aan te brengen kan de zakputput het regenwater onmiddellijk aan het grindbed afgeven. Zo ontstaat er een groot infiltrerend oppervlak rondom de zakput. Door gebruik te maken van geotextiel op het grind wordt dichtslibben met zand van het infiltrerende pakket voorkomen.

Waarom een zakput van beton of infiltratiebox van kunststof?

Extreme neerslag, langdurige regen of andere vormen van wateroverlast kunnen tot gevolg hebben dat zich water verzamelt in kelders, kruipruimtes of tuinen. Dat water dient ordentelijk, zonder waterschade, afgevoerd te worden. Vroeger ging dat regenwater via een afvoer naar het riool van de gemeente. Tegenwoordig willen gemeenten dat het hemelwater en regenwater van het riool afgekoppeld wordt. In die gevallen moet het regenwater dus op het perceel geborgen worden. Dan zijn infiltratievoorzieningen de oplossing. Een grote waterberging onder de grond die het overtollige water langzaam en gedoseerd, zonder wateroverlast, in de bodem laat infiltreren.

Toepassingsgebied Zakputten en Infiltratieputten

De gepatenteerde zakputten en infiltratieputten moeten op een bepaalde diepte worden ingegraven, afhankelijk van het niveau van de HWA-buizen en het maaiveld, uiteraard moeten de zakputten en infiltratieputten boven het grondwaterniveau geplaatst worden zodat het netto volume gegarandeerd blijft. De putten moeten toegankelijk blijven voor onderhoud. Gronddekking is maximaal 80 cm. Bij meer gronddekking of hogere statische belastingen, dient een verdeelplaat van gewapend beton te worden aangebracht met een correcte afwerking van het mangat. Er zijn ook zakputten leverbaar met hogere verkeersbelastingen. De zakputten en infiltratieputten van beton zijn op aanvraag leverbaar van 2.000 tot 20.000 Liter uit één stuk. De putten zijn ook als kunststof model leverbaar, zie daarvoor de infiltratiekratten.

Artikelnummer: 404211 Categorieën: ,
Gewicht 8880 kg
Afmetingen 450 × 290 × 232 cm
Volume (ltr)

Lengte (mm)

Breedte (mm)

Hoogte H in mm (klasse A/B)

2320/2400

Klasse A; Gewicht in kg

8980

Klasse B; Gewicht in kg

10.935

Technische tekening van infiltratieputten

zakputten-en-infiltratieputten van beton
Zakputten-en-infiltratieputten van beton zijn leverbaar van 2.000 tot 20.000 liter

Toegestane verkeersbelasting

De zakputten en infiltratieputten van GEP zijn leverbaar tot verkeersklasse D, dat wil zeggen belastbaar voor zwaar verkeer, 400 kN. Er zijn ook lichtere en goedkopere zakputten voor regenwater leverbaar. De klasse A uitvoeringen zakputten zijn beloopbaar, dus geschikt voor fietsers, grasmaaiers en voetgangers. Deze zakputten voor regenwater zijn dus belastbaar tot 15 kN. Tot slot zijn de zakputten en infiltratieputten optioneel ook leverbaar met een verkeersklasse voor licht verkeer, dus personenwagens, officieel zijn deze zakputten dan geconstrueerd volgens verkeersklasse B, dus 125 kN (licht verkeer).

Bestelgegevens

Artikelnr. Productbeschrijving Prijsgroep
404201 Infiltratieput beton 2.000 Liter 8
404202 Infiltratieput beton 2.600 Liter 8
404203 Infiltratieput beton 4.000 Liter 8
404204 Infiltratieput beton 5.000 Liter 8
404205 Infiltratieput beton 7.500 Liter 8
404206 Zakput beton 7.500 Liter plat model 8
404207 Zakput beton 10.000 Liter 8
404208 Zakput beton 15.000 Liter 8
404209 Zakput beton 15.000 Liter smal model 8
404210 Zakput beton 20.000 Liter 8
404211 Zakput beton 20.000 Liter smal model 8

 

Zakput voor Infiltratie van regenwater, 20.000 Liter
GEP oplossingen voor afkoppelen en Infiltratie van regenwater
Zakputten 20.000 L van beton voor infiltratie
Infiltratieputten 20.000 L van beton voor infiltratie van regenwater

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.