Klokpomp

Omschrijving klokpomp

De Klokpomp Vortex is speciaal ontworpen voor het verpompen van afvalwater met vaste vuildeeltjes tot 20 mm. Dankzij het gebruik van hoogwaardig roestvast staal ontwerp en optimale koeling van de pompmotor zijn deze dompelpompen zeer degelijk en betrouwbaar.

Deze pompen zijn ideaal voor toepassingen in woningbouw en utiliteitsbouw en kunnen aangestuurd worden met systeembesturingen van GEP maar dankzij de vlotterschakelaar kunnen deze pompen ook zelfstandig draaien. waar relatief weinig ruimte is voor de beweging van de vlotterschakelaar. Deze vuilwaterpomp is geschikt om in pompputten en pompschachten te plaatsen die een afmeting hebben van minimaal 35 cm ruimte.

Dit type dompelpomp wordt daarom gebruikt in pompschachten, kleine pompputten, het legen van tanks, het afvoeren van afvalwater en het leegmaken van opvangbakken met vaste deeltjes tot een maximale diameter van 20 mm. De grotere uitvoeringen van dit type pomp hebben een waaier die 30 mm grootte van vaste deeltjes aan kan.

Ben je op zoek naar een degelijke betrouwbare dompelpomp voor huishoudelijk of industrieel gebruik? Dan heb je de Vortex dompelpomp nodig! Deze degelijke dompelpomp is de betrouwbare waterpomp, perfect voor het leegpompen van ondergelopen kelders, waterbakken, pompputten en grondwater.

Klokpomp met hoge capaciteit

Deze RVS klokpomp is in staat bijna 11.000 liter afvalwater per uur weg te pompen, met een maximumtemperatuur van 50 °C. Deze temperatuur mag kortstondig zelfs 90 graden zijn, op voorwaarde dat de draaitijd dan niet langer mag zijn dan 3 minuten. Dit water kan tot op een hoogte van 25 millimeter vanaf de bodem van de pompput opgezogen worden.

Deze klokpomp mag tot op een maximale diepte van 10 meter ondergedompeld worden, uiteraard moet de kabellengte daarvoor wel geschikt zijn. Deze is standaard 5 meter.

Deze vuilwaterpomp wordt zeer compleet geleverd. Zo is deze dompelpomp niet enkel voorzien van een vlotterschakelaar maar ook van een ingebouwde thermische beveiliging. Daarmee wordt oververhitting van de pompmotor voorkomen. Uiteraard is deze dompelpomp voorzien van een aansluitsnoer dat je in iedere stopcontact met randaarde kunt stoppen.

Artikelnummer: 48TXV12A1 Categorie:
Gewicht 62 kg
Afmetingen 40 × 30 × 37 cm
Perszijde C (inch)

Maasgrootte filterkorf (mm)

Amperage (1~230V)

Vermogen (W)

Max. opvoerhoogte (m)

Max. debiet (L/min)

Toerental (min)

Gewicht (kg)

Aantal waaiers

Kabellengte in meter

5

Vrije doorlaat in mm

20

 

Afmetingen klokpomp voor vuilwater met vlotter

RVS Klokpomp afmetingen
Tekening: Afmetingen

 

 

 

Klokpomp voor vuilwater van rvs
Figuur: afmetingen van klokpomp waarbij: a=147, b=84, c=118, f=205, h1=275, h=300, d=25, e=instelbaar t=251, p=350, [/]=350

 

Pompkarakteristieken

klokpompen pompkarakteristiek
Grafiek: Pompkarakteristieken van klokpompen voor vuilwater met vlotter

 

klokpomp voor vuilwater
Figuur: dwarsdoorsnede van RVS pomp

 

De elektrische klokpomp Vortex bestaat uit een RVS pomplichaam, een RVS zuigkorf en een pompwaaier van RVS. De elektromotor draait met een snelheid van 2900 tpm met IPX8 beschermingsklasse, klasse F en continue service type S1. In deze eenfasige motor van 230 V is de thermische beveiliging ingebouwd, waardoor de pomp bij langdurig draaien of droogloop kan worden beschermd.

De dubbele mantel met de afvoer aan de bovenzijde van de pomp maakt het mogelijk om de motor door de gepompte vloeistof te koelen. De motor as tussen de waaier en de elektromotor is gemaakt van AISI 431 roestvast staal. Deze waterpomp heeft een dubbele afdichting in een oliebad, bestaande uit een vulling en een lipafdichting. De voedingskabel is H07 RN-F met een schuko stekker met een kabellengte van 5 meter. Er zijn ook types met 10 meter kabellengte leverbaar.

 

Hoogwaardige dompelpomp 

De elektrische klokpompen Vortex bieden een compacte oplossing voor afvalwater. Ze worden voornamelijk gebruikt in stationaire opstellingen om water uit pompputten of pompschachten te pompen. 

Dit model dompelpomp heeft een vlotterschakelaar die niet enkel automatisch maar ook manueel geschakeld kan worden zodat de pomp continue kan draaien. De dompelpomp wordt geleverd met een stroomkabel met een lengte van 5 m en euro stekker voor 230V contactdozen met rand aarde.

Bestelgegevens

Artikelnr. Productbeschrijving Prijscategorie
48TXV12A1  Klok pomp Vortex 2/20 1
48TXV13A1  Klok pomp Vortex 3/20 1
48TXVA1U  Klok pomp Vortex 2/20 – 10 m kabel 1
48TXV13A1U  Klok pomp Vortex 3/20 – 10 m kabel 1
48TXV24A1U  Klok pomp Vortex 4/40 – 10 m kabel 1
48TXV25A1U  Klok pomp Vortex 5/40 – 10 m kabel 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.