Mobiele Rioolpomp FAM-1

Omschrijving Mobiele Rioolpomp

De mobiele rioolpomp FAM-1 is speciaal ontworpen voor het verpompen van huishoudelijk afvalwater met vaste vuildeeltjes tot 30 mm. Dankzij het gebruik van hoogwaardig roestvast staal ontwerp en optimale koeling van de pompmotor is deze mobiele rioolpomp zeer degelijk en betrouwbaar maar bovenal zeer hanteerbaar en relatief licht van gewicht, slechts 7 kg.

Deze rioolpomp pompen zijn ideaal voor vuil water, drainage en rioolwater in woningbouw en kan aangestuurd worden met systeembesturingen van GEP maar dankzij de vlotterschakelaar kan deze rioolpomp ook zelfstandig draaien. Dit dankzij de vlotterschakelaar waarmee de rioolpomp uitgerust is. Deze mobiele rioolpomp is geschikt om in pompputten en pompschachten te plaatsen die een afmeting hebben van minimaal 45 cm ruimte.

Dit type rioolpomp wordt daarom gebruikt in pompschachten, kleine pompputten, het legen van tanks, het afvoeren van afvalwater en het leeg pompen van septische putten en septische tanks met vaste deeltjes tot een maximale diameter van 30 mm. De vortex waaier in deze mobiele rioolpomp kan dat allemaal aan.

Ben je op zoek naar een degelijke betrouwbare mobiele rioolpomp voor huishoudelijk afvalwater? Dan heb je de Mobiele Rioolpomp FAM met vortex waaier nodig! Deze degelijke roestvast stalen mobiele rioolpomp is de betrouwbare waterpomp, perfect voor het leegpompen van ondergelopen kelders, waterbakken, pompputten, septische putten en grondwater.

Mobiele rioolpomp met hoge capaciteit

Deze RVS rioolpomp is in staat bijna 13.000 liter rioolwater per uur weg te pompen, met een maximumtemperatuur van 40 °C. Dit vuile water kan tot op een hoogte van 160 millimeter vanaf de bodem van de pompput of septische tank opgezogen worden. Dat wil zeggen bij continue bedrijf.

Deze rioolpomp mag tot op een maximale diepte van 5 meter ondergedompeld worden, uiteraard moet de kabellengte daarvoor wel geschikt zijn. Deze is standaard 5 meter.

Deze rioolpomp wordt zeer compleet geleverd. Zo is deze dompelpomp niet enkel voorzien van een vlotterschakelaar maar ook van een ingebouwde thermische beveiliging. Daarmee wordt oververhitting van de pompmotor voorkomen. Uiteraard is deze dompelpomp voorzien van een aansluitsnoer dat je in iedere stopcontact met randaarde kunt stoppen. Tot slot wordt deze rioolpomp geleverd met een slangtüle voor slangen van 50 mm diameter.

Artikelnummer: FAM-1 Categorie:
Gewicht 7 kg
Afmetingen 34 × 17 × 14 cm
Perszijde C (inch)

Maasgrootte filterkorf (mm)

Amperage (1~230V)

Vermogen (W)

Max. opvoerhoogte (m)

Max. debiet (L/min)

Toerental (min)

Gewicht (kg)

Aantal waaiers

Kabellengte in meter

5

Vrije doorlaat in mm

30

Stuks op één pallet

96 Stuks

 

Afmetingen Mobiele Rioolpomp FAM-1

 

 

 

Tekening: Rioolpomp met afmetingen; d=40 mm, e=instelbaar, p=450 mm, [/]=450 mm

 

Pompkarakteristiek

Mobiele rioolpomp capaciteit en opvoerhoogte pompkarakteristiek

 

mobiele rioolpomp dwarsdoorsnede
Figuur: Dwarsdoorsnede van rioolpomp FAM-1

 

De elektrische mobiele rioolpomp FAM-1 bestaat uit een RVS pomplichaam, een RVS zuigkorf en een pompwaaier van RVS. De elektromotor draait met een snelheid van 2900 tpm met IPX8 beschermingsklasse, klasse F en continue service type S1. In deze eenfasige motor van 230 V is de thermische beveiliging ingebouwd, waardoor de pomp bij langdurig draaien of droogloop kan worden beschermd. De pompkop is van kunststof en is voorzien van een handgreep waardoor de rioolpomp makkelijk draagbaar en hanteerbaar is.

De motor as tussen de waaier en de elektromotor is gemaakt van AISI 431 roestvast staal. Deze rioolpomp heeft een dubbele afdichting in een oliebad, bestaande uit een vulling en een lipafdichting. De voedingskabel is H07 RN-F met een schuko stekker met een kabellengte van 5 meter. Er zijn ook types met 10 meter kabellengte leverbaar. De waaier van de pomp is ook van RVS AISI 304 maar kan eventueel geleverd worden in een technomeer variant.

 

Makkelijk hanteerbare Mobiele Rioolpomp

De elektrische rioolpomp FAM biedt een compacte, hanteerbare en licht gewicht oplossing voor huishoudelijk afvalwater. Ze worden voornamelijk gebruikt in mobiele maar ook stationaire opstellingen om water uit pompputten of pompschachten te pompen. 

Dit model rioolpomp heeft een vlotterschakelaar zodat de rioolpomp automatisch kan draaien. De rioolpomp wordt geleverd met een stroomkabel met een lengte van 5 m en euro stekker voor 230V contactdozen met rand aarde en een slangtüle voor slangen van 50 mm diameter.

Bestelgegevens

Artikelnr. Productbeschrijving Prijscategorie
FAM-1  Mobiele Rioolpomp FAM-1 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.