Grijswatersysteem GWT6000

Het indoor grijswatersysteem van GEP is geschikt voor het zuiveren van water afkomstig van uit douche, wasbak en wasmachine. Na zuivering en opwerking is dit water opnieuw te gebruiken voor spoeling van de toiletten of tuinberegening. Het drinkwater wordt dus twee keer gebruikt, eerst om mee te douchen en daarna het toilet mee te spoelen. Een grijswatersysteem wordt vaak verwisseld met een regenwatersysteem maar het zijn fundamenteel verschillende waterbronnen. Voor regenwatersystemen verwijzen we naar de betreffende systemen voor regenwater op deze site. Het grijswatersysteem betreft dus waterrecycling.

Het indoor grijswatersysteem is opgebouwd uit minimaal 3 tanks:
– een grijswatertank (GWT)
– een membraanwatertank (MWT);
– een schoonwatertank (CWT).

Het indoor grijswatersysteem is leverbaar met een opwerkingscapaciteit van 2000, 4000 en 6000 Liter per dag. Uitbreiding geschied door aanvullende tanks en extra membraanfilterpakketten toe te voegen. Andere volumes en productiecapaciteiten zijn op aanvraag beschikbaar.

Om het gezuiverde water te kunnen gebruiken is een pomp nodig die het gezuiverde water naar de toiletten en kranen distribueert. De dimensionering van deze pomp is voor elke situatie verschillend en dus optioneel. Vraag hiervoor naar de technische mogelijkheden. Bij het grijswatersysteem wordt een KIWA gecertificeerde AA onderbreking geleverd voor het bijvullen van het systeem met drinkwater. Dus ook als er te weinig aanbod van grijswater is dan blijft het watersysteem in water voorzien.

Artikelnummer: 406146 Categorieën: ,
Gewicht 100 kg
Afmetingen 755 × 266 × 250 cm
Amperage (1~230V)

Vermogen (W)

Max. capaciteit in L/min.

6

Spanning (50Hz)

230 V

Overstort

160 mm

IN (influent)

160 mm

UIT (effluent)

1"

Hoogte in cm

250

Breedte in cm

755

Diepte in cm

266

GEP Grijswatersysteem 6.000

Het grijswatersysteem 6.000 bestaat uit een systeemconfiguratie met een aantal verschillende tanks en beluchters. De opbouw en de afmetingen van dit specifieke grijswatersysteem staan weergegeven in de twee onderstaande illustraties.

grijswatersysteem 6000
Systeemconfiguratie van het GEP Grijswatersysteem 6.000 indoor.

 

Legenda Grijswatersysteem 6.000 indoor.

  1.   Compressor voor beluchting GWT (2 stuks)
  2.   GEP Grijswater systeembesturing
  3.   Grijswatertanks 3.000 Liter 2 stuks
  4.   Compressor voor beluchting MWT (3 stuks)
  5.   Membraanpompkast voor grijswatersysteem
  6.   Membraanwatertank MWT 2.000 liter
  7.   Schoonwatertanks 3.000 Liter 2 stuks

 

grijswatersysteem
Afmetingen van het grijswatersysteem 6.000 indoor.

Voor wat de afmetingen betreft dient er ook rekening gehouden te worden met de inbouwruimte voor de waterpomp en een drukvat. De afmetingen hiervan zijn projectspecifiek.

 

Bestelgegevens Grijswatersysteem

Artikelnr. Productbeschrijving Prijscategorie
406146 GEP Grijswatersysteem GWT 6.000 indoor 4
406147 GEP MWT 6000 tank 4
406148 GEP CWT 6000 tank 4
406149 GEP Beluchterset voor GWT tank 4

 

Onderdelen grijswatersysteem

 

indoor grijswater tank voor grijswatersysteem
Indoor Grijswatertank (GWT

De grijswatertank (GWT) vangt het instromend grijswater op en buffert het voor verdere opwerking. Op de grijswatertank staat een trident-grijswater voorfilter met automatische filterreiniging. Het gefilterd water komt in de grijswatertank via een rustige toevoer. De beluchter zorgt voor opdrijving van vuil wat via de skimmer overloop de tank verlaat. Bezonken vuil dient eenmaal per jaar te worden verwijderd. Via een dompelpomp, met vaste hoogte wordt het biologisch gezuiverde water naar de membraanwatertank gepompt. Bij laag niveau in de grijswatertank wordt de filterpomp stopgezet om droogloop te voorkomen.

