Drinkwatertank 5.000 Liter PE Ondergronds

Drinkwatertanks

Drinkwater tanks zijn ondergrondse kunststof tanks voor opslag van drinkwater. De tanks zijn gefabriceerd van milieuvriendelijke PE materiaal dat geschikt is voor drinkwater, volgens KTW en DVGW certificaat van de Richtlijn W270.

De drinkwatertanks zijn geschikt voor ondergrondse plaatsing. De drinkwatertanks zijn leverbaar in verschillende volumes, allen voorzien van speciale schroefdop van PP, dit creeert een gesloten rubberen afdichting en ventilatie. Gebruik de drinkwater tanks altijd in combinatie met een telescopische (schachten) deksel.

Onze ondergrondse drinkwatertank is geschikt voor het ondergronds opslaan van drinkwater, dus in de grond. Deze ondergrondse kunststof tank heeft een inhoud van 5.000 liter en een deksel-onder-deksel beveiliging. De drinkwatertank is geschikt voor voeding en drinkwater hetgeen middels een meegeleverd certificaat wordt bevestigd.

Uiteraard is deze tank ook geschikt voor andere levensmiddelen zoals wijn, sappen en andere vloeistoffen in de levensmiddelenindustrie. Het materiaal van de tank is gemaakt van polyethyleen, geschikt voor drinkwater en ontworpen voor hoge hygiënische eisen.

Artikelnummer: 403927 Categorieën: ,
Gewicht 250 kg
Afmetingen 242 × 220 × 110 cm
Volume (ltr)

Hoogte (mm)

Mangat Ø in mm

Gewicht in kg (excl. pompen|)

250

Materiaal behuizing

Toepassingsgebied

Drinkwatertanks zijn toepasbaar bij vakantiehuizen, volkstuinhuisjes, bouwketen en andere situaties waarbij een drinkwatertank of reinwaterkelder gewenst is. Reden van toepassing van een tank voor drinkwater kan zijn dat er geen drinkwateraansluiting aanwezig is, of dat er wel een drinkwateraansluiting is maar de capaciteit daarvan te klein is, of de waterdruk (soms tijdelijk) te instabiel. De watertank biedt dan uitkomst als tijdelijke waterbuffer of als bufferreservoir dat wordt gebruikt om tijdens piekbelasting de levering van drinkwater te garanderen.
Op het moment dat de consumptie groter is dan de toevoer van water vanuit het waterleidingbedrijf wordt de watertank gebruikt als buffer. Een systeem van waterpompen of drukverhogers zorgt er voor dat de druk in het waterleidingnet op peil blijft. GEP biedt daarvoor complete watersystemen, dus zowel de tanks als de pompen. Vraag GEP naar de technische mogelijkheden.

Technische tekeningen drinkwatertank

drinkwatertank-5000liter-afmetingen-tank voor drinkwater

drinkwatertank-5000liter-tank voor drinkwater afmetingen
Tekening: zijaanzicht van platte ondergrondse tank
platte ondergrondse drinkwatertank
Tekening: Bovenaanzicht van platte ondergrondse tank

Belastbaarheid

Beloopbaar Verkeersklasse A:
Als de ondergrondse tank in verkeersvrije groenzones geplaatst wordt, is de minimale gronddekking op de tank 40 cm. De maximale belasting op de drinkwatertank bedraagt 80 cm. Gebruik voor de aanvulling van de drinkwatertank geen samenhangende grond zoals leem, klei, slib, enz.

Personenwagens Verkeersklasse B:
Door gebruik te maken van de telescopische schacht en verkeersbelastbare deksels van GEP (Wielbelasting 600 kg of meer) is de drinkwatertank geschikt om onder een parkeerplaats te plaatsen. De minimale gronddekking op de tank is dan 60 cm.

OPTIES

Deksels

Voor het assortiment drinkwatertanks heeft GEP een uitgebreid gamma deksels die perfect passen met de verschillende soorten PE ophogingen. Daarmee kan de deksel van de tank perfect gelijkgesteld worden aan het maaiveld. De deksels vallen telescopisch over de schacht van de watertank. De beloopbare deksels zijn geschikt om in een tuin of groenzone te plaatsen en zijn verkeersklasse A bestendig, d.w.z. beloopbaar.

Naast de beloopbare deksels voor de watertanks heeft GEP ook een uitgebreid gamma deksels die verkeerbelastbaar zijn. Net als de beloopbare deksels passen de verkeerbelastbare deksels perfect op de verschillende soorten PE ophogingen van de drinkwatertanks. De verkeerbelastbare deksels vallen telescopisch over de schacht. De verkeerbelastbare deksels zijn geschikt om in een bestrating of parkeerzone op te nemen. Er zijn klasse B en klasse D deksels leverbaar, voor respectievelijk licht- en zwaar verkeer.

Leveromvang

De platte watertank van 5.000 liter is geschikt voor de opslag van drinkwater en is voorzien van een speciale dubbele deksel, een extra beveiliging voor hoge hygiënische eisen van drinkwater. De kunststof drinkwatertank is van recyclebaar milieuvriendelijk polyethyleen, geschikt voor drinkwater.

Drinkwatertank bestaat uit: kunststof tank met mangat van 60 cm, inclusief twee manchetdoorvoeringen 110 mm en aanzuig.

Dit type watertank is ook leverbaar als 2.000 en 5.000 Liter uitvoering. Kijk hier voor de montage instructies.

Bestelgegevens

Artikelnr. Productbeschrijving Prijsgroep
403925 Platte ondergrondse tank voor drinkwater 2.000 Liter 3
403926 Platte ondergrondse tank voor drinkwater 4.000 Liter 3
403927 Platte ondergrondse tank voor drinkwater 5.000 Liter 3
Voor de watertanks is een ruim assortiment aan deksels leverbaar, zie daarvoor de Varitank deksels van GEP.
platte ondergrondse drinkwatertank
Foto: platte ondergrondse tank

 

platte ondergrondse drinkwatertank
Foto: platte ondergrondse tank

 

platte ondergrondse drinkwatertank
Foto: platte ondergrondse watertank

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.