Bluswaterput 20.000 Liter Beton

bluswatertank beton
bluswatertank beton

Bluswaterput

Bluswater is uiteraard onmisbaar bij de brandbestrijding door de brandweer. De verantwoordelijkheid voor openbare bluswatervoorziening en bereikbaarheid ligt echter niet bij de brandweer mar bij de gemeenten. Veiligheidsregio’s adviseren over bluswatervoorzieningen. Vraagstukken rondom bluswatervoorziening en de bereikbaarheid en het volume daarvan zijn vaak onderdeel van de toetsing van bouwplannen of andere vergunningsaanvragen.

Bij bluswater wordt vaak gedacht aan bluswater dat beschikbaar is via de brandkraan van een drinkwaterbedrijf, maar er zijn ook andere vormen van bluswater, zoals open water, bluswaterputten en bluswatertanks.

Dergelijke oplossingen op perceelniveau vormen een belangrijke schakel in de brandveiligheid van de gemeente. Soms voorziet de waterleiding niet in voldoende druk of capaciteit om een brand adequaat te kunnen bestrijden. In het buitengebied zijn soms niet eens waterkranen of hydranten beschikbaar. In die gevallen bieden de bluswaterputten van GEP een veilige uitkomst.

De bluswaterputten van GEP zijn bestemd voor ondergrondse plaatsing. De putten zijn vervaardigd van beton. Het volume van een individuele bluswaterput is leverbaar van 2.000 tot 20.000 liter. Bovendien zijn de bluswaterputten koppelbaar zodat er een “oneindig” groot volume gecreëerd kan worden.

De bluswaterput is voorzien van een mangat waarop de Varitankschacht van GEP past. Daarop kunnen allerhande aansluitingen gemaakt worden. Standaard wordt de bluswaterput geleverd met schacht van 60 cm met de bekende “brandweeraansluiting” (C-Koppeling). De standaard bluswaterput heeft 20.000 liter inhoud. Andere volumes bluswaterputten zijn op aanvraag leverbaar.

De aansluiting op de bluswaterput voor de brandweer is een zuigbuis die aan de bovenzijde een “Storz” koppeling heeft waarop de brandweer kan aansluiten.

Artikelnummer: 402020 Categorie:
Gewicht 9,200 kg
Afmetingen 450 × 290 × 232 cm
Volume (ltr)

Hoogte (mm)

Mangat Ø in mm

Gewicht in kg (excl. pompen|)

9.200

Technische tekeningen Bluswaterput

bluswaterput bovenaanzicht

bluswaterput bovenaanzicht

OPTIES

Deksels

Voor het assortiment bluswaterputten heeft GEP een uitgebreid gamma deksels die perfect passen met de verschillende soorten PE ophogingen. Daarmee kan de deksel van de betonnen put perfect gelijkgesteld worden aan het maaiveld. De deksels vallen telescopisch over de schacht. De beloopbare deksels zijn geschikt om in een tuin of groenzone te plaatsen en zijn leverbaar in verkeersklasse A bestendig, d.w.z. beloopbaar.

Naast de beloopbare deksels voor de putten heeft GEP ook een uitgebreid gamma deksels die verkeersbelastbaar zijn. Net als de beloopbare deksels passen de verkeersbelastbare deksels perfect op de verschillende soorten PE ophogingen van de bluswaterputten. De verkeersbelastbare deksels vallen telescopisch over de schacht. De verkeersbelastbare deksels zijn geschikt om in een bestrating of parkeerzone op te nemen. Er zijn klasse B en klasse D deksels leverbaar, voor respectievelijk licht- en zwaar verkeer.

Ter waarborging van de brandveiligheid moeten veel gebouwen altijd een voldoende voorraad bluswater voor de brandweer achter de hand houden. Dit gebeurt in de regel via een centrale bluswatervoorziening. Om te allen tijde een minimale voorraad bluswater te kunnen waarborgen, worden in de bluswaterputten betrouwbare niveaumeetinstrumenten geplaatst. GEP heeft daarvoor verschillende bijvulsystemen en suppletiesystemen. Vrijwel altijd KIWA gecertificeerd.

Leveromvang

Product Bluswatervoorziening bestaat uit: betonnen put met mangat van 60 cm, inclusief twee manchetdoorvoeringen 110 mm en aanzuigbuis met “Storz” koppeling.

Bestelgegevens

Artikelnr. Productbeschrijving Prijsgroep
404020 Bluswatervoorziening beton 20.000 Liter 3
op aanvraag Bluswatervoorziening beton 4.000 Liter 3
op aanvraag Bluswatervoorziening beton 5.000 Liter 3
op aanvraag Bluswatervoorziening beton 7.500 Liter 3
op aanvraag Bluswatervoorziening beton 10.000 Liter 3
op aanvraag Bluswatervoorziening beton 15.000 Liter 3
Voor de bluswaterputten is een ruim assortiment aan deksels leverbaar, zie daarvoor de Varitank deksels van GEP.
De bluswaterputten zijn van beton. Standaard volume is 20.000 Liter maar op klantwens ook leverbaar in andere volumes. Dat geldt tevens voor de verkeersbelastbaarheid, standaard is de put geschikt voor verkeersklasse A, beloopbaar, maar ze zijn ook leverbaar als verkeersklasse B, personenwagens, of verkeersklasse D, zwaar verkeer.
GEP levert uiteraard ook bluswatertanks van kunststof, zie bijvoorbeeld de Bluswatertank van PE met een inhoud van 20.000 Liter.

bluswaterput bluswatertank bluswatervoorziening

 

 

 

 

 

 

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.