Bluswatertank 20.000 Liter PE

Bluswatertanks

Bluswater is logischerwijs onmisbaar bij de brandbestrijding door de brandweer. De eindverantwoordelijkheid voor openbare bluswatervoorziening en bereikbaarheid ligt echter bij de gemeenten. Veiligheidsregio’s adviseren gemeenten over bluswatervoorzieningen. Vraagstukken rondom bluswatervoorziening en de bereikbaarheid en het volume daarvan zijn vaak onderdeel van de toetsing van bouwplannen of andere vergunningsaanvragen.

Bij bluswater wordt vaak gedacht aan bluswater dat beschikbaar is via de brandkranen van een drinkwaterbedrijf, maar er zijn ook andere vormen van bluswater, zoals open water, bluswatertanks en bluswaterputten.

Dergelijke oplossingen op perceelniveau vormen een belangrijke schakel in de brandveiligheid. Soms voorziet de waterleiding niet in voldoende druk of capaciteit om een brand adequaat te kunnen bestrijden. In het buitengebied zijn soms niet eens waterkranen of hydranten beschikbaar. In die gevallen bieden de bluswatertanks van GEP een veilige uitkomst.

De bluswatertanks van GEP zijn bestemd voor ondergrondse plaatsing. De tanks zijn van kunststof (recyclebaar PE). Het volume van een individuele tank is leverbaar van 1.500 tot 100.000 liter. Bovendien zijn de tanks koppelbaar zodat er een “oneindig” groot volume gecreëerd kan worden.

De bluswatertanks zijn voorzien van mangaten waarop de Varitankschachten van GEP passen. Daarop kunnen allerhande aansluitingen gemaakt worden. Standaard worden de tanks geleverd met schacht van 60 cm met de bekende “brandweeraansluiting” (C-Koppeling). De bluswatertank is van kunststof en heeft 20.000 liter inhoud.

De aansluiting op de bluswatertank voor de brandweer is een zuigbuis die aan de bovenzijde een “Storz” koppeling heeft waarop de brandweer kan aansluiten.

Artikelnummer: 404010 Categorie:
Gewicht 660 kg
Afmetingen 1062 × 230 × 126 cm
Volume (ltr)

Hoogte (mm)

Mangat Ø in mm

Diameter Ø (mm)

Gewicht in kg (excl. pompen|)

660

Materiaal behuizing

Technische tekeningen Bluswatertank

bluswatertank afmetingen

bluswatertank afmetingen
Tekeningen: afmetingen van tank

OPTIES

Deksels

Voor het assortiment tanks heeft GEP een uitgebreid gamma deksels die perfect passen met de verschillende soorten PE ophogingen. Daarmee kan de deksel van de bluswatertank perfect gelijkgesteld worden aan het maaiveld. De deksels vallen telescopisch over de schacht. De beloopbare deksels zijn geschikt om in een tuin of groenzone te plaatsen en zijn verkeersklasse A bestendig, d.w.z. beloopbaar.

Naast de beloopbare deksels voor de tanks heeft GEP ook een uitgebreid gamma deksels die verkeersbelastbaar zijn. Net als de beloopbare deksels passen de verkeersbelastbare deksels perfect op de verschillende soorten PE ophogingen van de bluswatertanks. De verkeersbelastbare deksels vallen telescopisch over de schacht. De verkeersbelastbare deksels zijn geschikt om in een bestrating of parkeerzone op te nemen. Er zijn klasse B en klasse D deksels leverbaar, voor respectievelijk licht- en zwaar verkeer.

Ter waarborging van de brandveiligheid moeten veel gebouwen altijd een voldoende voorraad bluswater voor de brandweer achter de hand houden. Dit gebeurt in de regel via een centrale bluswatervoorziening. Om te allen tijde een minimale voorraad bluswater te kunnen waarborgen, worden in de tanks betrouwbare niveaumeetinstrumenten geplaatst. GEP heeft daarvoor verschillende bijvulsystemen en suppletiesystemen. Vrijwel altijd KIWA gecertificeerd.

Leveromvang

Product Bluswatertank bestaat uit: kunststof tank met mangat van 60 cm, inclusief twee manchetdoorvoeringen 110 mm en aanzuigbuis met “Storz” koppeling.

Bestelgegevens

Artikelnr. Productbeschrijving Prijsgroep
404010 Bluswatertank Type Neo 20.000 Liter 3
op aanvraag Tank voor bluswater Type Neo 5.000 Liter 3
op aanvraag Tank voor bluswater Type Neo 8.000 Liter 3
op aanvraag Tank voor bluswater Type Neo 10.000 Liter 3
op aanvraag Tank voor bluswater Type Neo 15.000 Liter 3
op aanvraag Tank voor bluswater Type Neo 25.000 Liter 4
op aanvraag Tank voor bluswater Type Neo 30.000 Liter 3
op aanvraag Tank voor bluswater Type Neo 35.000 Liter 3
op aanvraag Tank voor bluswater Type Neo 40.000 Liter 3
op aanvraag Tank voor bluswater Type Neo 45.000 Liter 3
op aanvraag Tank voor bluswater Type Neo 50.000 Liter 3
Voor de bluswatertanks is een ruim assortiment aan deksels leverbaar, zie daarvoor de Varitank deksels van GEP.
De bluswatertanks PE zijn van kunststof. Standaard volume is 20.000 Liter maar op klantwens ook leverbaar in andere volumes.
GEP levert ook bluswaterputten van beton, zie bijvoorbeeld de bluswaterput van 20.000 Liter.

Bluswatertank

bluswatertank bluswatervoorziening

 

 

 

 

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.