Variblok Infiltratiebox van beton 1.250 Liter

Productomschrijving

Naast het tijdelijk vasthouden van regenwater kan het op sommige locaties direct in de bodem geïnfiltreerd worden. De afkoppel- en drainageproducten van GEP zijn de ideale bouwstenen voor het ontwerpen van systemen voor het opvangen, bufferen, reinigen en infiltreren van regenwater. Met de infiltratieboxen wordt het regenwater opgevangen en vastgehouden daar waar het valt. De infiltratieboxen van beton worden ondergronds geplaatst. De infiltratieboxen bufferen het overtollige regenwater tijdelijk waarna het geleidelijk in de bodem infiltreert. Voordeel hiervan is dat het riolering ontlast wordt omdat het betreffende dak van het rioleringssysteem afgekoppeld is.

Omdat we ervan overtuigd zijn dat regenwatergebruik en infiltratie het best niet in één put gecombineerd moeten worden om kwalitatief hoogwaardig regenwater in de woning te kunnen gebruiken (infiltratie werkt ook omgekeerd, dus grondwater kan in de infiltratiebuffer terecht komen en het regenwater vervuilen), hebben we er doelbewust voor gekozen een modulair systeem te ontwikkelen dat na de regenput dient geplaatst te worden.

De Variblokken zijn een modulair systeem van waterdoorlatend beton voor infiltratie van regenwater. De Variblocks kunnen naast elkaar, middels buizen gekoppeld, of op elkaar geplaatst worden. Tot twee hoog, zelfs onder de oprit van een woning (verkeersklasse B, licht verkeer). Kenmerkende eigenschap is de geringe inbouwdiepte, slechts 50 cm hoog, en het grote volume, 1.250 liter uit één stuk. Variblocks kunnen geleverd worden met en zonder dekplaat. De dekplaat is standaard voorzien van een Varitank mangat en afdekking.

Waarom infiltratie van regenwater?

Extreme neerslag, langdurige regen of andere vormen van wateroverlast kunnen tot gevolg hebben dat zich water verzamelt in kelders, kruipruimtes of tuinen. Dat water dient ordentelijk, zonder waterschade, afgevoerd te worden. Vroeger ging dat via een afvoer naar het riool van de gemeente. Tegenwoordig willen gemeenten dat het hemelwater en regenwater van het riool afgekoppeld wordt. In die gevallen moet het regenwater dus op het perceel geborgen worden. Dan zijn infiltratievoorzieningen de oplossing. Een grote waterberging onder de grond die het overtollige water langzaam en gedoseerd, zonder wateroverlast, in de bodem laat infiltreren.

 

Artikelnummer: 404224 Categorieën: ,
Gewicht 1730 kg
Afmetingen 250 × 125 × 70 cm
Gewicht in kg

Lengte (mm)

Breedte (mm)

Hoogte (mm)

Volume (ltr)

Infiltratieoppervlak in m2

4,5

Aan- en afvoer in mm

110

Technische specificaties Variblok Infiltratieboxen

Variblok Infiltratiebox voor regenwater van beton 1250 liter
Variblok Infiltratiebox voor regenwater van beton 1250 liter

 

Variblok Infiltratiebox voor regenwater van beton 1250 liter
Variblok Infiltratiebox voor regenwater van beton 1250 liter

 

Variblok Infiltratiebox voor regenwater van beton 1250 liter
Variblok Infiltratiebox voor regenwater van beton 1250 liter, met en zonder dekplaat leverbaar

 

Variblok Infiltratiebox voor regenwater van beton 1250 liter
Variblok Infiltratiebox met retentieslang voor regenwater van beton 1250 liter

 

Optie: ingebouwde retentieslag voor vertraagde afvoer van regenwater

De Variblok Infiltratiebox van beton kan optioneel worden uitgerust met een retentieslang, deze wordt in de infiltratiekrat gemonteerd. Zodra het waterpeil boven deze aansluiting
stijgt, zal het water via de GEP retentieslang afgevoerd worden. Wanneer de regenwatertoevoer groter is dan het afgegeven debiet stijgt het waterpeil in de put. De drijver wordt door het stijgende waterpeil omhoog gedrukt waardoor de opening op een vaste afstand onder de waterspiegel blijft. Het debiet dat door de put afgegeven wordt, blijft hierdoor constant. Voordeel hiervan is dat de infiltratiebox dan ook toegepast kan worden als tijdelijke waterberging in gebieden met een slecht infiltreerbare grond. De RVS beugel voorkomt werveling van het water en houdt de drijver vrij van de zijwand. De waterslang is standaard leverbaar met drie stroomsnelheden. Materiaal is RVS (inox), PE en PVC. Slang wordt compleet gemonteerd geleverd inclusief 2 meter slang met een tolerantie van 5%. Grotere lengtes en stroomsnelheden op aanvraag.

 

Bestelgegevens Variblok Infiltratieboxen

Artikelnr Productbeschrijving Prijsgroep
404224 Variblok Infiltratiebox 1250 Liter, met dekplaat klasse B 3
404225 Variblok Infiltratiebox 1250 Liter, zonder dekplaat 3
Infiltratiebox om regenwater en hemelwater af te koppelen
Variblok Infiltratieblok in een compleet systeem voor de afkoppeling van regenwater.
Variblok Infiltratiebox van beton 1250 liter
Variblok Infiltratieboxen van beton 1250 liter tijdens de productie

 

Variblok regenwater infiltratie van beton
Variblok regenwater infiltratie van beton in de praktijk

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.