Alles wat je moet weten over de kwalitatieve en innovatieve Pedrollo pompen

Pedrollo is een Italiaanse fabrikant van waterpompen. In 1974 opgericht en sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevend fabrikant van verschillende type pompen. Pedrollo pompen staan bekend om hun innovatieve pompsystemen en hoge kwaliteit. Dit wordt wereldwijd erkend zodat Pedrollo pompen meer dan 2 miljoen pompen verkoopt in meer dan 160 landen.

Inhoudsopgave:

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste Pedrollo
pomp?

Wat zijn Pedrollo pompen?

Pedrollo pompen zijn waterpompen die geproduceerd zijn door Pedrollo. De productie van Pedrollo vindt plaats in Noord-Italië en voldoet aan de hoogste Europese kwaliteitsnormen. De hoogwaardige standaard van de pompen worden niet alleen mogelijk gemaakt door de technologie van machines en installaties, maar vooral door de professionaliteit en technische vaardigheden van de meer dan 500 medewerkers.

Waar worden Pedrollo pompen voor gebruikt?

Zoals je hebt gelezen staat Pedrollo voor hoogwaardige kwaliteit en heeft wereldwijd ee ngevestigde naam. Er zijn allerlei soorten pompen van Pedrollo die voor verschillende situaties gebruikt worden. Daarbij kan je denken aan thuissituaties maar bijvoorbeeld ook voor industriële doeleinden. Hieronder vertellen we je welke soorten Pedrollo pompen er zijn en de toepassingsgebieden waarin ze gebruikt worden.

vuilwaterpomp met vlotterschakelaar
industrie klokpomp

Pedrollo Drukverhogers

De productgroep drukverhogers bevat verschillende Pedrollo pompen zoals hydrofoorpompen, drukverhogingspompsets, frequentieregelingen en drukverhogingsinstallaties. Deze productrgroep bestaat uit verticale drukverhogers, horizontale centrifugaalpompen maar ook uit complete frequentiegestuurde drukverhogingssets, drukverhogingsinstallaties met 2 of 3 pompen, drukbesturingen en frequentiebesturingen.

Pedrollo Bronpompen

Pedrollo produceert ook een breed assortiment bronpompen en besturingen voor bronpompsystemen. Dit zijn onderwaterpompen die geschikt zijn voor drinkwater en drinkwaterinstallaties. Deze zijn leverbaar in 4″ en 6″ uitvoeringen voor 230 V en 400 V.

Pedrollo Vuilwaterpompen

Het Pedrollo dompelpompen assortiment dat GEP voert bestaat uit Pedrollo rioolpompen, klokpompen, kelderpompen, dompelpompen en systeembesturingen voor dergelijke waterpompen. Daarnaast levert GEP deze vuilwaterpompen ook als compleet pompsysteem dat geheel prefab voorgemonteerd is een een pompschacht of pompput.

Pedrollo Pompen voor Industrie

Pedrollo pompen produceert ook verschillende typen zelfaanzuigende en nietzuigende waterpompen. Het assortiment industriële waterpompen bestaat o.a. uit centrifugaalpompen, RVS pompen, meerwaaier pompen, enkelwaaier pompen, multi-waaierpompen en verticale- en horizontale meertrapspompen. Dit soort Pedrollo waterpompen zijn geschikt voor schoon water, drinkwater en zeewater. Ook produceert Pedrollo industriële waterpompen met een zeer laag geluidsniveau en energieverbruik.

Heb je een vraag over Pedrollo pompen?

Stel hem dan! Je ontvangt binnen 24 uur antwoord van een pomp specialist.

Eric specialist en adviseur van Gepwater

Voordelen van het gebruik van Pedrollo pompen

Pedrollo pompen staan bekend om de hoge kwaliteit en de hoogwaardige materialen waarvan de pompen geproduceerd worden. De waterpompen kenmerken zich verder door het doordachte ontwerp, mooiste voorbeeld is de scharnierende vlotterschakelaar. Je vindt Pedrollo pompen over de hele wereld, en via GEP ook in België en Nederland.

Energie efficiënt

Respect voor het milieu vinden wij erg belangrijk! Onze R&D afdeling werkt iedere dag aan het verminderen van het elektriciteitsverbruik van de pompsystemen die we produceren, en dit alles zonder de voordelen ervan te verliezen. Dankzij de moderne IRM-technologie met frequentiebesturingen die we hebben ontwikkeld, kunnen we tot 80% energie EN water besparen.