 

grijswatertank van GEP
Indoor Membraan Watertank (MWT)

In de membraanwatertank (MWT) wordt het grijswater door membranen gefilterd en met UV behandeld om bacteriën te doden. Hierna wordt het water in de schoonwatertank gepompt voor gebruik. In de grijswatertank zijn modulair uitbreidbare membraanfilterpakketten geplaatst, van 2.000 l/dag per set, maximaal 3 sets (6.000 l/dag) per tank.

Met een ‚lowflow‘-pomp wordt het water langzaam door de membranen getrokken. Onder iedere membraanfilterpakket is een beluchter geplaatst om circulatie te creëren in de tank. Tevens helpen de luchtbellen de membranen schoon te houden.

Met een afsluiter in de pompkast wordt de flow ingeregeld. Een onderdrukbeveiliging voorkomt dat de membranen door onderdruk beschadigd of vervuild raken. Een flowmeter registreert de hoeveelheid gefilterd water. Het water passeert een UV-lamp waar bacteriën gedood worden. Een UV-sensor detecteert wanneer de lampen toe zijn aan vervanging. Ook in deze tank is een drukmeter geplaatst om het niveau in de tank te meten. Een hoog niveau vlotter schakelt de dompelpomp uit om verspilling te voorkomen.

 

schoonwatertank voor grijswater
Indoor schoonwatertank (CWT)

In de schoonwatertank (CWT) wordt het gezuiverde en gefilterde schone water opgevangen om verder te worden gebruikt. Als het niveau in de tank te laag is wordt automatisch drink- of (optioneel) regenwater toegevoegd via een KIWA gecertificeerde aansluiting. Een hoogniveau vlotter zorgt voor tijdige afschakeling wanneer de schoonwatertank vol is. Op de tank is een overstort aanwezig.

De dimensionering van de waterpomp voor drukverhoging om het schone water in het gebouw te distribueren te kunnen gebruiken, is voor elke situatie verschillend en dus optioneel. Neem hiervoor contact op met GEP en vraag naar de mogelijkheden of laat de druk en capaciteit door GEP berekenen.

 

grijswater GWM systeembesturing
GWM Grijswater Systeembesturing

De GWM Grijswatersysteem besturing zorgt voor de aansturing en monitoring van het grijswatersysteem. Elke tank is daarvoor voorzien van analoge en digitale niveausensoren voor een hoge bedrijfszekerheid. Het functioneren van het membraanfilter wordt continue gecontroleerd door werkdruk en flow te monitoren. Bij een gebrek aan gefilterd grijswater schakelt de besturing automatisch  tijdelijk over op drinkwater- of (optioneel) regenwatergebruik.

De besturing dient op internet aangesloten te worden voor online monitoring. De communicatie tussen systeem en de server van GEP gebeurd op basis van MQTT. De devicepage geeft een overzicht van de actuele bedrijfstoestand van het grijswatersysteem. Voor de beheerder geeft het systeem inzicht in de historische data voor service en onderhoudsdoeleinden.

Ook kunnen watermeters voorzien worden om het rendement van het grijswatersysteem te bepalen en gerealiseerde waterbesparingen te tonen. Alarmmeldingen kunnen via modbus communicatie worden doorgegeven worden aan het gebouwbeheerssyteem.

Het besturingssysteem van GEP is tevens aan te sluiten op andere watermanagement servicediensten van GEP zoals:
– GEP Rainwater Ditch: tijdelijk regenwater inzetten i.p.v. grijswater om volume regenwaterbuffers vrij te maken voor verwachte neerslag.
– GEP Regenerator: aquathermie uit grijswater als bron voor GEP Regenerator systemen.
– GEP First Flush filterreiniging: automatische filterreiniging voor Trident regenwaterfilters.
– GEP APP: online pagina met actuele data van het systeem, zoals waterniveau‘s en het watergebruik.

grijswater recycling van GEP

 

grijs water systeem in actie
Grijswatersysteem in werking

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.