GEP Breaktanks Break 7 5-60

De Breaktank Break 7 van GEP voldoet aan de EN1717 en heeft in dat kader een type AB onderbreking. Deze is gecertificeerd door Belgaqua en KIWA. De breaktank Break 7 is voorzien van een prefab ingebouwde drukdompelpomp. Op de tank bevindt zich een drukbesturing zodat er op alle aftappunten waterdruk gegarandeerd kan worden.

YouTube video
Categorieën: ,
Hoogte H (mm)

Hoogte h in mm

1.300

Lengte L (mm)

Breedte B (mm)

Drinkwateraansluiting

3/4’’

Persleiding

5/4’’

Noodoverloop in mm

DN 75

Gewicht in kg

Volume breaktank (ltr)

Max. Capaciteit in l/min

180

Max. Druk in bar

5.9

Beschermingsklasse

IP68

Spanning in V (50Hz

230

Vermogen pomp in Watt

1.500

TOEPASSINGSGEBIED BREAKTANKS

De breaktanks van GEP kunnen worden toegepast waar een onderbreking van de waterleiding noodzakelijk of verplicht is. Daarbij dient men o.a. te denken aan slachterijen, mortuaria, tandartspraktijken, tuinberegening, irrigatie, laboratoria, drinkwaterbakken voor (pluim)vee, autowasserettes, wasserijen etc. Maar ook bij leidingsystemen met stilstaand water zoals sprinklersystemen, bluswater, etc. Ook op plaatsen waar men stoffen toevoegt aan het water, zoals bijvoorbeeld antibiotica, is men verplicht een onderbrekingstank te plaatsen tussen de drinkwateraansluiting en de binnen installatie.

De GEP Breaktank Break 7 wordt in de praktijk veel toegepast bij watersystemen waar een industrieel debiet vereist is en waar soms langdurig continue waterverbruik op kan treden. Toepassingen ziet men veel bij grote professionele vaatwassers, middelgrote beregeningssystemen, irrigatie, slachterijen, drinkbakken voor vee, wasserijen, autowasserettes etc.

De Breaktank Break 7 van GEP bestaat uit een kunststof binnentank met een volume van 270 liter. De drinkwateraansluiting bevindt zich aan de bovenkant van het toestel middels een type AA trech- ter en deze voldoet aan de EN1717. Deze drinkwateraansluiting is gecertificeerd door Belgaqua en de beoordelingsrichtlijn van KIWA. De tank zelf bevat een vlotterschakelaar die het waterpeil in de tank op peil houdt. Binnenin de tank bevindt zich een prefab gemonteerde drukdompelpomp. Deze pomp houdt het secundaire leidingnet op een druk.

De Breaktank 7 is leverbaar met drie verschillende drukdompelpompen zodat speciale wensen ten aanzien van maximale druk of capaciteit realiseerbaar zijn. Alles is prefab voorgemonteerd en demontabel voor snel onderhoud en service. De breaktank is voorzien van handvaten voor een eenvoudige hanteerbaarheid en montage.

 

Norm waterleidingtechnische beveiliging

De uitvoering, aansluitingen en volume van breaktanks kunnen sterk variëren per type. Het belangrijkste echter zijn de wettelijke eisen waar breaktanks aan moet voldoen. Deze worden gehandhaafd door het waterleidingbedrijf en zijn vastgelegd in de Europese waterleiding technische norm, de EN1717.

Die EN 1717 draagt de officiële titel „Bescherming van het drinkwater tegen verontreiniging in drinkwaterinstallaties en algemene eisen aan veiligheidsvoorzieningen ter voorkoming van verontreiniging van drinkwater door terugstroom“. In deze norm is sprake van soorten water, dat wil zeggen de grenswaarden waarbinnen gevaarlijke stoffen zich in het drinkwater voor menselijk gebruik mogen bevinden. Hoogste kwaliteit, drinkwater, wordt getypeerd als vloeistofcategorie 1.

Water dat niet voldoet aan de eisen voor drinkwater, wordt afhankelijk van het gevarenpotentieel voor de menselijke gezondheid ingedeeld in de vloeistofcategorieën twee tot vijf. De EN 1717 norm onderscheidt vervolgens een aantal groepen beveiligingen met verschillende types. Categorie 5 water is daarbij “het gevaarlijkste” en daarvoor zijn de belangrijkste beveiligingen gecategoriseerd als groep A, oftewel “vrije uitloop”

In België is deze EN1717 norm vastgelegd in de technische voorschriften voor binnen installaties, oftewel het repertorium, gepubliceerd door de Belgische federatie voor de watersector “Belgaqua”.

In Nederland geschiedt de publicatie via de waterwerkbladen van de KIWA. Voor deze specifieke materie geldt het waterwerkblad 4.2. De breektanks die conform de reglementen en wettelijke vereisten geproduceerd zijn kan men eenvoudig herkennen aan de KIWA- en Belgaqua certificaten van de betreffende onderbrekingstanks. Daarmee weet men zeker dat men een breektank heeft die, in zowel België als Nederland, voldoet aan de reglementen en in alle opzichten veilig is.

GEP is in dit kader door KIWA en Belgaqua gecertificeerd, zie voor de details van de certificering de beoordelingsrichtlijn van KIWA.


TECHNISCHE SCHEMA´S BREAKTANKS

Breaktanks voor drinkwater, conform EN1717 categorie 5 water, KIWA en Belgaqua gecertificeerd.

POMPKARAKTERISTIEK BREAKTANKS

AANSLUITSCHEMA BREAKTANKS

 

Breaktanks voor drinkwater, conform EN1717 categorie 5 water, KIWA en Belgaqua gecertificeerd.

LEVEROMVANG

Breaktanks worden prefab voorgemonteerd geleverd, inclusief drukdompelpompen en type AB Onderbreking, inclusief drukbesturingen en expansievaten.

Uiteraad produceert GEP ook andere type Breaktanks en andere formaten breaktanks, zie daarvoor de andere pagina’s op onze website.

 

BESTELGEGEVENS                                                         

Art nr NAAM PG      
405111 GEP Disconnectiesysteem Break 7 5-30 4
405112 GEP Disconnectiesysteem Break 7 5-60 4      t
405113 GEP Disconnectiesysteem Break 7 5-80 4

 

                                                       

 

 

Klantenservice van 8.00 tot 17.00

Direct antwoord bij vragen over producten, systemen en/of oplossingen.

Van advies tot onderhoud

Advies, levering, montage en onderhoud voor particulieren, tussenhandel en overheden.

Producent en marktleider met 25 jaar ervaring

Besparen door direct te kopen bij de fabrikant.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem dan contact met GEP op, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.