Duurzaam en betrouwbaar

We zijn bij GEP gefocust op duurzaamheid en het respecteren het milieu om het te behouden voor toekomstige generaties. Daarom investeren we continue in noodzakelijke productiemiddelen om pompsystemen, filters en tanks te vervaardigen die het energieverbruik optimaliseren en de CO2-uitstoot verminderen.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste Pedrollo pomp?

Stel je vraag hier! De ingenieurs van GEP ontzorgen je volledig.

Hemelwaterverordening amsterdam adviseur fred prins gepwater

Onderdelen van Pedrollo pompen

Pedrollo pompen hebben een erg lange levensduur maar uiteraard kunnen deze waterpompen ook kapot. Een veel voorkomend probleem bij waterpompen is ijsvorming. Kapotvriezen een vaak voorkomend probleem bij het pomphuis van de pomp. Ook de condensator kan wel eens defect raken. Dat gebeurt soms als de stroom niet goed is. Uiteraard zijn de onderdelen los verkrijgbaar.

Maar omdat er zo heel erg veel typen en soorten Pedrollo pompen bestaan zijn er nog veel meer service onderdelen. Uiteraard kunnen deze pomponderdelen geleverd worden maar om zeker te weten welk onderdeel je bestellen moet en welk specifiek onderdeel het betreft is het belangrijk om duidelijk en eenduidig in beeld te brengen welke pomp het betreft. Pedrollo pompen kunnen goed herleid worden op basis van het type plaatje dat op de pomp bevestigd is. Daarvan zijn er een aantal types.

Typeplaatjes op Pedrollo pompen

Op iedere waterpomp van Pedrollo zit een typeplaatje. Dat plaatje geeft niet alleen de technische specificaties van de betreffende pomp weer maar ook enkele kenmerkende eigenschappen waarmee onderdelen besteld kunnen worden. Zo weet je zeker dat je de goede onderdelen voor je waterpomp krijgt. Op het typeplaatje van de waterpomp staan een aantal belangrijke gegevens die bij de bestelling mee gegeven dienen te worden:

A. Model en type waterpomp

B. Serie van productie

C. Datum van productie

D. Serienummer van betreffende waterpomp

Heb je snel een Pedrollo pomp nodig?

Bel of mail me dan! Onze voorraad klokpompen is groot en ik help je graag snel!

Hemelwaterverordening amsterdam specialist lianne gepwater

Verschillende Pedrollo pompen per pompsoort

GEP heeft een breed arsenaal aan Pedrollo pompen in het assortiment. Die pompen variëren qua type en toepassing en zijn allen leverbaar met verschillende capaciteiten en opvoerhoogten. Hieronder volgen een aantal pompsoorten.

Rioolpompen van Pedrollo

Rioolpompen zijn waterpompen die geschikt zijn voor het verpompen van rioolwater. Dat zijn dus waterpompen voor rioolwater die geheel ondergedompeld in het te verpompen rioolwater opgesteld staan.

Pedrollo rioolpompen

De werking van een rioolpomp is vrij eenvoudig. Over het algemeen is de aandrijving van de pompmotor elektrisch. De waaier van de rioolpomp bevindt zich altijd onderaan de motor en deze waaier verpompt het rioolwater naar de persleiding. Deze persleiding kan verticaal uit de pomp komen of horizontaal. De opvoerhoogte en capaciteit is daarbij afhankelijk van de waaier en het pompvermogen van de rioolpomp. GEP heeft veel verschillende capaciteiten en opvoerhoogtes in het assortiment.

Klokpompen van Pedrollo

Klokpompen zijn eigenlijk gewoon onderwaterpompen. Klokpompen zijn waterpompen die geheel ondergedompeld in het te verpompen water worden ondergedompeld. De naam “klokpompen” komt vanwege de vorm, deze waterpompen hebben de vorm van een klok. (als je er met een beetje fantasie naar kijkt)

Pedrollo klokpompen

Ben je op zoek naar een klokpomp maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen, uit ons brede assortiment klokpompen kun je eindelijk de perfecte klokpomp vinden.

Het assortiment van klokpompen kent geen grenzen bij GEP. Of je nu werkzaam bent in de bouw, landbouw, industrie of gewoon een huisbezitter bent, er is altijd een geschikte klokpomp voor je.

Dweilpompen van Pedrollo

Dweilpompen zijn speciale waterpompen die ontworpen zijn om water tot een zeer lage niveau weg te pompen. Dweilpompen worden ook vaak vlakzuigende pompen of vlakzuigers genoemd. In tegenstelling tot “normale” dompelpompen kan een vlakzuigende pomp water verwijderen tot enkele millimeters boven de vloer, oftewel een dweildroge vloer.

