Kelderpomp met vlotter TEX 3

Omschrijving Kelderpomp met vlotter

De TEX- kelderpomp met vlotter is speciaal ontworpen voor het verpompen van afvalwater met vuildeeltjes tot 30 mm. Dankzij het innovatieve ontwerp, zoals bijvoorbeeld de volledige koeling van de motor en de dubbele afdichting op de as, zijn deze dompelpompen zeer gebruiksvriendelijk en betrouwbaar.

Deze pompen zijn ideaal voor toepassingen waar relatief weinig ruimte is voor de beweging van de vlotterschakelaar. Dankzij deze speciale vlotter is deze vuilwaterpomp geschikt om in zeer kleine pompschachten geplaatst te worden met slechts 22 cm ruimte rondom de waterpomp.

Dit type pomp wordt daarom gebruikt in kleine pompschachten, kleine pompputten, het legen van tanks, het afvoeren van huishoudelijk afvalwater en het leegmaken van opvangbakken met vaste deeltjes tot een maximale diameter van 30 mm.

Ben je op zoek naar een degelijke betrouwbare dompelpomp voor huishoudelijk gebruik? Dan heb je de TEX dompelpomp nodig! Deze dompelpomp is uiterst voordelig en perfect voor het leegpompen van ondergelopen kelders, waterbakken, pompputten, drainageputten en grondwater.

Kelderpomp met vlotter met hoge capaciteit

Deze compacte kelderpomp met vlotter is in staat bijna 15.000 liter afvalwater per uur weg te pompen, met een maximumtemperatuur van 40 °C. Dit water kan tot op een hoogte van 35 millimeter vanaf de bodem van de pompput opgezogen worden. Deze dompelpomp tot op een maximale diepte van 5 meter ondergedompeld worden, uiteraard moet de kabellengte daarvoor wel geschikt zijn. Deze is standaard 5 meter.

Deze vuilwaterpomp wordt zeer compleet geleverd. Zo is deze dompelpomp niet enkel voorzien van een magnetische vlotterschakelaar maar ook van een ingebouwde thermische beveiliging. Daarmee wordt oververhitting van de pompmotor voorkomen. Op de dompelpomp zit een slangtule waarmee 40 mm slangen gekoppeld kunnen worden. Uiteraard is deze dompelpomp voorzien van een aansluitsnoer dat je in iedere stopcontact met randaarde kunt stoppen.

Artikelnummer: 48TEX03A1 Categorie:
Gewicht 7 kg
Afmetingen 40 × 30 × 37 cm
Perszijde C (inch)

Maasgrootte filterkorf (mm)

Amperage (1~230V)

Vermogen (W)

Max. opvoerhoogte (m)

Max. debiet (L/min)

Toerental (min)

Gewicht (kg)

Aantal waaiers

Kabellengte in meter

5

Vrije doorlaat in mm

30

Handzame kelderpomp met vlotter

dompelpomp vlotter
Figuur: draagbare compacte kelderpomp met vlotter.

 

Afmetingen Kelderpomp met vlotter

dompelpomp drijver schakelaar
Tekening: Afmetingen van kelderpomp met vlotter

 

kelderpomp met vlotter automatisch
Detail: kelderpomp met vlotter kan automatisch of manuele stand.

 

dompelpomp vlotter schakelaar
Figuur: afmetingen van pomp waarbij: a=88, b=117, c=118, f=205, h1=69,5, h=318, d=35, e=100t=251, p=350, [/]=220 en g=instelbaar 80 of 100 mm, gewicht = 7 kg.

Pompkarakteristieken van Kelderpompen met vlotter

pompkarakteristiek dompelpomp met vlotter
Grafiek: Pompkarakteristieken van Kelderpompen met vlotter

 

 

dompelpomp met vlotter schakelaar
Figuur: dwarsdoorsnede van Kelderpomp met vlotter

 

De elektrische dompelwaterpomp TEX bestaat uit een pomplichaam, een zuigkorf en een pompwaaier van technopolymeer. De elektromotor draait met een snelheid van 2900 tpm met IPX8 beschermingsklasse, klasse F en continue service type S1. In deze eenfasige motor van 230 V is de thermische beveiliging ingebouwd, waardoor de pomp bij langdurig draaien of droogloop kan worden beschermd. De dubbele mantel met zijdelingse afvoer maakt het mogelijk om de motor door de gepompte vloeistof te koelen. De koppelingsas tussen de waaier en de elektromotor is gemaakt van AISI 430F roestvrij staal, het interne pomp-as van de motor is gemaakt van AISI 304 roestvrij staal. Deze waterpomp heeft een dubbele afdichting in een oliebad, bestaande uit een vulling en een lipafdichting.

 

ompelpomp met vlotterschakelaar

Unieke vlotterschakelaar van dompelpomp 

De TEX elektrische pompen bieden een compacte oplossing voor afvalwater. Ze worden voornamelijk gebruikt in stationaire opstellingen om water uit pompputten of pompschachten te pompen. Deze waterpompen zijn echter ook uitermate geschikt voor draagbare toepassingen. De dompelpomp is daarvoor uitgerust met een handvat dat uittrekbaar is.

Bovendien zijn deze dompelpompen uitgerust met een zeer compacte, geïntegreerde magnetische vlotterschakelaar die ervoor zorgt dat de waterpomp zelfstandig kan draaien, gestuurd op basis van het waterpeil dat de vlotterschakelaar activeert. Dankzij de verticale beweging die de vlotterschakelaar maakt kan deze dompelpomp in zeer kleine ruimtes toegepast worden. Dat wil zeggen in pompschachten met 22 cm ruimte rondom de pomp.

Dit model dompelpomp heeft een vlotterschakelaar die niet enkel automatisch maar ook manueel geschakeld kan worden zodat de pomp continue kan draaien. De dompelpomp wordt geleverd met een stroomkabel met een lengte van 5 m en euro stekker voor 230V contactdozen met rand aarde.

Bestelgegevens

Artikelnr. Productbeschrijving Prijscategorie
48TEX02A1 Dompelpomp met vlotter TEX-2 1
48TEX03A1 Kelderpomp met vlotter TEX-3 1
48TEX02A1U Dompelpomp met vlotter TEX-2 – 10 m kabel 1
48TEX03A1U Kelderpomp met vlotter TEX-3 – 10 m kabel 1

 

kelderpomp met vlotter
Foto: Kelderpomp met vlotter TEX vanuit verschillende hoeken gezien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.