Pedrollo dweilpompen

De dweilpompen van GEP zijn stuk voor stuk lichtgewicht vlakzuigpompen. Ondanks dat kunnen ze een stootje hebben omdat ze robuust en degelijk gebouwd zijn. Zowel de behuizingen als de waaiers van de dweilpompen zijn uitgevoerd in zeer degelijk stootvast kunststof. Daarnaast bevinden de dubbele sealafdichtingen van de pompen zich in een oliekamer en zijn de vlakzuigende pompen voorzien van een dubbele mantel. Hierdoor is een optimale waterdichtheid van de pompen gegarandeerd.

Dompelpompen met vlotter van Pedrollo

Een dompelpomp met vlotter is een waterpomp die uitgerust is met een vlotter. Deze vlotter drijft op het water en zorgt ervoor dat de motor van de pomp uitschakelt wanneer de waterpeil gedaald is tot een bepaald niveau. Wanneer het waterpeil weer stijgt dan schakelt de vlotterschakelaar de dompelpomp weer aan. Dit resulteert in een automatische werking van de waterpomp en beschermt de pomp tegen drooglopen en schade.

Pedrollo dompelpompen met vlotter

De elektrische motor van de dompelpomp wordt aan- en uitgezet met de drijvende vlotterschakelaar. Op het moment dat de vlotter gaat drijven zal die de motor van de dompelpomp activeren. Het voordeel van een vlotterschakelaar is dat de pomp automatisch wordt ingeschakeld en bij een laag waterpeil weer automatisch uit schakelt. De waterpomp draait dus automatisch en zelfstandig. GEP heeft een groot aantal verschillende uitvoeringen van deze pompen op voorraad.

Tussendoor ‘n vraag over Pedrollo pompen?

Stel hem en lees verder. Je ontvangt binnen 24 uur antwoord van een pomp specialist.

Eric specialist en adviseur van Gepwater

Verschillende Pedrollo pompen per toepassingsgebied

Bij GEP begrijpen we dat geen enkel huishouden en geen enkel gebouw hetzelfde is. Of je nu in een appartement woont of in een groot, vrijstaand huis met meerdere kamers, we hebben altijd een waterpomp die perfect past bij jouw situatie.

Pedrollo pompen voor de huishoudens

Zoals je weet zijn er verschillende Pedrollo pompen beschikbaar bij GEP. En zoals je hierboven al hebt gelezen zijn de pompen ook uiterst geschikt voor verschillende soorten huishoudens. Dus ben je op zoek naar een Pedrollo pomp voor huishoudens, dan ben je bij GEP aan het goed adres.

Kleine rioolpomp voor huishoudens

Of je nu op zoek bent naar een rioolpomp om een bestaande pomp te vervangen of voor een nieuw project, bij GEP hebben we de perfecte rioolpomp voor jou. De rioolpomp met vlotter is een ideale pomp voor huishoudens omdat die eigenlijk geschikt is voor iedere pompklus. Dankzij de hoogwaardige, maar wel lichte RVS behuizing til je de rioolpomp naar iedere put, septische tank op pompschacht waaruit rioolwater gepompt moet worden. Wat GEP betreft is dit de ideale rioolpomp voor het huishouden.

Pedrollo pompen in de tuin

Pedrollo is dus een ervaren en gerenommeerde producent van pompen uit Europa en produceert een uitgebreid assortiment waterpompen voor diverse toepassingen. Ook als je op zoek bent naar een betrouwbare waterpomp voor beregening of irrigatie van je tuin dan is daar ook een Pedrollo pomp voor leverbaar.

Tuinpomp van Pedrollo

De best verkochte pomp voor in de tuin van Pedrollo in België en Nederland is ongetwijfeld de GEPPress. GEP levert deze in een set waar de bekende drijvende aanzuiging van GEP en een compleet aansluitset door GEP mee geleverd worden. Dit pompset wordt in heel veel tuinen toegepast als tuinpomp. GEP levert dit set los maar past het ook toe in de regenwatertanks voor tuinberegening.

Industriële pompen van Pedrollo

Rioolpompen moeten betrouwbaar en efficiënt zijn. De uitdaging voor rioolpompen is daarom het vinden van manieren om de operationele kosten te beperken en daarbij rekening te houden met strenge milieu- en veiligheidswetgeving. GEP streeft er continue naar om de gemiddelde tijd tussen storingen te verlengen en tegelijk het energieverbruik van de rioolpomp te optimaliseren gedurende de levensduur van de rioolpomp. Duurzaam watermanagement zit immers in de genen van GEP.

Pedrollo pompen voor industrie

GEP is daarom volwaardig aanbieder van rioolpompsystemen, GEP biedt alles, van innovatieve technische systeemontwerpen, tot levering en servicecontracten die een betrouwbare en efficiënte werking waarborgen. We helpen je graag bij je keuze, maar we denken dat we de beste rioolpomp voor de industrie al gevonden hebben, sterker nog: we hebben die rioolpomp van Pedrollo bij GEP gewoon op voorraad liggen!

GEP Regenwater erkend leerbedrijf
GEP is KIWA gecertificeerd
GEP levert DVGW gecertificeerde regenwatersystemen
GEP levert Belgaqua gecertificeerde regenwatersystemen

Onderhoud en tips

Het onderhoud van pompen is essentieel voor de bedrijfszekerheid en de levensduur van je pompsysteem. De rioolpompen vormen een onmisbaar instrument om van je rioolwater af te komen en die moet dus onder alle omstandigheden blijven draaien. Om ervoor te zorgen dat je rioolpomp goed blijft werken, is regelmatig onderhoud essentieel. 

Belang van regelmatig onderhoud

Een van de belangrijkste onderdelen van een automatische waterpomp is de vlotterschakelaar. Deze zorgt ervoor dat de pomp wordt ingeschakeld wanneer het waterpeil stijgt en wordt uitgeschakeld wanneer het waterniveau weer daalt. Het spreekt voor zich dat het belangrijk is om de werking van de vlotter regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat die nog steeds goed werkt. Vuil kan ervoor zorgen dat de vlotter vast komt te zitten, waardoor de waterpomp niet betrouwbaar werkt. Bij buisvlotters of drijvende vlotterschakelaars helpt reiniging meestal om de pomp goed te blijven schakelen.

Veiligheidsrichtlijnen van pompen

In principe geldt dat veiligheid bij pompen de primaire verantwoordelijkheid van de eindgebruiker is. Lees daarom de onderhouds- en bedieningsvoorschriften van de betreffende waterpomp nauwkeurig voordat je begint met montage, bediening of onderhoud aan de rioolpomp.

Wil je meer weten over Pedrollo pompen?

Stel je vraag hier! De specialisten van GEP ontzorgen je volledig.

Eric specialist en adviseur van Gepwater

Conclusie en advies van GEP 

Ben je geïnteresseerd in Pedrollo pompen? Dan is de keuze reuze! Niet verwonderlijk dat je dan niet precies welke uitvoering pomp het beste bij jouw specifieke situatie past? Kijk dan gerust verder op deze site. Mocht het desondanks niet duidelijk zijn neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Heb je een vraag over Pedrollo pompen of complete pompputten?

Stel je vraag. Dan werk ik graag een offertevoor je uit.

Stijn, de specialist vor uw vragen over regenwater opvangen en te verpompen, de regenwaterpomp specialist

FAQ Pedrollo pompen


Hoe installeer ik een Pedrollo pomp?

Over het algemeen geldt dat een Pedrollo pomp geplaatst moet worden conform de montagehandleiding en specificatieblad van de betreffende pomp. Let daarbij vooral op de max. temperatuur, dompeldiepte, vrije doorlaat en opvoerhoogte van de pomp. Neem bij twijfel contact op met één van de adviseurs van GEP.


Wat zijn de garantievoorwaarden van Pedrollo?

Voor wat de garantievoorwaarden voor een pomp van Pedrollo betreft geldt in principe een termijn van 2 jaar. Uiteraard dient het dan wel aan de technische randvoorwaarden die in de handleiding beschreven staan te voldoen.


Waar kan ik reserveonderdelen voor Pedrollo pompen vinden?

Reserve onderdelen van Pedrollo zijn in principe leverbaar via GEP. Geef dan de nummers die op de type bordjes staan duidelijk door, dat voorkomt misverstanden.

Eigen showroom

Advies op maat over waterpompen? Kom naar de GEP-showroom in onze vestiging in Gorinchem. Maak en afspraak voor een adviesgesprek.

Eigen productie

Productie van GEP-producten geschiedt grotendeels in eigen huis, zo kunnen we hoge kwaliteit garanderen en flexibel zijn naar jouw wensen.

Grote voorraad

“De beste raad is voorraad”. Dus we houden ons voorraadpeil dusdanig hoog zodat we je orders altijd snel kunnen leveren.

Snelle levering

GEP levert uit eigen voorraad en beschikt over eigen vervoer, dus zijn je pompen en watertanks altijd snel leverbaar.

Eigen servicedienst

GEP heeft een eigen servicedienst om je te ondersteunen bij projecten, inbedrijfnames, service en onderhoud.

Hoge kwaliteit

Ervaring, kwalitatieve productontwikkeling en een hoogwaardige productie bieden je KIWA- en Belgaqua gecertificeerde producten.

Stel je vraag: